Goedkope vakantie boeken

Highlights New Orleans

Highlights New Orleans
Op vakantie naar Louisiana - New Orleans

Bekijk deal

New Orleans is een stad die het allemaal heeft: een rijke geschiedenis, een unieke keuken, en een verbazingwekkende cultuur. Als een van de weinige Amerikaanse steden die door Europeanen in Noord-Amerika zijn gesticht, is New Orleans inmiddels een bijzondere bestemming voor veel mensen over de hele wereld.

De sfeer opsnuiven terwijl je de afzonderlijke buurten van New Orleans verkent is als een ervaring op zich, maar er zijn nog veel meer iconische zaken die op je to-do lijst zouden moeten staan. 

vakantie New Orleans

Neem een van de historische live jazz optredens van de stad in je op terwijl je de herenhuizen van het Garden District bezoekt, of proef de wereldberoemde Cajun keuken voordat je gaat feesten tijdens de Mardi Gras vieringen.

Maar verwaarloos de musea niet met hun vele inspirerende tentoonstellingen over de orkaan Katrina; zeldzame oudheden in het Historic Old Ursuline Convent Museum; internationaal erfgoed geïnterpreteerd door prachtige architectuur en gewaden in het Preservation Hall Museum – er is voor iedereen wel iets te ontdekken.

In het onderstaande artikel ontdek je wat je allemaal niet mag missen tijdens je bezoek aan New Orleans!

French Quarter

De French Quarter is een plek als geen andere, waar het feest nooit ophoudt. Ervaar New Orleans zoals de plaatselijke bewoners dat doen op onze eendaagse French Quarter wandeltocht die van dichtbij een blik werpt op enkele van New Orleans' beroemdste en beruchtste bezienswaardigheden, zoals Jackson Square, St Louis Cathedral, Pirate's Alley, Cafe Du Monde en meer!

Kom binnen en neem de tijd om het reilen en zeilen in het historische French Quarter van New Orleans te ontdekken. Deze bruisende wijk staat bekend om zijn vrolijke ambiance, bohemien cultuur, en relaxte sfeer die toeristen uit de hele wereld lokt.

Neem jezelf mee terwijl we de altijd aanwezige schoonheid verkennen die afstraalt van deze levendige stad met tientallen jaren geschiedenis op elke hoek; je vindt schilderachtige huisjes, smeedijzeren balkons, prachtige bloemen overal waar je kijkt, ouderwetse gaslampen verlichten de geplaveide straten. Vergeet ook niet al die fabelachtige Louisiana accenten op Bourbon Street!

Mardi Gras

Mardi Gras is een feest dat je niet wilt missen. Met festiviteiten die zich over een periode van twee weken uitstrekken tot de finale op Vastenavond, kun je bijna dagelijks genieten van optochten en allerlei vormen van vermaak en feestelijkheden. Toeschouwers verdringen zich op balkons en trottoirs om enkele van de opvallende kralen of slierten op te vangen die van buitensporig versierde praalwagens worden gegooid als ze tijdens dit illustere evenement voorbij komen. 

Mardi Gras


Jackson Square

Jackson Square bewaart het historische belang en de elegante architectuur van New Orleans' French Quarter. Op dit plein vind je een prachtig standbeeld ter herdenking aan Generaal Jackson dat in schoonheid staat te midden van gepensioneerde woonhuizen, herenhuizen en openbare aanplantingen van historische bomen tussen perken met rozen.

Dit is een ideaal gebied om cultuur te ontdekken terwijl je over de pittoreske paden kronkelt door vredige tuinen met schaduw van live eiken en omhelzende crape myrtles om te genieten van de vroeg 19de-eeuwse charme.

New Orleans


Preservation Hall

Preservation Hall is een instituut in de stad New Orleans, beroemd om de jazzmuziek. Gevestigd in een tamelijk onopvallend oud gebouw aan North Rampart Street, wordt in Preservation Hall traditionele jazz van plaatselijke artiesten gespeeld. De toegang is slechts $10 per persoon aan de deur tijdens de dag, dus kom zeker even langs!

Het is de moeite waard om bij Preservation Hall langs te gaan, alleen al om het onopvallende oude gebouw in New Orleans te zien. Echte jazz heeft geen groot podium nodig, maar een intieme omgeving om echt tot bloei te komen en dat is precies wat je hier krijgt. In deze historische zaal wordt traditionele jazz gespeeld door plaatselijke artiesten - kijk uit naar de evenementen die tijdens de passerende uren op de deur van de zaal vermeld staan.

