Goedkope vakantie boeken

De 11 mooiste eilanden van Spanje

De 11 mooiste eilanden van Spanje
De mooiste eilanden van Spanje

Bekijk deal

Spanje kent verschillende prachtige eilanden voor een heerlijke zonvakantie, mede door de vele prachtige stranden. Van Gran Canaria tot Ibiza en van Tenerife tot Mallorca, je kent ze vast wel. Maar wat zijn nou de mooiste eilanden van Spanje? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko, op zo’n 4 tot 5 uur vliegen van Nederland. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter zijn deze eilanden zeer populair. Naast een aantal prachtige, populaire bewoonde eilanden, bestaan de Canarische Eilanden ook uit een aantal onbewoonde eilanden. Hieronder de mooiste van de Canarische Eilanden.

La Gomera

 

La Gomera

La Gomera is één van de kleinere eilanden en nog niet zo heel bekend. Mede daarom is het er niet heel toeristisch, maar het is absoluut de moeite waard. Je zult er geen grote groepen toeristen tegenkomen en er zijn ook niet zoveel attracties.

De natuur daarentegen is schitterend. Zo ook het prachtige nationaal park Garajonay met meer dan 450 verschillende soorten bomen en planten. Je kunt hier heerlijk wandelen en van je rust genieten. Je kunt hier ook vanaf een boot walvissen en dolfijnen spotten of lekker duiken of snorkelen en de meest mooie vissen bewonderen.

Ook zeer geliefd is het spectaculaire duiken vanaf rotsen en kliffen. La Gomera is een uniek pareltje voor de echte natuurliefhebber en rustzoekers.

Lanzarote

 

Lanzarote

Lanzarote staat vooral bekend om zijn bijzondere landschappen. Mede hierom is het zeer populair bij toeristen. Door een vulkaanuitbarsting, zo’n 300 jaar geleden, is het uniek maanachtige landschap ontstaan.

Het Timanfaya Nationaal Park bestrijkt ongeveer een kwart van het eiland. In dit park bevinden zich een bar en een restaurant waar het eten wordt gekookt op de ondergrondse hitte. Enkele populaire stranden zijn Playa de los Pocillos en Playa Grande.

Wil je Lanzarote écht ontdekken? Huur dan eens een auto, dan kun je ook op de meest afgelegen plekjes komen.

Gran Canaria

 

Gran Canaria

Eén van de meest toeristische eilanden van Spanje is Gran Canaria. Omdat de temperatuur er het hele jaar door zeer aangenaam is, zijn hier zowel in de zomer als in de winter vele toeristen. Door de vele hotels, bungalowparken en appartementen is er altijd wel een geschikt plekje te vinden.

De meest bekende en populaire stranden op Gran Canaria zijn Playa del Inglés en Maspalomas. Gran Canaria heeft echter veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Ook de natuur is er schitterend met vulkaankraters, dennenbossen, bergen, duinen en oases.

Daarnaast kun je er ook genieten van een schitterend onderwaterleven. Vooral de binnenlanden van het eiland zijn zeer de moeite waard. Hou je van prachtige stranden en gezellige drukte? Dan is Gran Canaria een uitstekende vakantiebestemming.

Fuerteventura

 

Fuerteventura

De naam Fuerteventura betekent letterlijk ‘sterke wind’. En het doet z’n naam zeker eer aan en is daarom zeer populair onder windsurfers en kitesurfers. Maar Fuerteventura kent ook vele schitterende witte stranden en bovendien vele zonuren.

Hierdoor is het er wat dor en niet zo groen als de andere Canarische Eilanden, maar dat zal de pret niet drukken. In het landschap vind je veel duinen en veel zand, maar het is absoluut schitterend. Hou je niet zo van de drukte en wil je eventjes lekker uitwaaien?

Dan is Fuerteventura een uitstekende bestemming, want het is er een stuk rustiger dan op de andere Canarische Eilanden.

Tenerife

 

Tenerife

Het grootste Canarische eiland is Tenerife. Het eiland is zeer populair onder de toeristen. Op het eiland vind je de hoogste berg van Spanje welke met een kabelbaan te bereiken is, El Teide. Naast de prachtige stranden kent Tenerife ook een spectaculair nachtleven met de vele bars, discotheken en terrassen.

Met name in het zuiden van het eiland staan vele grote all inclusive hotels en appartementen. Veel toeristen die daar op vakantie gaan, blijven daar ook, maar dat is eigenlijk zonde. Het binnenland is namelijk schitterend, mooi groen en heeft veel te bieden. Maar, eerlijk is eerlijk, één van de grootste trekpleisters van

Tenerife is het nachtleven en het carnaval. Volgens velen is het carnaval op Tenerife bijna net zo spectaculair als dat in Rio de Janeiro.

La Palma

 

La Palma

La Palma is een relatief rustig eiland, omdat het nog niet door de grote hordes toeristen is ontdekt. Dit eiland ligt het dichtst bij Marokko. De Spanjaarden zelf vinden La Palma het mooist van alle Canarische Eilanden.

