Goedkope vakantie boeken

In september naar Spanje

In september naar Spanje
€125

Bekijk deal

September is een perfecte maand om naar Spanje te gaan. Het hoogseizoen is net voorbij, de temperatuur is met 20 tot 25 graden aangenaam om wat te ondernemen en de hotels en vliegtickets zijn goedkoper. Maar waar kan je het beste verblijven als je in september naar Spanje wilt? 

 Wij helpen je hier op weg om in september een goede bestemming te kiezen voor jouw vakantie in Spanje.

Costa del Sol

Met ruim 300 kilometer aan strand is het in september goed uit te houden aan de Costa del Sol. Bekende badplaatsen zoals Torremolinos, Estepona, Nerja en Marbella zijn in september een stuk rustiger dan in het hoogseizoen. Wie aan de Costa del Sol denkt zal waarschijnlijk meteen denken aan de vele toeristen die daar hun vakantie vieren. Maar aan de Costa del Sol zijn ook genoeg plekken te vinden die veel minder ontdekt zijn en waar je van een heerlijke vakantie kunt genieten.

Playa de Maro

Als je de rust op wilt zoeken dan is Playa de Maro voor jou de ideale plek om jouw vakantie door te brengen. In 2013 werd het strand van Maro uitgeroepen tot beste strand van Andalusië door de Spaanse TV zender Antena 3. Dit heeft alles te maken met het heldere water en de prachtige omgeving. 

Playa Maro


Maro Beach is 500 meter lang en 20 meter breed bovendien is het toegankelijk voor mindervaliden. Buiten dat het strand hier ideaal is om van de zon te genieten op één van de bedjes welke je hier kunt huren ligt deze bestemming ook vlakbij het prachtige Nerja. 

Torremolinos - Fuengirola

Wil je wat meer mensen om je heen dan kan je in september Torremolinos of Fuengirola opzoeken. De stranden zijn hier schoon en overal heb je de mogelijkheid om voor een bedrag van ongeveer 5 euro per dag een bed en een parasol te huren. Ook voor het lekkere eten kun je hier goed verblijven. Als je in Torremolinos bent bezoek dan eens de oude visserswijk La Carihuela waar je als visliefhebber je hart op kunt halen. 

San Sebastiaan

Wil je in september wat anders dan op het strand liggen dan is San Sebastiaan een plaats waar je kunt genieten van het Spaanse leven. September is in San Sebastiaan een drukke maand, er worden veel culturele evenementen georganiseerd.

San Sebastiaan


In september worden er ook internationale evenementen georganiseerd je zult je in deze periode dus zeker niet vervelen. Wil je toch nog genieten van de laatste stranddagen dan zijn de stranden van San Sebastiaan the place to be. In september is het behoorlijk stil op de stranden maar als je een surfliefhebber bent dan is dit de maand dat je los kunt gaan op de golven. Deze zijn in deze maand namelijk het hoogst.

Sevilla

Sevilla is een stad waar je beter niet in de zomer heen kunt gaan, de locals ontvluchten de stad en verblijven op de stranden van de Costa de la Luz. Een stedentrip kan je dus beter maken vanaf september wanneer de temperatuur weer iets aangenamer aan het worden is. Sevilla is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Zoals het Alcázar Real, de Giralda toren, Torre del Oro en natuurlijk het bekende Plaza de España. 

Sevilla


Het romantische Sevilla is ook niet zo erg toeristisch als veel andere Spaanse steden. Als je echt iets van de Spaanse sfeer wilt proeven dan is Sevilla een ideale stad voor jouw stedentrip.

Valencia

Wil je in september voor een stedentrip naar Spanje dan is Valencia ook een aanrader. Deze stad ligt aan de zee dus mocht je de stad even willen ontvluchten dan kan je altijd nog een dag op het strand van Valencia doorbrengen. 

Valencia


Valencia is een stad die voor iedereen wat te bieden heeft, of je nu voor de cultuur gaat, de vele bezienswaardigheden, het Spaanse leven of voor het strand. In Valencia liggen veel verschillende wijken die allemaal een eigen uitstraling hebben met allen hun eigen verhaal. Natuurlijk mag je de belangrijkste bezienswaardigheden niet overslaan zoals de kathedraal van Valencia, Ciudad de las Artes y Ciencias en de vele pleinen en parken welke de stad rijk is.

Málaga

Málaga is ook een prachtige stedentrip bestemming en ook in september is de temperatuur hier wat aangenamer als je wat wilt ondernemen. Al moeten we wel zeggen dat augustus ondanks de warmte ook een prima maand is om Málaga te bezoeken omdat in deze maand de Feria de Málaga georganiseerd wordt. 

Málaga


In Málaga speelt het leven zich net als in Sevilla voornamelijk op straat af. Je kunt dan ook geen straat inlopen of je komt wel een tapasbar of mensen op straat tegen die staan te eten of te drinken. Uiteraard wil je ook in Málaga wat van de vele bezienswaardigheden gaan zien. Ga eens naar het Alcazaba en Castillo de Gibralfaro, de kathedraal van Málaga, de haven (Muelle Uno) of bezoek het Picasso museum of het Centre Pompidou.


Het leuke van Málaga is dat de hotels allemaal in het centrum of net daar buiten liggen. Het maakt dus niet veel uit waar je hotel gevestigd is je kunt in de meeste gevallen lopend het centrum en alle bezienswaardigheden bereiken.

Ibiza

Als je het hebt over een Spaanse strandvakantie in september dan denk je aan Ibiza. Ook hier zijn veel mooie stranden te vinden en kun je van het Spaanse leven genieten. Uiteraard komen veel toeristen op het nachtleven van Ibiza af. Maar buiten dat heeft dit eiland nog zoveel moois te bieden.

Bezoek het historisch hart van Ibiza (Dalt Vila) hier bevinden zich veel Unesco werelderfgoederen. Ga eens naar Cathedral de la Verge de les Neus een prachtig Catalaans bouwwerk uit de 16e eeuw. Of de musea Museo Arqueològic d’Eivissa en het Museu d’Art Contemporani. 

Ibiza


Spanje heeft veel te bieden en meer dan alleen de stranden. In september wanneer het er niet zo heel druk meer is en de temperatuur aangenaam kun je de stranden, steden en binnenlanden van dit prachtige land bezoeken.  

Bekijk deal