Goedkope vakantie boeken

De beste strandvakanties in Spanje

De beste strandvakanties in Spanje
Beste stranden voor een vakantie in Spanje

Bekijk deal

Op zoek naar een strandvakantie in Spanje? Ontdek de ultieme ontspanning aan de zonovergoten Costa's van Spanje tijdens een onvergetelijke strandvakantie. Laat je betoveren door de gouden zandstranden van de Costa del Sol, geniet van het bruisende nachtleven op Ibiza, of ontdek de rustige baaien van de Costa Brava.

Een strandvakantie naar de Spaanse Costa’s

Spanje verwelkomt je met warme mediterrane zon, helderblauwe wateren en een rijke cultuur. Of je nu kiest voor een actieve vakantie met watersporten, pittoreske wandelingen langs de kustlijn, of gewoon ontspannen wilt zonnebaden, de diverse Spaanse stranden bieden een ongeëvenaarde vakantie-ervaring vol zon, zee en onvergetelijke momenten. ¡Bienvenido a España!

Strandvakantie Spanje aan de Costa del Sol

 

Strandvakantie Spanje

Locatie: Gelegen aan de zuidkust van Spanje, biedt de Costa del Sol kilometerslange gouden stranden.
Activiteiten: Naast zonnebaden en zwemmen, kun je genieten van watersporten zoals jetskiën en windsurfen. Er zijn ook bruisende badplaatsen zoals Marbella en Torremolinos.

Hier zijn enkele van de mooiste stranden aan de Costa del Sol:

Playa de la Malagueta (Malaga)

Kenmerken: Dit stadsstrand ligt in het hart van Málaga en staat bekend om zijn gouden zand en levendige sfeer. Langs de promenade vind je talloze restaurants en bars waar je kunt genieten van lokale gerechten.

Playa de la Carihuela (Torremolinos)

Kenmerken: Een van de bekendste stranden in Torremolinos, Playa de la Carihuela, biedt fijn goudkleurig zand en een boulevard met talloze visrestaurants. Het is een geweldige plek om te genieten van jouw vakantie.

Playa de Burriana (Nerja)

Kenmerken: Dit strand in Nerja is populair vanwege het kristalheldere water en het brede scala aan voorzieningen. Je kunt hier kajaks en waterfietsen huren of genieten van de lokale specialiteit, 'espetos' (gegrilde sardines) in de nabijgelegen restaurants.

Playa de Maro (Maro)

Kenmerken: Een schilderachtig strand in de buurt van Nerja, Playa de Maro staat bekend om zijn rustige sfeer en kristalhelder water. Het is omgeven door kliffen en biedt een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

Playa del Cristo (Estepona)

Kenmerken: Dit strand, ook wel bekend als de "baai van de liefde", ligt in een beschutte baai in Estepona. Het heeft ondiep water, waardoor het ideaal is voor gezinnen.

Playa de Cabopino (Marbella)

Kenmerken: Dit strand bij de jachthaven van Cabopino in Marbella staat bekend om zijn fijnkorrelige zand en duinen. Het is een rustigere optie in vergelijking met sommige andere stranden in Marbella, waardoor het ideaal is voor ontspanning tijdens jouw strandvakantie.

Bekijk vakantie

 

 

Strandvakantie Spanje op Ibiza

 

Strandvakantie Spanje Ibiza

Locatie: Dit eiland in de Middellandse Zee staat bekend om zijn witte zandstranden en bruisende nachtleven.
Activiteiten: Ontspan op de rustige stranden zoals Cala Conta of feest in de beroemde nachtclubs. Ibiza biedt ook diverse watersportmogelijkheden.

Hier zijn enkele van de beste stranden op Ibiza:

Cala Comte

Kenmerken: Cala Comte is beroemd om zijn spectaculaire zonsondergangen en heldere turkooizen water. Het strand bestaat uit fijn zand en er zijn diverse restaurants en bars met uitzicht op de baai.

Talamanca

Kenmerken: Dit langgerekte strand ligt dicht bij de hoofdstad, Ibiza-stad. Het heeft ondiep water, wat het ideaal maakt voor gezinnen. Langs de boulevard vind je diverse eetgelegenheden.

Cala d'Hort

Kenmerken: Cala d'Hort biedt een prachtig uitzicht op de mysterieuze rots Es Vedrà. Het strand zelf heeft goudkleurig zand en is omgeven door kliffen, waardoor het een afgelegen sfeer heeft.

Benirràs

Kenmerken: Benirràs staat bekend om zijn ontspannen sfeer en is een populaire plek voor de beroemde 'drumcirkels' bij zonsondergang. Het strand heeft kiezels en wordt omringd door pijnbomen.

Cala Salada

Kenmerken: Een idyllische baai met kristalhelder water en rotsachtige omgeving. Cala Salada is geliefd bij zowel de lokale bevolking als toeristen en je kunt er fantastisch snorkelen vanwege het heldere water.

