Goedkope vakantie boeken

De mooiste stranden van Mallorca

De mooiste stranden van Mallorca
Prachtige stranden Mallorca

Bekijk deal

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen-archipel van Spanje en het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee (na Sicilië). Het is ook een van de populairste toeristische bestemmingen in de Middellandse Zee. 

Op vakantie naar Mallorca? Het eiland staat bekend om zijn stranden, die variëren van kleine baaien aan de kustlijn tot grote zandstranden die de kleine steden aan de kust omzomen. Mallorca is de thuisbasis van bijna 400 stranden! Als je op zoek bent naar een plek om er even helemaal uit te zijn, zijn er ook veel rustige plekjes op het eiland die eenzaamheid bieden, waaronder bijna ongerepte natuurreservaten die rijk zijn aan zowel flora als fauna.

Wij hebben een aantal van de mooiste stranden van Mallorca voor je op een rij gezet!

mooiste stranden Mallorca

Cala Torta

Cala Torta is een naturistenstrand op het Spaanse eiland Mallorca. Het strand ligt aan de oostkust van het eiland tussen de dorpen Porto Cristo en Capdepera. Het is een van de populairste naaktstranden in de regio en er zijn een aantal faciliteiten beschikbaar voor de baders.

Cala Torta

Het strand Cala Torta is een prachtig kiezelstrand tussen de kliffen en de zee, en ligt in het zuiden van het eiland, in de gemeente Calvià. Het maakt deel uit van het natuurpark van de Serra de Tramuntana, dat beschermd is door de UNESCO. Het is een strand van grote natuurlijke schoonheid waar je kunt genieten van een complete dag rust.

Deze pittoreske baai is een kleine zandbaai die alles heeft wat je je kunt wensen voor een zomerse strandvakantie: kristalblauw water, goudkleurig zand en een charmante kleine strandbar.

Cala Mesquida

Cala Mesquida, gelegen in de zuidoostelijke hoek van het eiland, is een zeer populair zandstrand met een zeer kenmerkende U-vorm. De zee is er zeer kalm, waardoor het ook zeker een aanrader is voor gezinnen met kleine kinderen. Cala Mesquida is eigenlijk een soort inham, met kliffen aan de voorkant van het strand. Het behoort dan ook tot de mooiste stranden van Mallorca.

Het is een zeer populair strand bij de lokale bevolking van het eiland. Het is een kleine baai, populair bij snorkelaars vanwege de onderwatergrotten, en is ook populair vanwege de prachtige zee waar je op uitkijkt tijdens het zonnebaden. 

Cala S’Amarador

Het strand S’Amarador, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, is een van de meest spectaculaire stranden van Mallorca. De naam van het strand is toepasselijk vernoemd naar een inham die zich aan het zuidelijke uiteinde van het strand bevindt. Dit strand staat bekend als het "Blauwe Strand" of het "Playa de Formentor". Het strand is gemakkelijk bereikbaar met de auto en de bus vanaf de noord- en westkust van Mallorca.

stranden Mallorca

Het strand is een toevluchtsoord voor wilde dieren en het prachtige water leent zich uitstekend voor duiken. Het strand is een populaire plek om te windsurfen en kitesurfen, want de sterke wind uit het noordoosten zorgt voor fantastische omstandigheden. 

Deze kleine baai heeft een handvol strandbars, wat betekent dat je de hele dag kunt genieten van het strand en de zee, en dan kunt stoppen voor een koud glas sangria in de late namiddag. Cala s'Amarador ligt in een afgelegen baai, wat betekent dat het strand rustig en stil is.

Cala Varques

Het strand van Cala Varques is gelegen in het meest oostelijke deel van Mallorca. Deze baai is klein, maar het landschap is adembenemend en de zee is werkelijk schitterend. Het strand zelf is een kleine rotsachtige inham, het zand is wit en het blauwe water is prachtig. Vanaf het strand is er een prachtig uitzicht op de omringende bergen. 

Het strand wordt vooral bezocht door de lokale bevolking, maar het is ook een plek waar mensen graag komen als ze alleen op reis zijn.

Cala Sa Nau

Zoals de naam al doet vermoeden, is Cala Sa Nau een baai, maar het strand zelf maakt deel uit van een reeks baaien en inhammen langs de Spaanse kust. Op korte loopafstand van het strand kun je genieten van de keuken van de kustrestaurants, de bars met muziek en het nachtleven. Er zijn hier ook een aantal andere activiteiten te ontdekken, zoals duiken, boogschieten, mountainbiken en wandelen.

