Goedkope vakantie boeken

Ontdek de schoonheid van Fuerteventura

Ontdek de schoonheid van Fuerteventura
Tips & Info voor een vakantie Fuerteventura

Bekijk deal

Fuerteventura is een van de pareltjes van de Canarische Eilanden. Deze zonovergoten bestemming ligt in de Atlantische Oceaan tussen Afrika en Spanje.

De naam is afgeleid van ‘Canariae Insulae’, dat we kunnen verhalen als ‘hondeneilanden’. Over de oorsprong van deze naam bestaat discussie. Volgens sommige historici komt het voort uit het feit dat er ooit veel honden leefden op dit bijzondere stukje aarde.

Anderen menen dat de naam verwijst naar de zeehonden die lang geleden in de oceaan rondom de Canarische Eilanden zwommen. Zeehonden zijn er allang niet meer, maar kristalhelder water en goudgele zandstranden des te meer. Fuerteventura is daar het perfecte voorbeeld van. Wat is er op deze bijzondere bestemming allemaal te zien en te doen?

Fuerteventura

De Canarische Eilanden

Eerst even iets over de Canarische Eilanden, waar Fuerteventura deel van uitmaakt. De Canarische Eilanden liggen in het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan, dicht bij de kust van Noord-Afrika. De Canarische Eilanden zijn een archipel in de Atlantische Oceaan en liggen ongeveer 800 mijl van de Afrikaanse kust, tussen 27° en 28° noorderbreedte.

De eilanden maken deel uit van Spanje en waren ooit eigendom van de Spaanse kroon. Tegenwoordig zijn ze een autonome regio binnen Spanje. De archipel bestaat uit acht hoofdeilanden en talrijke kleinere eilanden. De hoofdeilanden zijn Tenerife, Gran Canaria, La Palma, La Gomera, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, en El Hierro.

Grote en kleine eilanden

Elk bovengenoemd eiland heeft zijn eigen speciale attracties en bezienswaardigheden. Lanzarote is het kleinste van de eilanden met een oppervlakte van slechts 845 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 150.000 mensen.

Het eiland is zeer bergachtig en staat bekend om de vele grotten. Fuerteventura en Tenerife zijn de grootste eilanden, met een oppervlakte van respectievelijk 1658 en 2034 vierkante kilometer. Tenerife is niet alleen het grootste eiland, maar ook het dichtstbevolkt.

Ideale bestemming voor ontspanning en activiteiten

De Canarische Eilanden is een fantastische plek voor toeristen die willen genieten van een ontspannen vakantie. De eilanden zijn vanwege de mooie temperaturen, vele accommodaties en heerlijke stranden ideaal voor gezinnen met kinderen.

Vervelen doe je er dankzij de stranden, winkelcentra, dorpjes, bergen en de ravijnen nooit. Er zijn ontzettend veel dingen te doen in de buitenlucht, zoals zwemmen, zeilen, wandelen, paardrijden, duiken, snorkelen en diepzeeduiken.

Vakantie Fuerteventura

Eilanden van vulkanische oorsprong

De Canarische Eilanden zijn van vulkanische oorsprong. Ze bestaan uit een reeks kraters en caldera's, die al vele duizenden jaren actief zijn. De vulkanen op de eilanden worden tepuis genoemd.

De hoogste top is de berg Teide, met 3.718 meter. De meest recente vulkaanuitbarsting vond plaats in La Palma in 2021. De laatste keer dat de vulkaan zich roerde was ruim vijftig jaar daarvoor. Door de lava werden ruim 2900 gebouwen vernietigd.

Hoe is het klimaat op de Canarische Eilanden?

Het klimaat van de Canarische Eilanden varieert sterk naargelang de hoogte van het eiland. Op de lagere hoogten varieert de temperatuur van 22 tot 32 graden. De gemiddelde jaartemperatuur is 18 graden, dus lekker warm. Het klimaat van de eilanden is tropisch en de neerslag is redelijk gelijkmatig over het jaar verdeeld.