Dit is het vulkanisch meest actieve Canarische eiland. Niet zo vreemd dat je hier dan ook de grootste krater ter wereld kunt vinden. Het is bovendien het natste Canarische eiland, maar met Nederland vergelijk is dat natuurlijk nog niks. La Palma is vooral populair onder wandelaars en cultuurliefhebbers.

El Hierro

 

El Hierro

El Hierro is het kleinste Canarische eiland. Het wordt niet door de grote hordes toeristen overspoeld, met name doordat er vrijwel geen zandstranden zijn. Maar toch zijn er wel een aantal prachtige stranden op El Hierro, zoals Playa de Arenas en Tamaduste.

De toeristen die dit eiland bezoeken komen er echter vooral voor de rust en de stilte. De natuur is er schitterend en er zijn prachtige bergen die begroeid zijn met naaldbomen. Daarnaast zijn er ruim 500 vulkanen, waardoor het er nogal woest oogt. Hou je van wandelen, duiken of vulkanen? Dan is El Hierro een uitstekende vakantiebestemming.

De Balearen

De Balearen is een eilandengroep dat ligt in de Middellandse Zee en dat ook tot Spanje behoort. Deze groep bestaat uit 6 eilanden en ligt ten oosten van Spanje. Hieronder de mooiste en bekendste eilanden van de Balearen.

Mallorca

 

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen en ook het meest populaire eiland van deze groep. Het landschap is er schitterend, met de vele ravijnen, druipsteengrotten en heuvels. Maar het meest populair zijn de meer dan 80 schitterende zandstranden, vooral in het zuiden van Mallorca.

De meeste hotels, appartementen en uitgaansgelegenheden vind je dan ook in het zuiden van het eiland. Stranden als Cala Millor; Cala d’Or en Playa de Palma zijn schitterend mooi en populair, maar mede daarom ook altijd heel druk. Op Mallorca kun je niet alleen genieten van de zon, maar ook diverse watersporten beoefenen, zoals surfen, zeilen, waterskiën, kanovaren, paragliden en parasailen.

Er zijn ook diverse excursies waarmee je per boot de schitterende baaien met helderblauw water kunt ontdekken. Uiteraard zijn er ook vele gezellige bars en uitstekende restaurants, waarvan er maar liefst 5 een Michelinster hebben. Mallorca is vooral populair onder al dan niet actieve zonaanbidders en culinaire ontdekkers.

Menorca

 

Menorca

Menorca is een stuk minder toeristisch dan Mallorca, maar herbergt wel heel veel prachtige stranden waar altijd wel een rustig plekje te vinden is om heerlijk te zonnen of te genieten van een boek en de zee.

Daarnaast kent het diverse adembenemend mooie baaien, die vaak alleen te voet of per boot te bereiken zijn, zoals de Calas Virgenes. Deze moet je zeker eens bezoeken. Houd er wel rekening mee dat er geen voorzieningen zijn op deze stranden in de baaien, dus je dient zelf voldoende eten en drinken mee te nemen.

Ook cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Er zijn vele overblijfselen van prehistorische bouwwerken uit de Bronstijd te vinden, zoals bijvoorbeeld de Naveta D’Es Tudons. Menorca is vooral populair onder cultuurliefhebbers en liefhebbers van baaien en afgelegen strandjes.

Ibiza

 

Ibiza

Ibiza is natuurlijk hét feesteiland van Spanje. In de grote steden, zoals Ibiza-stad en San Antonio, zijn vele gezellige nachtclubs te vinden. Je kunt hier de hele nacht door dansen en feesten. Ook doordat het eiland een grote aantrekkingskracht had (en nog steeds heeft) op hippies, heerst hier een ontspannen, internationale sfeer.

Mede daardoor zijn er verspreid over het eiland nog diverse hippiemarktjes te vinden. Je kunt daar diverse leuke spulletjes en souvenirs kopen. Maar wil je eventjes heel iets anders dan feesten of shoppen, dan kun je natuurlijk ook één van de vele schitterende zandstranden bezoeken, zoals Cala Boix of Cala Comte.

Formentera

 

Formentera

Formentera is het kleinste eiland van de Spaanse Balearen en vooral populair bij zonaanbidders en nudisten. Het eiland is alleen per veerboot te bereiken, omdat er geen vliegveld aanwezig is. Mede hierom is het er een stuk rustiger dan op Tenerife, Mallorca en Ibiza.

Toch is het vooral in de zomermaanden ontzettend druk door al die mensen die komen genieten van de zon en de relaxte sfeer. Er zijn vele naaktstranden te vinden op het eiland, dus als je geen nudist bent is het zeker aan te raden vooraf even te controleren of het strand waar je naartoe gaat geen naaktstrand is. Dat voorkomt onaangename verrassingen.

Hou je van een actieve vakantie en wil je veel zien en doen? Dan is Formentera niks voor jou, want het heeft eigenlijk niet veel meer te bieden dan zon en strand. Hou je van lekker zonnen, zwemmen en relaxen, dan is Formentera zeker aan te bevelen.

Bekijk deal