Hoewel er in Spanje veel mooie stranden zijn, zijn er maar weinig die kunnen tippen aan de natuurlijke schoonheid van Cala Sa Nau. Het strand is een verborgen juweeltje. Cala Sa Nau is een ongerept strand met fijn, wit zand. Het strand wordt omringd door beboste bergen die hoog uitsteken boven de Middellandse Zee.

S’Arenal d’en Tem

S'Arenal d'en Tem is een mooi strand gelegen in de stad Palma de Mallorca. Op dit strand vind je een groot grasveld en een mooi uitzicht op de baai. Het strand is omgeven door een mooi bos van pijnbomen. Op het strand zijn in de zomer strandwachten aanwezig en een bar waar tapas en ander eten wordt geserveerd. Maar als je een feestbeest bent, is dit niet het strand voor jou. Het strand is namelijk erg rustig en is vooral een goede optie als je van plan bent om te ontspannen.

Mallorca strand

S'Arenal d'en Tem, bekend om zijn zand- en kiezelstranden, is een populaire plek voor gezinnen en koppels die Mallorca bezoeken vanwege het fijne witte zand en het kristalblauwe water. Als je op zoek bent naar meer afgelegen strandplekken op Mallorca, is het goed om te weten dat S'Arenal d'en Tem in de buurt ligt van verschillende andere rustigere stranden.

Je hoeft niet lang te zoeken als je op zoek bent naar rust en stilte, maar je bent nog steeds binnen het bereik van de nabijgelegen stad waar je winkel- en eetgelegenheden kunt vinden.

Calo des Moro

Calo des Moro Beach is een stuk kustlijn dat populair is bij zowel toeristen als de inwoners zelf. Het witte zand is geliefd bij gezinnen en er zijn tal van faciliteiten om iedereen te vermaken. Het water is prachtig en ondiep en erg leuk om in te snorkelen. En zoals je van het zonnige Mallorca zou verwachten, is het weer er over het algemeen warm. Het is ook een geweldige plek om een duik te nemen en af te koelen van de hitte en de drukte.

Dit strand is niet zo bekend als andere stranden in het noorden van het eiland, zoals Cala'n Bosch en Cala d'Or. Het strand is omgeven door een kleine promenade met een aantal restaurants, cafés en winkels. Het strand is ideaal voor gezinnen, want naast het warme water is er een waterpark direct naast het strand. Voor de sportievelingen is kajakken een populaire activiteit in de omgeving.

Cala Agulla

Het strand van Cala Agulla ligt in het noordwestelijke puntje van Mallorca, net voor de stad Alcudia, en is een van de meest populaire stranden in de baai van Alcudia. Hier ligt een klein vissersdorpje dat zich uitstrekt langs de kustlijn van de baai, en het is een mooi stadje om doorheen te wandelen met veel kleine, goed onderhouden, kleurrijke huizen.

Cala Agulla

Het strand is schoon en er zijn veel faciliteiten voor zonaanbidders, waaronder parasols, ligbedden, douches en toiletten. Een deel van het strand is bewaakt en in het hoogseizoen is er een badmeester aanwezig.

Cala Llombards

Cala Llombards is een van de populairste stranden van het land. Aan drie kanten omgeven door weelderig groen en uitkijkend over de baai, is het een geweldige plek om te ontspannen en te zonnebaden. Er is de hele zomer een badmeester aanwezig en er zijn veel restaurants en cafés in de buurt.

Het is een prachtige plek gelegen in een natuurreservaat, dus het trekt zowel toeristen als de lokale bevolking aan. Het zand is goudkleurig en het kristalblauwe water is over het algemeen kalm, waardoor het een geweldige plek is om te zwemmen, maar ook om te zonnebaden en andere watersporten te beoefenen.

Mooiste stranden Mallorca

Dit was een kleine greep uit de mooiste stranden die Mallorca te bieden heeft. Als je op vakantie gaat naar Mallorca dan zal je ongetwijfeld nog meer prachtige stranden gaan zien.

Een vakantie naar Mallorca hoeft niet duur te zijn. Er zijn geregeld mooie aanbiedingen waardoor jij goedkoop op vakantie kunt.

Bekijk deal