De gemiddelde jaarlijkse neerslag bedraagt ongeveer 1.000 millimeter. Het weer is over het algemeen zeer zonnig, hoewel er enkele dagen zijn waarop het regent of sneeuwt.

De rijke geschiedenis van de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden hebben een rijke culturele geschiedenis. De eerste kolonisten waren de Guanchen, die in grotten woonden. In veel grotten op de eilanden zijn nog sporen van hun bestaan te vinden. De eerste Europese vestiging was van de Portugezen in de 15e eeuw.

Zij vestigden een handelspost op het eiland Tenerife, dat de hoofdstad van de Canarische Eilanden werd. De eerste permanente nederzetting werd gesticht door de Spanjaarden in het begin van de 16e eeuw. De Spanjaarden gebruikten de eilanden als uitvalsbasis voor de verkenning van Afrika en Amerika.

Ontdek een schitterend landschap

De Canarische eilanden staan bekend om hun prachtige landschap. Veel van de bergen zijn bedekt met bossen. Het landschap is gevarieerd, met rotsachtige kliffen en stranden, vruchtbare vlaktes en dorre woestijngebieden.

Ook de watervallen en de rivieren zijn beroemd. Op de eilanden komen meer dan 200 plantensoorten voor, waaronder de zeldzame endemische orchideeën. De eilanden zijn ook de thuisbasis van een groot aantal vogels, zoals flamingo's, reigers en adelaars.

Ideale bestemming voor liefhebbers van het buitenleven

De Canarische Eilanden zijn een fantastische plek om van het buitenleven te genieten. Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen, bergbeklimmen en paardrijden. Er zijn ook veel watersporten mogelijk, waaronder duiken, windsurfen, vissen en varen.

De eilanden bieden vele accommodaties, variërend van eenvoudige hotels tot luxe resorts. De populairste toeristische bestemmingen zijn Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife en Los Cristianos.

vakantie

Fuerteventura: een eiland om nooit meer te vergeten

Fuerteventura is een van die eilanden die je nooit meer vergeet als je er eenmaal bent geweest. Je kunt uren doorbrengen met rondwandelen in de stad, genietend van het landschap en de vriendelijke sfeer.

Er zijn veel bars en restaurants die lokale gerechten serveren, maar er is ook veel internationale keuken beschikbaar. Waneer je graag de lokale keuken wilt ervaren, zijn er veel restaurants die traditionele Canarische gerechten serveren. Het hoofdeiland is in tweeën gesplitst, met Puerto del Rosario aan de westkant als belangrijkste stad.

De oostkant van het eiland staat bekend als de Costa Calma. Dit gebied is meer voor de toeristen die graag ontspannen op het strand en genieten van de zon.

Fuerteventura: Zonnig paradijs vol stranden

Fuerteventura is het op-een-na grootste eiland van de archipel. Het is ook het meest ontwikkelde van alle eilanden. Je vindt er talloze hotels, resorts, golfbanen, kuuroorden en restaurants. Het eiland telt een bevolking van ongeveer 160.000 mensen.

Net als toeristen gaat de lokale bevolking er graag naar het strand. Niet zo vreemd, want Fuerteventura heeft de beste stranden van de Canarische Eilanden. Dit kleine eiland heeft een verbazingwekkend aantal stranden. Er is meer dan 150 kilometer strand, waarvan een groot deel vrij afgelegen is.

De stranden bestaan voornamelijk uit zand en hebben een prachtige turquoise kleur en het water is er schoon en warm. De watertemperatuur varieert tussen de 20 en 28 graden Celsius.

Welke stranden heeft Fuerteventura?

Een ander populair strand is Playa de Corralejo, dat in het zuidoosten van het eiland ligt. Dit strand staat bekend om zijn prachtige uitzichten en is perfect voor een dagje uit met het gezin. Dit is een geweldig strand om te bezoeken wanneer je op zoek bent naar een ontspannen dagje uit.

