Goedkope vakantie boeken

Taormina Sicilië, Tips & Bezienswaardigheden

Taormina Sicilië, Tips & Bezienswaardigheden
Op vakantie naar Taormina Sicilië (Italië)

Bekijk deal

Op vakantie naar Taormina? Ben je op zoek naar een betoverende bestemming in Italië die geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen combineert? Zoek dan niet verder dan Taormina, de betoverende parel van Sicilië. Gelegen aan de oostkust van het eiland, biedt Taormina een schat aan bezienswaardigheden, activiteiten en onvergetelijke ervaringen.

Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, een fijnproever, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar ontspanning onder de mediterrane zon, Taormina heeft voor ieder wat wils.

Taormina, gelegen aan de oostkust van Sicilië, is een betoverende bestemming die geschiedenis, cultuur en adembenemende landschappen combineert. Het stadje ligt op een klif en biedt een panoramisch uitzicht op de Ionische Zee en de majestueuze Etna-vulkaan.

Het hoogtepunt van Taormina is het indrukwekkende Grieks-Romeinse theater, waar je je kunt voorstellen hoe de oude Romeinen genoten van toneelstukken en gevechten. De historische straten, zoals de Corso Umberto, zijn bezaaid met charmante winkels, cafés en restaurants.

Taormina heeft ook prachtige stranden, zoals Isola Bella, waar je kunt genieten van kristalhelder water en zonnebaden op kiezelstranden. Het mediterrane klimaat zorgt voor zonnige en warme zomers, waardoor Taormina het hele jaar door een geweldige bestemming is.

Daarnaast kun je genieten van de heerlijke Siciliaanse keuken en deelnemen aan buitenactiviteiten, zoals wandelen naar de top van de Monte Tauro of een excursie naar de Etna. Kortom, Taormina is een betoverende plek die je zal verrassen met zijn schoonheid en diversiteit.

Onze tips voor een vakantie Taormina

 

VakantieDiscounter - Bekijk de aanbiedingen

Prijsvrij - Bekijk de aanbiedingen

Corendon - Bekijk de aanbiedingen

 

Waar ligt Taormina in Italië?

Taormina ligt op het eiland Sicilië, aan de oostkust van Italië. Sicilië zelf is het grootste eiland in de Middellandse Zee en wordt beschouwd als een autonome regio van Italië. Taormina is gelegen in de provincie Messina, ten noorden van de stad Catania.

Het stadje is gebouwd op een klif, hoog boven de kustlijn van de Ionische Zee. Met zijn schilderachtige locatie biedt Taormina een prachtig uitzicht op de omliggende zee en het vulkanische landschap, met de beroemde Etna-vulkaan in de buurt.

Wat te doen in Taormina?

Taormina

Taormina biedt een scala aan activiteiten en bezienswaardigheden die ervoor zorgen dat bezoekers zich niet zullen vervelen. Hier zijn enkele suggesties van dingen die je kunt doen in Taormina:

  • Verken het Grieks-Romeinse theater: Bezoek het indrukwekkende Grieks-Romeinse theater uit de 3e eeuw voor Christus. Geniet van het adembenemende uitzicht op de Etna en de zee terwijl je door dit goed bewaarde amfitheater wandelt.
  • Verken de historische straten: Wandel door de charmante straten van Taormina, met name de Corso Umberto. Ontdek de vele winkels, boetieks, cafés en restaurants en geniet van de levendige sfeer van de stad.
  • Bezoek de kathedraal van Taormina: Breng een bezoek aan de kathedraal van Taormina, ook wel bekend als de Duomo di Taormina. Deze prachtige kathedraal, gebouwd in de 13e eeuw, combineert Normandische en gotische architectuur en is zeker een bezoek waard.
  • Ontspan op de stranden: Geniet van de zon en de zee op de stranden van Taormina. Isola Bella, een klein eiland verbonden met het vasteland door een landengte, biedt een betoverende omgeving om te zwemmen en te zonnebaden.
  • Maak een boottocht: Huur een boot of sluit je aan bij een georganiseerde boottocht om de kustlijn van Taormina vanaf de zee te verkennen. Bewonder de kliffen, grotten en verborgen baaien terwijl je geniet van het verfrissende briesje.
  • Bezoek de Giardini Naxos: Op korte afstand van Taormina ligt de badplaats Giardini Naxos. Breng een bezoek aan deze charmante stad en ontspan op de prachtige stranden of verken de oude Griekse ruïnes.
  • Maak een excursie naar de Etna: Als je avontuurlijk bent ingesteld, maak dan een excursie naar de Etna, Europa's meest actieve vulkaan. Je kunt wandelen naar de kraters, de unieke landschappen verkennen en genieten van adembenemende uitzichten.
  • Proef de Siciliaanse keuken: Taormina biedt een breed scala aan eetgelegenheden waar je kunt genieten van de heerlijke Siciliaanse keuken. Proef lokale gerechten, zoals verse visgerechten, pasta's, cannoli en Siciliaanse wijnen.

Weer Taormina

vakantie Taormina

Taormina heeft een mediterraan klimaat, wat resulteert in milde winters en hete, droge zomers. Hier zijn enkele kenmerken van het klimaat in Taormina:

Zomers (juni-augustus): De zomers in Taormina zijn warm en droog. De gemiddelde dagtemperaturen liggen tussen 28°C en 32°C, maar kunnen oplopen tot boven de 35°C tijdens hittegolven. Het is zonnig en er valt weinig regen, waardoor het een perfecte tijd is om van het strand en de zee te genieten.

