Goedkope vakantie boeken

De mooiste stranden van de Costa del Sol

De mooiste stranden van de Costa del Sol
Costa del Sol

Bekijk deal

De mooiste stranden van de Costa del Sol bezoeken. Dat willen we allemaal wel. De Costa del Sol is een populaire vakantiebestemming. Sommige Nederlanders bezoeken deze Spaanse kuststrook om te overwinteren. Andere mensen hebben hier de zomer van hun leven en genieten volop van de prachtige stranden die de Costa del Sol je te bieden heeft.

Stranden Costa del Sol

Playa de Maro

Een van de mooiste stranden aan de Costa del Sol is Playa de Maro. Dit strand wil je zeker een keer bezoeken. Het strand is gelegen in de buurt van Nerja aan de voet van schitterende rotsen. De zee is prachtig blauw en het zand is zilverachtig wit. Dit is echt een strand waar je een heerlijke dag kan hebben. Natuurlijk doe je er wel verstandig aan om niet al te laat naar dit strand te gaan. Er is namelijk meer dan voldoende parkeergelegenheid, maar die parkeerruimte is snel vol wanneer de dag vordert.

Wanneer je niet al te ver wilt lopen naar dit schitterende strand, dan doe je er goed aan om er voor 11:00 te zijn. Let er wel op dat de weg naar het strand behoorlijk stijl kan zijn. De heenweg is bergaf, dus dat zal nog wel gaan. De terugweg is echter bergop, dus dat betekent dat je een beetje moet klimmen. Het is daarom aan te raden om niet alleen slippers mee te nemen, maar ook een paar sneakers. 

Carvajal Beach 

Wanneer je op zoek bent naar een strand met heerlijk fijn zand en aangenaam water, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Carvajal Beach. Dit strand ligt tussen Benalmádena en Fuengirola in. Je moet wel een stukje reizen om dit strand te bezoeken, maar de reis is zeker de moeite waard. Dit strand begint steeds populairder te worden bij toeristen en dat is niet zonder reden. Het strand is ruim en vooral heel erg schoon. Daarnaast zijn er meer dan voldoende gezellige barretjes te vinden waar je een heerlijk koud biertje kan bestellen, of even wat te eten kan halen. 

Playa el Faro

Een van de populairdere stranden aan de Costa del Sol is Playa el Faro. Dit stand is één van de stadsstranden van Marbella. Deze populariteit heeft voor- en nadelen. In de eerste plaats benoemen we de voordelen. Wanneer je dit strand bezoekt, dan kan je er zeker van zijn dat je een gezellige dag tegemoet gaat. Dit strand wordt goed bezocht en er heerst over het algemeen een goede stemming. De grote stroom mensen die dit strand bezoeken hebben er ook voor gezorgd dat er veel gezellige winkeltjes rondom dit strand te vinden zijn. Het is heerlijk om even uit te waaien op de promenade die langs dit strand loopt.

Natuurlijk heeft ieder voordeel ook weer zijn nadeel. Een belangrijk nadeel is dat het ook te druk kan zijn aan dit strand. Wanneer je dit strand in het hoogseizoen bezoekt, dan moet je er rekening mee houden dat er meer mensen op dat idee zijn gekomen. Ga daarom op tijd weg, zodat je zeker weet dat je een gezellige plek kunt bemachtigen. 

Playa de Burriana

Een van de bekendere stranden aan de Costa del Sol is het Burriana Strand in Nerja. Het strand heeft een lengte van ongeveer 800 meter en is ongeveer 40 meter breed. Omdat het strand behoorlijk populair is zijn er ook veel verschillende faciliteiten te vinden. Zo kan je op dit strand gebruik maken van goede douches en toiletten, maar vind je er ook voldoende speelplaatsen voor de kinderen en zijn er plaatsen waar je kan volleyballen. 

Costa del Sol

De ligging van het strand is prachtig. Het strand heeft bijzonder fijn zand, met een goudachtige kleur. Daarnaast is het water schitterend blauw en zoals je kan verwachten aan de Costa del Sol, heeft het water ook een aangename temperatuur. Een ander voordeel aan dit populaire strand is dat je in de omgeving van dit strand voldoende barretjes en restaurantjes vindt. Dat is natuurlijk prettig, want zo kan je je de hele dag aan dit gezellige strand vermaken.

Playa de Burriana is niet het enige strand dat je in Nerja zal vinden. Veel mensen die dit strand bezoeken vinden het leuk om een kajak of een jetski te huren, om zo de omliggende stranden te ontdekken.

Playa de Cabopino in Marbella

Wanneer je op zoek bent naar een strand aan de Costa del Sol dat geschikt is voor een gezin, dan zou je beslist een bezoek moeten brengen aan het Playa de Cabopino. Dit strand is ruim opgezet. Het strand is relatief smal (25 meter breed), maar is wel erg lang (ruim 1500 meter). Het strand doet wel een beetje denken aan de Nederlandse stranden, maar de temperaturen liggen aan de Costa del Sol natuurlijk een stuk hoger.

Stranden

Dit strand is vooral geschikt voor gezinnen, omdat het water hier relatief kalm is. Het strand is goed per bus te bereiken en ook is er voldoende parkeergelegenheid. Wanneer je hier in het hoogseizoen wilt parkeren, dan is het wel zaak om op tijd te zijn. In het hoogseizoen zijn de parkeerplaatsen immers snel vol.

De Costa del Sol heeft voor ieder wat wils

De Costa del Sol is het hele jaar door een populaire bestemming voor jong en oud. Dat heeft natuurlijk een reden. In de eerste plaats is dat het mooie weer. Gemiddeld schijnt de zon ongeveer 325 dagen per jaar aan de Costa del Sol. Dat betekent dat het er goed toeven is. Daarnaast vind je er de mooiste stranden van Europa. In de derde plaats is het nachtleven er subliem. Met name in het hoogseizoen vind je veel jongeren die de tijd van hun leven hebben aan de Costa del Sol. 

Aan al die voordelen zitten natuurlijk ook nadelen verbonden. Een nadeel kan zijn dat het in het hoogseizoen wel erg druk kan worden aan de Costa del Sol. Natuurlijk hoeft dat niet voor iedereen een nadeel te zijn. Er zijn groepen toeristen die het niet druk genoeg kan zijn. Wanneer je echter op je rust gesteld bent, dan kan je beter buiten het hoogseizoen een bezoek aan de Costa del Sol brengen. 

Bekijk deal