Goedkope vakantie boeken

Mexico: jouw vakantiebestemming voor 2019

Mexico: jouw vakantiebestemming voor 2019
€339

Bekijk deal

Ja, je leest het goed. Mexico is de plek waar je wilt zijn, want het heeft alles wat je nodig hebt om een fantastische vakantie te hebben. Het is ook een land van veelzijdigheid waardoor er voor iedereen iets te doen is.

vakantie Mexico

Denk aan de Maya’s die de fundering voor dit enorme land hebben gelegd. Of ben je liever aan de kust te vinden en aan het genieten van de zon? Misschien kruis je liever Mexico door om te genieten van het bergachtige landschap of wil je juist naar de kleine dorpjes om je te mengen met de locals. Mexico has it all. 

Steden Mexico

Wie Mexico zegt, zegt Mexico Stad. De hoofdstad van dit reusachtige land is er eentje die je gezien moet hebben. Ze biedt alles wat je van een hoofdstad mag verwachten op het gebied van cultuur en culinaire versnaperingen. Voor de fans staat hier ook het Frida Kahlo museum. 

Als je meer geïnteresseerd bent in de rijke geschiedenis en je in een andere tijd wilt wanen, dan is Puebla de stad voor jou. Het centrum staat vol met kerken en koloniale gebouwen, waardoor je zeker een flinke dag zoet bent met het genieten van al het moois wat je gaat zien. 

Voor de strandgangers is Puerto Vallarta een aanrader. Ze heeft prachtige stranden die gecombineerd worden met een bruisend stadshart dat vooral s ’avonds ook tot leven komt. Een andere stad die ook een betoverende kustlijn heeft is Tulum. Hier liggen ook de Maya-ruïnes vlakbij, zodat je vanuit deze stad gemakkelijk een dagje uit kan doen.

Mexico

De Maya’s 

Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen de Maya’s en de Mayacultuur. De Maya’s wordt namelijk ook gebruikt als verzamelnaam voor verschillende inheemse volken die deels in het zuiden van Mexico en deels in het noorden van Centraal-Amerika wonen. De Mayacultuur is een beschaving die vooral bekend is geworden omdat ze de enige beschaving was voor de precolumbiaanse beschaving die een geschrift hadden. 

Invloeden en ruïnes van deze beschaving zijn nog steeds zichtbaar door heel Mexico en erg indrukwekkend. Vooral de gebouwen die gebouwd zijn, geven een indruk van hoe ontwikkeld het volk moet zijn geweest. Enkele plekken zijn ook opgenomen als Werelderfgoed door Unesco, maar de ruïnes zijn goed bereikbaar voor een bezoekje. 

Maya

Stranden Mexico

Tulum werd net al even genoemd als de perfecte locatie voor de strandliefhebber, maar dat is niet het enige strand dat Mexico te bieden heeft. Vlakbij Tulum ligt Playa del Carmen. Iets meer toeristisch dan Tulum waardoor je veel resorts hier kunt vinden, maar voor de echte ontspanner is dat natuurlijk geen straf.

Misschien wist je het nog niet maar Mexico heeft ook nog enkele eilanden, waaronder Isla Mujeres en Isla Holbox. Beide eilanden zijn het klassieke voorbeeld van witte stranden met helderblauwe zee. Afgezonderd van het vasteland is er niks meer wat jou kan afleiden. Je kan niet anders dan je overgeven aan deze idyllische omgeving.

stranden Mexico

Eten

Mexico is het land van de burrito’s, nacho’s en quesadilla. Wist je dat het woord burrito eigenlijk kleine ezel betekent? De reden hiervoor is dat burrito’s vaak variëren van inhoud, en ook veel inhoud hebben. Ze refereren naar hoe ezels in staat zijn om altijd veel te kunnen dragen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je het vlees van ezels zult terugvinden in je burrito. 

Naast de burrito is er meer te vinden waarbij je kunt genieten van een tortilla. Denk bijvoorbeeld aan tostadas. Dit is een wrap die gefrituurd is en vervolgens wordt belegd met allerlei lekkers zoals vlees, vis of bonen. Als ontbijt kun je natuurlijk ook gaan voor enchilada’s. Deze gevulde wraps lijken op burrito’s, maar het verschil is dat een enchilada wordt opgerold en vervolgens nog een laag salsa er overheen krijgt. Daarover wordt vaak nog room en kaas gedaan om vervolgens knapperig te worden in de oven. 

Klinkt dat als een te zwaar ontbijt? Dan kun je ook gaan voor chilaquiles. Dit zijn een soort tortillachips die geserveerd worden met een salsa, roerei en pulled chicken. In sommige gevallen wordt er nog room en kaas overheen gedaan. Niet het ontbijt dat we in Nederland zijn gewend, maar zeker het proberen waard!

eten Mexico

Wanneer naar Mexico?

Mexico is het hele jaar goed te bezoeken, tenzij je echt voor een strandvakantie wilt gaan. In dat geval kun je het best in de droge maanden gaan, en dat is van oktober tot en met april. En dan is er natuurlijk ook nog de Dag van de Doden, of in de volksmond Dia de Muertos. Dit is een feestdag waarbij de doden worden herdacht en wordt op 1 en 2 november gevierd. 

Op deze dag worden graven en huizen versierd om de doden, die op deze dag terugkeren naar hun familie, welkom te heten. De gemoedelijke sfeer en uitgedoste mensen zorgen in combinatie voor een tafereel dat het meemaken waard is. 

Reisadvies Mexico

Het reisadvies voor Mexico wil nog weleens verschillen. Er zijn dan ook plekken waar je als toerist liever niet komt of waar je net even iets beter moet opletten. Een voorbeeld is Mexico Stad. Deze stad is een plek die veel bezocht wordt door toeristen, en daardoor ook de perfecte plek is voor zakkenrollers.

Enkele tips voor drukbezochte plekken is dat je je papieren en paspoort dicht op het lichaam draagt, zodat je je altijd kunt identificeren. Het dragen van dure sieraden en horloges wordt afgeraden omdat dit aandacht kan trekken die je liever niet wilt hebben. 

Probeer het reizen na zonsondergang te vermijden omdat de kans op een beroving of ongeluk dan veel groter is. Als je gaat reizen door Mexico met openbaar vervoer kies dan niet voor de reguliere bussen, maar de eersteklas bussen aangezien deze veiliger zijn in verband met overvallen.

Over het algemeen zul je niet veel last hebben van het negatieve reisadvies. Het vraagt alleen iets meer zorgzaamheid, maar laat je vooral niet afschrikken.

Bekijk deal