Goedkope vakantie boeken

De beste stranden van Mallorca

De beste stranden van Mallorca
€154

Bekijk deal

Ga je naar Mallorca voor een heerlijke vakantie vol zon, zee en strand? Dan hoef je je geen zorgen te maken dat je geen plekje kunt vinden op het strand. Op het eiland Mallorca zijn namelijk vele prachtige stranden te vinden. Mallorca behoort net als Ibiza en Menorca tot de Balearen.

Alle 3 de eilanden hebben schitterende stranden. De beste stranden van Mallorca beschrijven we op deze pagina. Ga jij binnenkort op vakantie naar Mallorca? Lees dan onderstaande alinea’s door en je weet precies op welke stranden je moet zijn voor een ontspannen dag in de zon.

Mallorca

Stranden Mallorca

Op de stranden van Mallorca kun je heerlijk onstpannen. Op het ene strand zal het wat drukker zijn dan op het andere strand en veel stranden op dit eiland hebben veel weg van de stranden van het vasteland van Spanje. Als je wel eens op vakantie naar Spanje bent geweest dan zul je dit zeker herkennen, de ontspannen sfeer, de vriendelijke mensen en natuurlijk het heerlijke klimaat.

Cala Millor

Cala Millor is een wit zandstrand met een vrij ondiepe zee. Omdat de zee bij Cala Millor zo ondiep is, kun je hier prima met (jonge) kinderen in zwemmen. Bereid je wel voor op grote drukte, zeker in het zomerseizoen. Door de jaren heen heeft Cala Millor zich namelijk ontwikkeld tot het grootste vakantieoord aan de oostkust van Mallorca. Gelukkig is het strand vrij lang en breed, namelijk 1,8 kilometer lang en 40 meter breed. De kans dat je écht geen plekje kunt vinden op het strand door grote drukte, is dan ook klein.

Op Cala Millor kun je niet alleen lekker ontspannen, maar vind je ook vele restaurants, bars en winkels. In feite heeft het strand alle faciliteiten die je nodig hebt om je hier de hele dag te vermaken. 

stranden Mallorca

Cala Mondragó

Cala Mondragó is een wit strand dat je aan de zuidkant van het eiland Mallorca vindt. Het strand bestaat uit fijn zand en duinen. Goed om te weten: net zoals bij Cala Millor het geval is, is de zee bij Cala Mondragó vrij ondiep. Dit maakt het strand ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. 

Cala Mondragó heeft ook een rotsachtig gedeelte. Hier kun je niet zo prettig zwemmen, maar wel erg goed snorkelen. Als je een keer wil snorkelen tijdens je vakantie op Mallorca, kun je Cala Mondragó dus ook bezoeken. 

Cala Formentor

Cala Formentor ligt in het noordelijke deel van Mallorca. Het strand is ongeveer 8 kilometer lang, maar is lang niet zo breed als bijvoorbeeld Cala Millor. Waar Cala Millor 40 meter breed is, is Cala Formentor namelijk slechts 8 meter breed. Toch is het strand erg populair. Dit komt onder andere omdat het water bij het strand helderblauw en lekker verkoelend is. Ook staan er wat meer bomen op het strand: ideaal voor mensen die liever in de schaduw liggen. Er komen dan ook veel gezinnen met jonge kinderen naar Cala Formentor, om hier lekker in de schaduw te liggen. Op Cala Formentor kun je lekker relaxen, maar je kunt hier ook een jetski of waterfiets huren. 

Cala Agulla

Cala Agulla vind je in het noordoosten van Mallorca. Het strand beschikt over fijn en goudbruin zand, waar je heerlijk op kunt liggen. Ook wordt er veel gevolleybald op het strand. Cala Agulla is 520 meer lang en gemiddeld 50 meter breed. Wat dit strand erg bijzonder maakt, is het feit dat Cala Agulla omringd is door dennenbomen. Als je wat dichter bij de bomen gaat liggen, kun je lekker in de schaduw relaxen.