Garden District

Genesteld in het weelderige groen van Louisiana, is Garden District een oogverblindende aanwinst voor de stad. Zeer begeerd om zijn nabijheid van hooggeplaatste beroepen en exclusieve residenties biedt deze buurt al het gemak waar je naar op zoek bent.

Betoverende witte pilaren omlijsten elk huis en scheppen een koninklijke aanblik, terwijl bougainville er vele opkruipt en levendige beelden schildert boven op de klassieke boeiende architectuur. Prachtige steeneiken zorgen het hele jaar door voor een mooie schaduw op de trottoirs, terwijl overal glimlachen de boventoon voeren en deze meest geliefde wijk al jaren een geweldige sfeer geven.

St. Louis Cathedral

Deze kerk, de thuisbasis van een van de indrukwekkendste facetten van heel New Orleans, staat bekend om zijn geschiedenis en schoonheid. Met een lang en vaak ingewikkeld ontwerp bij de voorste trappen, versierd door zuilen die al 186 jaar oud zijn, is dit gebouw ongekend in zijn soort.

Op het eerste gezicht is het gemakkelijk te zien hoe ongelooflijk deze interieurs zijn, dus neem je tijd bij het bewonderen van de met de hand geschilderde versieringen, compleet met bladgoud accenten.

St. Louis Cathedral


City Park

City Park is een plek waar gezinnen naartoe kunnen gaan om samen een geweldige ervaring te beleven. Geniet van fascinerende attracties, vermaak, en educatieve mogelijkheden, allemaal op één plek.

Wandel door het prachtige landschap en geniet van activiteiten met een natuurthema terwijl je leert over ecologie en natuurbehoud met de ter plaatse aanwezige natuurtuinen die replica's bevatten van leefgebieden van wilde dieren uit de hele wereld, zoals Afrika's Savanna Garden of Northwest Coast Native Plant Garden.

Frenchmen Street

Frenchmen Street werd aangelegd om de plaatselijke bevolking een alternatief te bieden voor de toeristenval van Bourbon Street. Deze drie blokken tellende strook Creoolse huisjes is de beste plaats voor live muziek in New Orleans. Buurtbars, restaurants, koffieshops en winkels helpen een culturele zone te scheppen waar bezoekers zich veilig kunnen voelen als ze 's avonds rondlopen.

Audubon Zoo

De Audubon Zoo is bijna het hele jaar geopend en is een geweldige plek om boeiende dieren en hectaren weelderig landschap te verkennen. Je kunt de leerzame tramrit nemen of op eigen houtje wandelen. 

Zoo


Bekijk exotische dieren van heinde en verre, van het uitgestrekte moeras van Louisiana, tot de tropische jungles van Azië, en ga dan op weg naar de Afrikaanse savanne in Noord-Amerika. Het is hier allemaal te vinden!

Mardi Gras World

Als je je ooit afgevraagd hebt wat de verhalen achter Mardi Gras zijn, wat er voor nodig is om die prachtige praalwagens voor het jaarlijkse evenement te maken, of hoe een praalwagen eigenlijk ontworpen en gebouwd wordt, dan is er geen betere plaats om je verkenningstocht te beginnen dan bij Blaine Kern Studios. 

Ze zijn gevestigd in het hart van New Orleans en zijn een vooraanstaande producent van alles wat met de Mardi Gras Parade te maken heeft; het hele jaar door geven ze rondleidingen die bezoekers meenemen naar hun werkende ateliers, waar ze direct contact kunnen hebben met het personeel dat alles deelt, van geheimen over hoe je King Cake vloeken kunt vangen tot leuke weetjes over alles wat met Carnaval te maken heeft!

Audubon Aquarium of the Americas

Bezoekers van New Orleans kunnen even van de zon genieten met een uitstapje naar één van Amerika's oudste aquariums. Met meer dan drieduizend tentoongestelde vissen, waaronder verschillende die alleen in Louisiana en Latijns-Amerika voorkomen, kunnen zelfs de kleinste gasten gemakkelijk een complete expert in de dierenwereld worden.

Wandel door de zuidelijke ingang om tentoonstellingen te vinden over landen uit Midden- en Zuid-Amerika.

Vakantie New Orleans boeken

Zoals je kunt zien is er genoeg te doen in New Orleans. Je kunt deze stad dan ook zeker meenemen tijdens je rondreis door Amerika of er een aparte vakantie heen boeken. 

Bekijk deal