Goedkope vakantie boeken

Luieren op Santorini in je bikini

Luieren op Santorini in je bikini
€339

Bekijk deal

Op vakantie naar Santorini? Zo’n tweehonderd kilometer van het Griekse vasteland ligt Santorini. Een eiland dat is ontstaan door een vulkanische uitbarsting, maar maak je geen zorgen. Sterker nog al je zorgen verdwijnen bij het zien van dat fantastische eiland.

Het eiland is niet het grootste eiland van Griekenland, maar heeft een betoverende charme door haar ruwe natuur en charismatische dorpjes. Verwacht geen witte stranden, maar prachtige rood, zwart en bruin gekleurde stranden die de historie van het eiland weerspiegelen. Naast het betoverende uitzicht is er genoeg te doen op dit eiland, en is er voor iedereen wat te doen. 

Santorini

Waar ligt Santorini?

Santorini ligt ten noorden van Kreta en ten zuiden van de eilanden Naxos en Paros. Vanaf Nederland is de vliegtijd naar Santorini 3 uur en 25 minuten.

De stranden van Santorini

Door de vulkanische uitbarsting en de aardbevingen die op dit eiland hebben plaatsgevonden zijn unieke stranden ontstaan, zoals het Rode Strand. Het is het meest bekende strand van Santorini, omdat de rode kleur te danken is aan vulkanisch zand. Dit strand is dan ook zeker een bezoekje waard. Let wel op dat de weg er naartoe nogal rotsachtig kan zijn, dus goede schoenen zijn wel handig.

Naast rode stranden heeft Santorini ook zwarte kiezelstranden, namelijk het Perissa en Perivolos strand. Dit strand is meer kindvriendelijk en heeft ook goede voorzieningen, zoals de mogelijkheid om te eten en te drinken. Wil je liever de toeristische rompslomp ontwijken en tot rust komen? Dan is het Eros strand een goede optie. Het strand is redelijk goed verborgen, en daardoor nog niet door iedereen ontdekt. Het heeft goede voorzieningen en straalt ook een zekere luxe uit die goed gepaard gaat met het witte kiezelstrand.

vakantie Santorini

Stedentripje tijdens jouw vakantie Santorini

Wil jij wat steden zien tijdens jouw vakantie Santorini? Een stedentrip waarbij je de hele tijd in de bus zit is zeker niet waar je aan moet denken als je op Santorini bent, maar er zijn absoluut een paar steden of dorpjes die je afgevinkt moet hebben, waaronder Oia. Mocht je nog nooit van Oia hebben gehoord, dan heb je het ongetwijfeld wel een keer op een foto gezien, want het is één van het meest gefotografeerde dorpje in Griekenland. Het pittoreske dorpje staat bekend om zijn witte huizen met blauwe luiken, en is daarom ook zeer gewild. Let dus wel op wanneer je hier heen gaat, want in de zomermaanden kan het extreem druk zijn. 

Dit eiland is ook prima als een fly-drive Santorini te boeken.

Iets minder toeristisch, maar met een zekere historische flair is Pyrgos. Qua architectuur is te zien dat Pyrgos meer het oudere gedeelte van het eiland is met haar kerkjes en geplaveide straten, maar zeker niet minder mooi. Wil je nog verder de tijd in? Dan kun je naar Akrotiri gaan. Deze plek is een van de grootste archeologische ontdekkingen van Griekenland, en leert je niet alleen meer over de historie van het eiland, maar laat ook een zekere indruk achter bij het zien van de oude beschaving die er ooit was. Op Santorini is net als de andere Griekse eilanden, Kreta, Rhodos en Kos heel veel te zien over de historie van Griekenland. 

Santorini

Locale producten

Je volledig wanen in een ander land betekent ook een deel van de cultuur proeven. Letterlijk. Een echte aanrader zijn fava bonen. Ze worden gepureerd en de moes wordt dan gegeten op een stuk brood. Fava bonen worden als een echte delicatesse beschouwd op Santorini. Andere producten die je gehad moet hebben is Ezelsbier. Santorini heeft een lokale brouwerij die Ezel heet. Ze hebben drie verschillende soorten bieren, en ze zijn het alle drie meer dan waard, want waar in de wereld ga je nu nog Ezelsbier drinken? Precies. Bestellen maar!

Wellicht verwacht je het niet, maar Santorini exporteert ook veel wijnen en tomaten. Een wijnproeverij is dan ook een aanrader mocht je dit interesseren. Daarnaast kun je ook een bezoekje brengen aan het industriële tomatenmuseum D.Nomikos. Hier leer je het eiland beter kennen door haar culinaire geschiedenis te ontdekken. 

Must see

Soms zijn er plekken die je nergens anders gaat vinden ter wereld, en al lijken ze misschien qua concept op elkaar toch zijn ze niet hetzelfde. Daarom moet je een kijkje nemen tijdens jouw vakantie op Santorini in de openluchtbioscoop in Kamari. In Griekenland zijn ze wel meer bekend met dit fenomeen, maar de bioscoop in Kamari heeft een bar, waardoor je ook gelijk de beste wijnen van Santorini kunt proeven. Twee vliegen in een klap. Houd er wel rekening mee dat de openluchtbioscopen alleen geopend zijn in de maanden, juni, juli, augustus en september. Daarna sluiten ze in verband met de wintermaanden.

Een andere activiteit die ook goed gepaard gaat met de prachtige wijnen van Santorini, is een bezoek aan de wijnmakerij van Antonis Argyros. Deze man staat aan het hoofd van deze wijnmakerij die al jaren in de familie zit, en zijn passie voor wijn heeft gecombineerd met zijn liefde voor kunst. Deze combinatie maakt dat de ruimtes op een bijzondere manier zijn ingericht en worden benut die het zien absoluut meer dan waard is. 

Boeken die vakantie Santorini

De beste tijd voor een vakantie naar Santorini is in de maanden mei en juni. Houd er rekening mee dat in juni de meeste schoolvakanties ook zijn begonnen en het daardoor ook drukker kan zijn op het eiland bij de toeristische plekjes. Wil je nog wel van de warmte genieten, maar minder drukte? Dan is de maand september ook een goede optie om op vakantie naar Santorini te gaan. 

Vanuit Santorini kun je goed de andere eilanden bereiken. Op het eiland zelf is het handig om een auto te huren of, als je korte afstanden aflegt en avontuurlijk bent ingesteld, een quad. Op deze manier ben je ook niet afhankelijk van de busmaatschappij op het eiland.

In sommige steden worden ezels als vervoersmiddel aangeboden. Het wordt afgeraden om hier gebruik van te maken. De omstandigheden waarin deze ezels zich bevinden zijn vaak erg slecht. Ze moeten veel te vaak en veel te zwaar tillen, waardoor hun gezondheid achteruit gaat. Door gebruik te maken van deze verdiensten wordt het gebruik van ezels bemoedigd, dus als je een stukje opwaarts in het dorp moet dan is het verstandiger om de benenwagen te nemen en door te zetten. Zo ben je ook nog sportief bezig terwijl je op vakantie bent.

Aanbiedingen vakantie Santorini

Vakantiediscounter vanaf: €300,-
Sunweb vanaf: €389,-
D-Reizen vanaf: €399,-

Bekijk deal