Fuerteventura:Een eiland vol contrasten

Een ander populair strand is Playa de Cofete. Het is een breed en schoon strand waar veel gezinnen te vinden zijn. Bovendien ligt het vlakbij de bergketen van Cofete, die het grootste deel van het jaar in mist is gehuld. Dit geeft het een bepaalde charme.

Fuerteventura is dan ook een eiland vol contrasten. Aan de ene kant heel zonnig, terwijl het ook gehuld kan zijn in de mist. Enerzijds is het een populaire toeristische bestemming met het strand als de belangrijkste attractie.

Ideaal voor wateractiviteiten

Fuerteventura staat ook bekend als een winderig eiland. Zodoende kun je er naar hartenlust wateractiviteiten ondernemen, zoals surfen, zeilen en kitesurfen. Vanwege de sterke wind zijn met name windsurfen en kitesurfen erg populair op dit eiland.

Een van de meest populaire activiteiten is scubaduiken. Wanneer je van plan bent om aan deze activiteit deel te nemen, moet je het wel tevoren boeken, aangezien het aantal duikers beperkt is. Hetzelfde geldt voor snorkelen.

Rust

Wil je het liever wat rustiger aan doen? Ga dan zwemmen in de oceaan of breng een dagje op het strand door. Het eiland Fuerteventura heeft ruige en nauwelijks bezochte delen. Soms lijkt het wel een onbewoond eiland, zo rustig is het er. En vanuit Nederland ben je er al binnen vier uur. Steeds meer Nederlanders weten deze bestemming te vinden.

Fuerteventura: Surfersparadijs

Het eiland heeft de afgelopen jaren een zeer sterke groei doorgemaakt. Vooral de badplaatsen Corralejo en Playas de Corralejo in het noordoosten zijn sterk in opkomst. Door de sterke wind zijn hier veel surfers te vinden. Is het jouw droom om op de golven te surfen?

Dan moet je zeker het schiereiland Jandia bezoeken, dat beroemd is om zijn prachtige stranden en duinlandschappen. Het eiland heeft drie parken waar unieke flora en fauna een thuis hebben gevonden. Onderweg naar Jandia kom je prachtige duinlandschappen en vulkanische rotsen tegen. Vergeet dus niet om je camera mee te nemen zodat je mooie plaatjes kunt schieten.

Welke bezienswaardigheden heeft Fuerteventura?

Van de Canarische Eilanden behoort Fuerteventura tot de grotere. Het eiland heeft dan ook genoeg ruimte voor tal van bezienswaardigheden, zoals de 807 meter hoge Pico de la Zarza.

Het hoogste punt is gemakkelijk te bereiken en biedt een geweldig uitzicht over het eiland.  Ook de moeite waard is de Santa Maria kerk in het historische stadje Betancuria. Deze kerk is een van de grootste ter wereld. Het heeft dus een bijzondere geschiedenis.

Fuerteventura

Wat is de bekendste attractie van Fuerteventura?

De bekendste attractie van het eiland is de Pico de la Zarza. Anderzijds zijn de wegen op het eiland in slechte staat, wat niet verwonderlijk is aangezien ze uit aarde en stenen bestaan. Hou daar rekening mee wanneer je een auto gaat huren op Fuerteventura.

Waar moet je op letten bij een wandeltocht op de Pico de la Zarza?

De Pico de la Zarza is de op één na hoogste piek van de Canarische Eilanden. Het is gelukkig gemakkelijk te beklimmen. De bekendste route loopt door het dorp Morro Jable. Je begint de wandeling vanaf het hotel Barcelo in Morro Jable.

Neem altijd goede wandelschoenen, voldoende water en een zonnebril mee. En sta zo vroeg mogelijk op. De wandeling duurt ongeveer vijf uur en kan het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag worden gemaakt, voordat de zon haar hoogste punt bereikt.