Cala Agulla heeft vele voorzieningen. Denk hierbij aan ligbedden en strandbarretjes, maar ook aan toiletten en een gezellig restaurant. Ook loopt er een strandwacht rond. Dit en het feit dat de zee bij Cala Agulla niet zo diep is, maakt het strand erg kindvriendelijk. 

stranden Mallorca

Port de Pollença 

Port de Pollença ligt in het noordoosten van Mallorca. Het strand heeft fijn zand en een mooie zee met zeer kalm water. Dit is misschien wat minder interessant voor surfers, maar zeker prettig voor gezinnen met jonge kinderen. Ook heeft het strand vele voorzieningen. Denk hierbij aan diverse bars en restaurants, waar je ook naar het toilet kunt gaan. 

Port de Pollença biedt je een mooi uitzicht op de Tramuntanaheuvels. Wil je niet zomaar op het strand liggen, maar ben je op zoek naar een bijzonder strand met een mooi uitzicht? Dan is Port de Pollença zeker een aanrader. 

Canyamel

Ook het strand Canyamel ligt in het noordoostelijke deel van het eiland. Het strand is ongeveer 290 meter lang en maar liefst 80 meter breed. Er komen veel stelletjes op het strand, maar het strand is ook erg populair onder jonge gezinnen. Dit komt omdat het strand erg kindvriendelijk is en de zee bij Canyamel bovendien niet te diep is. 

Een groot voordeel van het strand Canyamel, is dat het nooit écht druk wordt. Dit komt omdat het strand toch minder bekend is dan de vele andere stranden die je op Mallorca vindt. Daar komt nog bij dat Canyamel geen strandpromenade heeft. Mensen die liever een strand bezoeken met promenade, gaan dan ook naar een ander strand op het eiland. Overigens kom je niets tekort op Canyamel, want het strand heeft wel gewoon meerdere restaurants en bars. Ook kun je er naar het toilet en fijn douchen als je hebt gezwommen. 

strand Mallorca

Cala Mesquida

Cala Mesquida is niet groot, maar zeker een aanrader om te bezoeken. Je vindt dit strand aan de noordoostelijke kust van het eiland. Het strand is ongeveer 350 meter lang en 130 meter breed en bestaat uit fijn, wit zand. Ook heeft het strand een houten promenade, waar je diverse winkels en restaurants vindt. 

Op Cala Mesquida komen meer surfers dan op de andere stranden op het eiland. Dit komt omdat de zee bij het strand iets ruiger is dan bij de andere stranden op het eiland. Je kunt best met de kids naar Cala Mesquida, maar houd er wel rekening mee dat de golven hier beduidend hoger zijn dan bij veel andere stranden op Mallorca.

Es Trenc

Es Trenc is het bekendste strand van Mallorca. Het strand is 2 kilometer lang en biedt vele voorzieningen, waaronder ligbedden, toiletten, restaurants, douches en ga zo maar door. Goed om te weten: dit populaire strand is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. En omdat de zee bij Es Trenc niet zo diep is, kun je hier ook prima met de kids heen. 

Omdat Es Trenc het bekendste strand van Mallorca is, moet je wel rekening houden met flinke drukte als je dit strand gaat bezoeken. Dit is prima als je goed tegen drukte kunt, maar misschien minder geschikt voor mensen die liever in alle rust op het strand ontspannen. Als je echt op zoek bent naar rust, kun je beter naar een van bovenstaande stranden gaan. Deze stranden zijn namelijk allemaal rustiger dan het bekendste strand op het eiland, Es Trenc.

Vakantie Mallorca

Wil jij ook genieten van je vakantie op een van de stranden van Mallorca? Bekijk onze deal en ga goedkoop op vakantie naar het eiland Mallorca voor een onvergetelijke vakantie.

Bekijk deal