Playa d'en Bossa

Kenmerken: Dit is een van de langste stranden op Ibiza en ligt dicht bij het bruisende nachtleven van Ibiza-stad. Het heeft fijn wit zand en een reeks strandclubs waar je kunt genieten van muziek en cocktails.

Cala Llonga

Kenmerken: Cala Llonga is een familievriendelijk strand met ondiep water en zacht zand. Het is omgeven door groene heuvels en biedt een ontspannen sfeer.

Bekijk vakantie

 

 

Een strandvakantie in Spanje aan de Costa Blanca

 

Strandvakantie Costa Blanca

Locatie: Met populaire stranden zoals Playa de San Juan en Levante Beach, is de Costa Blanca aan de oostkust van Spanje een favoriete bestemming.
Activiteiten: Naast zonnebaden kun je genieten van het bruisende nachtleven in steden als Benidorm. Er zijn ook mogelijkheden om te duiken en snorkelen.

De Costa Blanca, gelegen aan de oostkust van Spanje, is gezegend met prachtige stranden en een aangenaam mediterraan klimaat.

Hier zijn enkele van de beste stranden aan de Costa Blanca:

Playa de San Juan (Alicante)

Kenmerken: Dit uitgestrekte strand is een van de populairste aan de Costa Blanca. Het fijne gouden zand strekt zich kilometers uit en er zijn talloze restaurants en bars langs de boulevard.

Levante Beach (Benidorm)

Kenmerken: Benidorm staat bekend om zijn levendige sfeer, en Levante Beach is daar geen uitzondering op. Het strand biedt fijn zand, helder water en een bruisende boulevard met entertainment. Bij dit strand zijn ook enkele van de beste hotels van Benidorm gevestigd.

Cala del Moraig (Benitachell)

Kenmerken: Deze afgelegen baai is omgeven door kliffen en biedt een rustigere ervaring. Cala del Moraig staat bekend om zijn turquoise water en indrukwekkende grotten.

Playa del Portet (Moraira)

Kenmerken: Een klein, schilderachtig strand in de buurt van Moraira met kristalhelder water en een ontspannen sfeer. Het is perfect voor een rustige dag aan zee tijdens je vakantie in Spanje.

La Granadella (Jávea)

Kenmerken: Dit strand, omgeven door pijnbomen en rotsachtige kliffen, biedt turquoise water en een vredige omgeving. Het is ideaal om te snorkelen vanwege de helderheid van het water.

Poniente Beach (Benidorm)

Kenmerken: Naast Levante Beach is Poniente Beach een andere populaire keuze in Benidorm. Het heeft een brede boulevard en een ontspannen sfeer, ideaal voor gezinnen.

Playa de la Fustera (Calpe)

Kenmerken: Dit strand in Calpe heeft fijn zand en ondiep water, waardoor het geschikt is voor gezinnen. Het wordt omgeven door cafés en restaurants waar je van lokale gerechten kunt genieten.

Bekijk vakantie

 

 

Strandvakantie Spanje op de Canarische Eilanden

 

Strandvakantie Spanje Canarische Eilanden

Locatie: Deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan biedt het hele jaar door aangename temperaturen en prachtige stranden zoals Playa de las Teresitas op Tenerife.
Activiteiten: Verken de vulkanische landschappen, geniet van de lokale keuken en ontspan op de stranden met helderblauw water.

Hier zijn enkele van de beste stranden op de Canarische Eilanden:

Playa de las Teresitas (Tenerife)

Kenmerken: Dit kunstmatig aangelegde strand heeft goudkleurig zand dat uit de Sahara-woestijn is geïmporteerd. Het water is rustig en ondiep, waardoor het geschikt is voor families.

Playa del Inglés (Gran Canaria)

Kenmerken: Een van de bekendste stranden op Gran Canaria, Playa del Inglés, biedt kilometers aan fijn goudkleurig zand. Het is omgeven door winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Papagayo-stranden (Lanzarote)

Kenmerken: Deze reeks van afgelegen baaien op Lanzarote staat bekend om zijn kristalheldere water en gouden zand. De omgeving is vulkanisch.

Playa de las Canteras (Gran Canaria)

Kenmerken: Gelegen in Las Palmas de Gran Canaria, biedt Playa de las Canteras uitstekende omstandigheden om te zwemmen en surfen. De boulevard langs het strand is levendig en vol met restaurants en winkels.

Playa de Sotavento (Fuerteventura)

Kenmerken: Dit strand op Fuerteventura staat bekend om zijn lange zandbanken en ideale windomstandigheden voor windsurfen en kitesurfen. Het is ook een beschermd natuurgebied.

Playa de las Américas (Tenerife)

Kenmerken: Dit strand, gelegen in het toeristische centrum van Tenerife, biedt een bruisende sfeer met talloze restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Het heeft ook gouden zand en helder water.