Wees voorbereid op weersveranderingen

Het weer kan overigens drastisch veranderen. Hou de weersvoorspelling daarom goed in de gaten. Op die manier voorkom je verrassingen. Op sommige dagen kan het winderig en regenachtig zijn en daarom is het zeker geen slecht idee een paraplu mee te nemen. Het is ook goed om te weten dat de zon niet altijd even fel schijnt op het eiland. Het weer verandert elke dag en je zult daarom niet altijd het uitzicht hebben dat je verwacht.

Tip: draag goede wandelschoenen

Wandelen in de bergen kan soms best lastig zijn. Het terrein is vaak rotsachtig en steil. Draag goede wandelschoenen en kijk of er geen losse stenen liggen. Het pad naar boven is vrij steil, maar met stevige wandelschoenen  moet het lukken. Op zonnige dagen  heb je een werkelijk prachtig uitzicht over het eiland. Dat maakt de zware tocht, die gemiddeld vijf uur duurt, meer dan de moeite waard!

Het bijzondere verhaal van Jandia

Het eiland Jandia is al bewoond sinds de precolumbiaanse tijd. In de jaren 1930 bouwde een Duitse ingenieur, Gustav Winter, er een school, haven en kerk.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het eiland tot militaire zone verklaard, waardoor alle inwoners van Jandia moesten verhuizen zonder enige financiële compensatie te ontvangen. Volgens de legende werd Villa Winter na de Tweede Wereldoorlog gebruikt als kliniek waar nazi-misdadigers plastische chirurgie ondergingen. Daarna konden ze een nieuw leven beginnen in Zuid-Amerika.

Geniet van visgerechten in El Cotillo

Kun je geen genoeg krijgen van interessante bezienswaardigheden? Breng dan een bezoek aan de haven van El Cotillo of het nabijgelegen vissersdorpje. Het heeft een lange geschiedenis. Het is een geweldige bestemming voor een vakantie aangezien er ontzettend veel te zien is. Hou je van geschiedenis?

Dan is dit dé plek om te bezoeken. Een must is de toren van El Cotillo. Deze biedt een fantastisch uitzicht op zee. Beklim de toren voor een geweldig uitzicht. Dit is meteen een geweldige kans de lokale vissers beneden aan het werk te zien. Een geweldige plek om te eten is "La Vaca Azul". Hier kun je genieten van verse vis, die zelfs aan tafel wordt gefileerd. Tijdens het eten heb je een prachtig uitzicht op de zee. Kan niet beter dus!

Museum over traditionele visserij

Het vissersdorpje El Cotillo is een toeristische trekpleister. We raden aan om de korte afstand naar de haven, die dicht bij de oude haven van El Cotillo ligt, te voet af te leggen. Op een paar kilometer afstand staat de vuurtoren van El Tóston. Hij is niet meer actief, maar er is een museum over de traditionele visserij in gevestigd dat zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Kerk van Santa Maria in Betancuria

Het dorp Betancuria op Fuerteventura is een van de meest bezochte plaatsen van de Canarische Eilanden. Voor geschiedenisliefhebbers is het een must-see. De Santa Maria kerk werd in 1426 gebouwd en is een van de oudste kerken van de Canarische Eilanden. De kerk is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

vakantie

Piraten en aardbevingen

De "Iglesia Santa Maria" is gelegen in het centrum van het dorp Betancuria. De eerste steen werd gelegd door de Franciscanen en is een typisch voorbeeld van Spaanse barokarchitectuur. Helaas werd de kerk in 1593 verwoest door piraten. In 1687 kwam daar nog eens een aardbeving overheen. Gelukkig werd dit monument in 1875 volledig gerestaureerd door de architect Antonio Gómez-Munoz.