Herfst (september-november): De herfst in Taormina is over het algemeen aangenaam met warme temperaturen. In september blijft het nog steeds warm, met gemiddelde temperaturen rond de 25°C. Naarmate de herfst vordert, koelt het geleidelijk af, met gemiddelde temperaturen tussen 15°C en 20°C in november. Er is meer kans op regen in de herfst, hoewel de meeste dagen nog steeds zonnig zijn.

Winter (december-februari): De winters in Taormina zijn mild, maar er kan nog steeds enige variatie in temperaturen zijn. Gemiddelde temperaturen liggen tussen 10°C en 15°C, met zonnige dagen en af en toe wat regen. Hoewel sneeuwval zeldzaam is in Taormina zelf, kun je op de hogere delen van de Etna wel sneeuw zien.

Lente (maart-mei): De lente is een mooie tijd om Taormina te bezoeken, wanneer de natuur tot leven komt. De temperaturen stijgen geleidelijk, met gemiddelde temperaturen tussen 15°C en 20°C in maart en tussen 20°C en 25°C in mei. De lente is over het algemeen zonnig, maar er kunnen af en toe regenbuien voorkomen.

Wat zijn de bezienswaardigheden van Taormina?

Bezienswaardigheden Taormina

Taormina biedt een schat aan bezienswaardigheden die de rijke geschiedenis, prachtige architectuur en adembenemende natuurlijke landschappen van de regio weerspiegelen. Hier zijn enkele van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden in Taormina:

  • Grieks-Romeins theater (Teatro Antico di Taormina): Dit goed bewaarde amfitheater uit de 3e eeuw voor Christus is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Taormina. Het biedt een prachtig uitzicht op de Etna en de omliggende kustlijn en wordt nog steeds gebruikt voor concerten en theatervoorstellingen.
  • Corso Umberto: Dit is de belangrijkste straat van Taormina, vol met winkels, boetieks, cafés en restaurants. Wandel door deze charmante straat en geniet van de levendige sfeer terwijl je de lokale winkels verkent en stopt voor een hapje of een drankje.
  • Isola Bella: Dit betoverende eiland, verbonden met het vasteland door een smalle landengte, is een beschermd natuurreservaat. Het heeft een prachtig kiezelstrand en kristalhelder water, perfect om te zwemmen en te zonnebaden. Het is ook de thuisbasis van een botanische tuin met een verscheidenheid aan mediterrane planten.
  • Giardini Naxos: Op korte afstand van Taormina ligt de badplaats Giardini Naxos. Het heeft prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en een bruisend nachtleven. Bezoek de oude Griekse ruïnes van Naxos en geniet van het strand en de watersportactiviteiten.
  • Kathedraal van Taormina (Duomo di Taormina): Deze prachtige kathedraal, gelegen op het centrale plein van Taormina, combineert Normandische en gotische architectuur. Bewonder het verfijnde interieur en de kunstwerken, zoals het 15e-eeuwse schilderij "Madonna della Roccia".
  • Villa Comunale: Deze prachtige openbare tuin biedt een panoramisch uitzicht op de kustlijn van Taormina en de Etna. Wandel door de tuin, bewonder de kleurrijke bloemen en ontspan op de bankjes terwijl je geniet van het uitzicht.
  • Castelmola: Dit schilderachtige dorp ligt boven Taormina en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Bezoek het middeleeuwse kasteel en wandel door de smalle straatjes om de lokale cultuur en tradities te ervaren.

Dit is slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden die Taormina te bieden heeft.

Hotels in Taormina


Grand Hotel Atlantis Bay: Dit prachtige vijfsterrenhotel biedt een spectaculair uitzicht op de baai van Sirenen en de Tyrreense Zee. Met zijn elegante kamers, een privéstrand, een zwembad aan zee en een restaurant met een panoramisch terras, is het Grand Hotel Atlantis Bay een ideale keuze voor gasten die op zoek zijn naar luxe en ontspanning.

→ Bekijk dit hotel


Het Taormina Park Hotel is een charmant viersterrenhotel gelegen in het historische centrum van Taormina, Sicilië. Het hotel biedt een comfortabel verblijf en een warme gastvrijheid, omringd door prachtige tuinen en een rustige omgeving.

→ Bekijk dit hotel


Villa Bianca in Taormina is een charmant hotel met een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Het biedt comfortabele kamers en een ontspannen sfeer.

→ Bekijk dit hotel


Taormina de ideale vakantiebestemming

Taormina is een ideale vakantiebestemming vanwege de unieke combinatie van prachtige stranden, historische bezienswaardigheden, adembenemende natuur en heerlijk eten. Met zijn betoverende ligging op een klif biedt Taormina spectaculaire uitzichten op de Ionische Zee en de majestueuze Etna-vulkaan.

Je kunt genieten van zonnige dagen op de mooie stranden, de rijke geschiedenis ontdekken in het Grieks-Romeinse theater en de charmante straatjes verkennen met winkels, cafés en restaurants. Bovendien is Taormina gunstig gelegen, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is en je de mogelijkheid hebt om ook andere bezienswaardigheden op Sicilië te verkennen.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, cultuur, avontuur of culinaire geneugten, Taormina biedt voor elk wat wils en belooft een onvergetelijke vakantie-ervaring.

Onze tips voor een vakantie Taormina

 

VakantieDiscounter - Bekijk de aanbiedingen

Prijsvrij - Bekijk de aanbiedingen

Corendon - Bekijk de aanbiedingen

 

Bekijk deal