Playa de las Conchas (La Graciosa)

Kenmerken: Dit strand op het kleinste Canarische eiland, La Graciosa, is bekend om zijn afgelegen karakter en het ontbreken van grote toeristische voorzieningen. Het biedt een ongerepte omgeving met wit zand en azuurblauw water.

Bekijk vakantie

 

 

Een strand vakantie Spanje aan de Costa Brava

 

Strandvakanties Spanje

Locatie: Gelegen aan de noordoostkust van Spanje, staat de Costa Brava bekend om zijn ruige kustlijn en charmante baaien.
Activiteiten: Verken schilderachtige dorpjes zoals Cadaqués, wandel langs de Camino de Ronda, en ontdek afgelegen stranden voor een meer rustige ervaring.

Hier zijn enkele van de beste stranden aan de Costa Brava:

Cala Pola (Blanes)

Kenmerken: Een rustig strand met kristalhelder water en omgeven door pijnbomen. Cala Pola biedt een ontspannen sfeer en is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar rust.

Platja de Fenals (Lloret de Mar)

Kenmerken: Dit grotere strand in de buurt van Lloret de Mar heeft fijn goudkleurig zand en biedt een scala aan watersportmogelijkheden. Langs de boulevard zijn er restaurants en bars.

Cala Sa Boadella (Lloret de Mar)

Kenmerken: Een afgelegen baai omgeven door groene heuvels. Cala Sa Boadella staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en helderblauwe water.

Cala Montgó (L'Escala)

Kenmerken: Dit strand, gelegen in een beschutte baai, heeft fijn zand en ondiep water, waardoor het geschikt is voor gezinnen. Het is ook een uitgangspunt voor wandelingen in de omliggende natuur.

Platja de Pals (Pals)

Kenmerken: Een uitgestrekt strand met fijn zand en duinen. Platja de Pals biedt rust en ruimte, en de aangrenzende duinen zijn een beschermd natuurgebied.

Cala Canyelles (Lloret de Mar)

Kenmerken: Een prachtige baai met kristalhelder water en een schilderachtig uitzicht op de rotsachtige kustlijn. Cala Canyelles is populair om te snorkelen en te ontspannen.

Platja de Castell (Palamós)

Kenmerken: Een ongerept strand omgeven door natuurlijke schoonheid. Platja de Castell heeft fijn zand en een heldere zee en het gebied rondom het strand is ideaal om te wandelen.

Bekijk vakantie

 

 

Strandvakantie Spanje op Formentera

 

Strandvakantie Spanje Formentera

Locatie: Dit kleine eiland nabij Ibiza staat bekend om zijn ongerepte witte zandstranden en turquoise wateren.
Activiteiten: Huur een fiets om het eiland te verkennen, ontspan op de rustige stranden en geniet van verse visgerechten in de lokale restaurants.

Formentera, het kleinste eiland van de Balearen in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn ongerepte schoonheid en kristalhelder water.

Hier zijn enkele van de mooiste stranden op Formentera:

Playa de Ses Illetes

Kenmerken: Vaak beschouwd als een van de mooiste stranden van Europa, Ses Illetes biedt wit zand en turquoise water. Het ondiepe water maakt het perfect om te zwemmen en ontspannen.

Playa de Migjorn

Kenmerken: Dit is het langste strand van Formentera, met fijn zand en een rustige sfeer. Het strekt zich uit langs de zuidkust van het eiland en biedt verschillende strandbars en restaurants.

Cala Saona

Kenmerken: Een schilderachtige baai met rotsachtige omgeving, Cala Saona is beroemd om zijn prachtige zonsondergangen. Het heeft gouden zand en kristalhelder water.

Platja de Llevant

Kenmerken: Een rustiger alternatief voor Ses Illetes, Platja de Llevant heeft wit zand en turquoise water. Het is een geweldige plek om te genieten van de rust en schoonheid van Formentera.

Es Pujols

Kenmerken: Naast dat het een levendige badplaats is, heeft Es Pujols ook een strand met fijn zand en ondiep water. Het is omgeven door restaurants en winkels.

Cala en Baster

Kenmerken: Deze afgelegen baai biedt een rustige ontsnapping met kristalhelder water en een vredige omgeving. Het is ideaal voor degenen die op zoek zijn naar wat privacy.

S'Alga Beach

Kenmerken: S'Alga Beach ligt in de buurt van La Savina en biedt rustige wateren en een ontspannen sfeer. Het is een perfecte plek voor een rustige dag aan zee.

Bekijk vakantie

 

 

Goedkope strandvakantie Spanje boeken?

Nu je weet wat de mooiste stranden van Spanje zijn kan je beginnen met het boeken van jouw strandvakantie. Wij hebben verschillende reisbureaus geselecteerd die allemaal goede aanbiedingen hebben. Zo boek jij de goedkoopste strandvakanties naar Spanje.

Bekijk deal