Mudejar stijl

De Iglesia Santa Maria bevindt zich in het historische centrum van het eiland. Verlaat deze bezienswaardigheid niet zonder een paar mooie foto’s van de buitenkant te hebben gemaakt. De kerk is zowel van binnen als van buiten erg mooi. Het heeft de zogeheten Mudejar-stijl, wat betekent dat het islamitische en christelijke kunst- en architectuur combineert.

Bekende kenmerken zijn het gebruik van hoefijzervormige bogen en bakstenen. Ook het bladgoud en de sacristie maken ongetwijfeld indruk. Fotograferen is binnen in de kerk niet toegestaan. Maar het plein rond de kerk is prachtig en heeft veel historische gebouwen, en die kun je zeker delen op social media.

Ontdek het werelderfgoed La Atalayita

Fuerteventura is het op twee na grootste eiland van de Canarische Eilanden en kent een lange geschiedenis. De beroemdste archeologische vindplaats is La Atalayita. Het dorp Pozo Negro ligt het dichtst bij deze indrukwekkende plek, ongeveer 2 kilometer verderop.

De plek zou ooit bewoond zijn geweest door de Mahos, de oorspronkelijke bewoners van Fuerteventura. Er wordt gezegd dat zij een Berberse achtergrond hebben. In de 15e eeuw verjoegen de Spaanse veroveraars hen. Na de verovering bleven herders de plek gebruiken. Dit historische gedeelte bestaat uit verschillende stenen bouwwerken. La Atalayita is door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Wat is er nog meer te zien op La Atalayita?

Dit indrukwekkend stukje werelderfgoed bestaat uit verschillende gebouwen uit de 12e eeuw. Het bekendste is een cirkelvormig gebouw met twee niveaus en een grote opening aan de bovenkant.

Op het eerste niveau staat een enorme stenen muur, die de oorspronkelijke muur is. Er zijn ook verschillende muren, torens, bogen en een cirkelvormig gebouw op het tweede niveau. Deze zijn allemaal van steen en staan allemaal op één lijn. Ook op het eerste niveau zijn verschillende ronde structuren. Tevens kun je twee goed bewaarde waterputten bewonderen.

Overblijfselen van oude woningen

Veel archeologische vindplaatsen bestaan uit oude ruïnes. De Maya-beschaving is hier een goed voorbeeld van, vooral omdat veel van hun oude vindplaatsen in Mexico te vinden zijn.

In Atalaya vind je de overblijfselen van een oud huis dat is opgetrokken uit droog metselwerk. De muren staan nog overeind, maar het dak is eeuwen geleden verloren gegaan. Daarnaast liggen er in dit bijzondere gebied allerlei historische artefacten en zelfs skeletten. 

Fuerteventura: Duizenden jaren oude geschiedenis

Deze bezienswaardigheid op Fuerteventura is altijd open voor toeristen. Het bezoekerscentrum is een tijdje geleden gesloten, maar je kunt nog steeds wandelen tussen de oude stenen huizen die samen de oude stad vormen. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de oude mensen die hier vroeger woonden.

Ze woonden hier bijvoorbeeld al meer dan duizend jaar voordat de Spanjaarden kwamen. Zo is te zien hoe de mensen in de huizen leefden. Je waant je voor even in het verleden en dat geeft een bijzonder gevoel.

Welke plaatsen op Fuerteventura zijn zeker de moeite van een bezoek waard?

Fuerteventura is een prachtig eiland op de Canarische Eilanden. Er zijn vele prachtige stranden en natuurgebieden waar je naar hartenlust kunt wandelen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de fantastische plaatsen die het eiland telt.

Hou je van cultuur en geschiedenis? Dan zul je het dorpje Betancuria geweldig vinden. Het heeft een heel mooi oud klooster. In het noorden van het eiland ligt het dorp Corralejo. Het dorp heeft een zeer interessante geschiedenis. Ook is het een perfecte plaats voor mensen die van het strand houden en de geschiedenis van de Canarische Eilanden willen bezoeken.

Corralejo

Er is veel te doen in Corralejo. Zo raden we aan om een dagtocht te maken naar het nabijgelegen eiland Los Lobos, waar je verse vis kunt eten in een van de restaurants. Voor visrestaurants moet je naar het noorden lopen, naar Main Street. Je bevindt je dan in een autovrij centrum waar vele charmante restaurants zijn gevestigd. Sommige eetgelegenheden bieden zelfs uitzicht op zee.

Duik in de zee

Wie geen trek heeft kan altijd nog een frisse duik in de zee nemen. Verblijf je er een paar dagen? Onderneem dan een van de vele activiteiten op deze plek. Wat dacht je bijvoorbeeld van watersporten, vogels kijken, duiken, zeilen of wandelen? Het BAKU Water Park is een populaire zomerattractie voor gezinnen en ligt dichtbij het centrum van Corralejo.

Betancuaria: schuilplaats voor piraten

Het stadje Betancuria bestaat al meer dan zeshonderd jaar. In 1404 koos een ridder uit Normandië, Jean de Béthencourt genaamd, deze plaats uit vanwege de ligging in een vallei. Het vormde de perfecte schuilplaats voor piraten en andere vijanden.

Hij noemde de stad Bethencourt naar zichzelf, en het was dan ook hier dat hij een fort bouwde. Vandaag de dag is Betancuria een vredig plaatsje, waar graan als bron van inkomsten is vervangen door toerisme.

Meer en meer toeristen komen hier om de historische sfeer van het dorp te proeven. De slechts 1000 inwoners van deze plaats vinden dat helemaal prima, want hun inkomen hangt af van de toeristen.

Franciscaanse orde

Wanneer je Betancuria bezoekt, moet je zeker een bezoek brengen aan de prachtige kloosters en kerken in dit stadje. Veel daarvan zijn nog steeds in gebruik en maken ongetwijfeld indruk.

Ze zijn een getuigenis van de Franciscaanse Orde op de Canarische Eilanden, die in de Middeleeuwen een van de belangrijkste ordes was. En breng ook vooral een bezoek aan museum voor Heilige Kunst en Archeologie en Etnografie. Dit is een geweldige manier om meer te leren over de geschiedenis van de Canarische Eilanden, met name over de Spaanse conquistadores.

Invloed van de Rooms-Katholieke Kerk nog zichtbaar

Hoewel de invloed van de katholieke kerk lang niet meer zo sterk is als vroeger, is deze nog steeds zichtbaar op Fuerteventura en de andere Canarische eilanden.

De meeste Rooms-Katholieken wonen nog steeds in Betancuria en het is gebruikelijk om tijdens Driekoningen veel parades te zien. Restaurants en attracties zijn open tijdens deze feestdagen, dus het is een goed moment om het eiland te bezoeken.

Tip: leer een beetje Spaans

Een beetje Spaans leren kan heel nuttig zijn, vooral in de afgelegen gebieden van het eiland. Je kunt leren communiceren in het Spaans op de Spaanse school op Fuerteventura in Puerto del Rosario. In dit kleine dorp zijn verschillende hotels waar je kunt verblijven.

Hoe is het vervoer op Fuerteventura?

Tegenwoordig is het huren van een auto een fluitje van een cent . Wij raden het aan om dit ruim voor je aankomst op Fuerteventura te doen. Daardoor hoef je de auto op het vliegveld alleen nog maar mee te nemen.

Het openbaar vervoer op het eiland is ook zeer goed. Het is in handen van een bedrijf genaamd "Tiadhe" en is verantwoordelijk voor veel busverbindingen. In de grote steden zijn er veel buslijnen.

Op het centrale busstation in Puerto Rosario zijn er bijvoorbeeld zestien routes naar verschillende bestemmingen. We raden aan om een multi-rittenkaart voor deze dienst aan te schaffen, want dat is gemiddeld 30 procent goedkoper dan het normale tarief.

Vakantie Fuerteventura

Tip: reserveer de bus op tijd

Het is verstandig om jouw bus ruim van tevoren te reserveren. Daardoor ben je altijd verzekerd van een plekje. De bussen op Fuerteventura zijn meestal stipt op tijd. Een fiets is een zeer goede manier om het eiland te verkennen.

Wat heeft Fuerteventura op culinair gebied te bieden?

Fuerteventura is een eiland met een gevarieerde keuken. De internationale gerechten die worden geserveerd zijn een mix van de Italiaanse, Chinese, Mexicaanse, Japanse, Griekse en Spaanse keuken. Naast deze gerechten kun je er ook volop genieten van tapasgerechten. In sommige restaurants worden de tapas geserveerd met een pittige rode Canarische saus genaamd 'Mojo Rojo'.

Geitenkaas en visgerechten

Fuerteventura staat bekend om zijn geitenkaas en visgerechten. "Maxorata" is een traditionele geitenkaas die toeristen eens moeten proberen. Het is een frisse, romige kaas die wordt gemaakt van geitenmelk, waarvan de melk rijk is aan vet, eiwitten, mineralen en vitaminen.

Tijd voor tapas

Rond twee uur beginnen veel inwoners van Fuerteventura met het bereiden van hun middagmaaltijd of lopen ze naar een restaurant. De lunch is het belangrijkste moment van de dag voor de bevolking. Het bestaat meestal uit drie gangen met verschillende tapas hapjes, zoals champignons in tomatensaus en aubergine met omelet.

Welke belangrijke regels gelden er op Fuerteventura?

Hou tenslotte rekening met een aantal belangrijke regels op Fuerteventura. Hoewel het maken van foto's van militaire of overheidsgebouwen over het algemeen als respectloos wordt beschouwd, is het niet altijd illegaal.

Foto's nemen van mensen die aan het werk zijn, wordt over het algemeen als respectloos beschouwd, maar dit is niet altijd het geval. Zoals overal geldt ook hier dat zwemmen niet overal veilig is. Het strand van Playa de Barlovento ligt bijvoorbeeld erg afgelegen en kan alleen bereikt worden per jeep. We raden dus aan om een ander en veiliger strand op te zoeken. 

Gezondheidszorg op Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om zijn zonnige weer en warme klimaat, maar tijdens de zomermaanden kan het erg heet worden. Door de harde wind op het eiland merk je bijna niet dat je verbrandt. Het is belangrijk om voldoende water te drinken.

U kunt in de meeste winkels waterflessen kopen voor minder dan een euro. In de wintermaanden kunnen de temperaturen juist flink dalen. Tijdens de wintermaanden valt er gemiddeld 200 millimeter neerslag per jaar op het eiland.

Medische voorzieningen in afgelegen gebieden

Er zijn een aantal gezondheidscentra en privé-artsen beschikbaar op Fuerteventura. De meeste grotere steden hebben verschillende ziekenhuizen waar de artsen goed Engels of Duits spreken. Wanneer je naar de meer afgelegen gebieden van het eiland reist, zul je een groen kruis op de gevel van de gebouwen zien.

Neem altijd jouw Nederlandse verzekeringspasje mee als je een dokter belt. Met de kaart is het medisch personeel op de hoogte van jouw verzekeringsstatus. Als het goed is, ontvang je na een medische behandeling een rekening die contant betaald moet worden. Zorg ervoor dat je deze goed bewaart, zodat je de rekening later bij jouw verzekering kunt declareren.

Op vakantie naar Fuerteventura

Als je na dit gelezen te hebben nu ook graag eens op vakantie wilt naar Fuerteventura dan hebben wij mooie aanbiedingen voor je. Bekijk onze deals voor een vakantie naar Fuerteventura en boek vandaag nog.

Bekijk deal