Goedkope vakantie boeken

10 Tips voor een rondreis door Thailand

10 Tips voor een rondreis door Thailand
€1099

Bekijk deal

Thailand is voor veel mensen de favoriete vakantiebestemming in Azië. Of je nu op vakantie of een rondreis door Thailand gaat maken er is voor ieder type reiziger wel iets te doen. Luieren op één van de prachtige stranden, de cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen en ook als je avontuurlijk bent ingesteld is er veel te beleven in Thailand.

Wij geven je hier 10 tips welke jouw rondreis door Thailand hopelijk nog aangenamer zullen maken.

Thailand

Rondreis door Thailand

Als je van plan bent om een rondreis door Thailand te gaan maken dan moet je bedenken of je deze reis zelf wilt plannen of boek je een complete rondreis. Bij het zelf plannen van je rondreis zul je eerst moeten weten wat je echt wilt zien en wat de reistijden tussen de verschillende plaatsen zijn. Aan het vervoer geef je namelijk het meeste geld uit dus probeer hier zo economisch mogelijk mee om te gaan.

rondreis door Thailand

Hoe lang is het vliegen naar Bangkok?

Je vliegt vanaf Amsterdam naar Bangkok in 11 uur en 55 minuten. Bangkok is centraal gelegen hier vandaan kun je zelf bepalen of je naar het noorden of het zuiden gaat reizen.

rondreis Thailand


Buiten de kosten voor het vervoer krijg je te maken met het boeken van de verschillende hotels. Nu is het zo dat hoe langer je in één hotel logeert hoe lager de prijs per nacht zal zijn. Ook hier kan je dus weer geld besparen door vooraf te plannen wat je wilt zien en waar je misschien langer kunt verblijven.

Wat is de beste tijd om naar Thailand te gaan?

Als je naar Thailand op vakantie gaat dan is het droge seizoen (november tot en met februari) de beste tijd. Daarbuiten zijn de maanden juni tot en met september ook goed te doen alleen dan kan je af en toe wat regen verwachten. Het ligt er ook aan waar in Thailand je op vakantie gaat. Ga je naar het noorden, het midden of het zuiden van Thailand.

2. Praktische Tips

Tijd: In Thailand is het in de winter 6 uur later dan in Nederland, in de zomer scheelt het 5 uur. 

Stroom: In Thailand levert het stroomnet ook 220 volt en zul je in de hotels normale wandcontactdozen aantreffen. Het is wel verstandig om een wereldstekker mee op reis te nemen. 

Bellen: Je kunt vanuit Thailand gewoon bellen met je mobiel, je moet er wel rekening mee houden dat het best prijzig is.

Visum: Het visum is vanaf het moment dat je aankomt in Thailand 30 dagen geldig. Als je langer wilt blijven dan moet je het visum verlengen of een visa run doen.

Betalen: Betalen doe je in Thailand met de Thaise Bath. De prijzen zijn stukken goedkoper dan in Nederland en je kunt overal pinnen. Als je gaat pinnen dan krijg je de beste wisselkoers bij de Krungsri Bank en Bangkok Bank. Wel is het handig om een creditcard bij je te hebben.

Vaccinaties: Als je op vakantie naar Thailand gaat dan is het aan te raden om een Hepatitis A en DTP-vaccinatie oftewel Dyfterie, Tetanus, Polio inenting te halen.

3. Eten & drinken

Als je in Thailand bent dan zul je merken dat er veel eetkraampjes op straat staan waar je eten kunt kopen. Streetfood is over het algemeen goed te doen, uiteraard moet je vooraf wel kijken of het hygiënisch is. Over het algemeen bestaan de Thaise maaltijden uit rijst, noedels met verse groenten en kip, vlees en vis. De Thai is gek op pittig eten dus als je het wat milder wilt vraag hier dan om (Mai Pet, in het Thais). Uiteraard staan ook de Europese gerechten op de menukaart en wil je vegetarisch eten dan vormt dit ook geen enkel probleem.

eten Thailand

4. Kleding

Als je op rondreis door Thailand gaat dan is het aan te raden om luchtige kleding mee te nemen. Neem voor de avonden wel iets warmers mee aangezien het dan behoorlijk kan afkoelen. Vergeet niet om een pet en zonnebril mee te nemen want die zul je zeker nodig hebben. Het ligt er natuurlijk aan hoe lang je verblijft in Thailand maar grote koffers met kleding hoef je niet mee te nemen. Kleding is overal voor weinig geld te koop en bovendien kan je op veel plaatsen voor ongeveer 1 euro per kilo je kleiding laten wassen.

5. Taxi’s

Als je in Thailand bent dan kun je het beste gewoon een taxi pakken in plaats van een tuktuk. De veiligheid is in Thailand erg hoog maar de tuktuk chauffeurs willen nog wel eens wat streken uithalen. Zij willen je nog wel eens ongevraagd naar winkels brengen van familie of vrienden waar je niet op zit te wachten. De kosten voor een taxi zijn erg laag maar vraag vooraf wel of de chauffeur de meter aanzet. Taxi’s welke bij het hotel staan te wachten kun je het beste negeren deze zijn vaak stukken duurder. En kijk niet vreemd op als je doorgeeft waar je heen wilt dat de chauffeur de rit weigert omdat deze in zijn ogen te kort is.

6. ‘Nee’ kennen ze niet

Thaise mensen zullen nooit ‘nee’ zeggen. Niet vreemd dat ze wel het vriendelijkste volk van de wereld worden genoemd. Het zit niet in de Thaise cultuur om iemand teleur te stellen. Niets is te gek en ze stellen het groepsbelang boven het eigen belang. Als een Thai zegt ‘ik weet het niet’ of ‘ik zal even kijken’ dan is het eigenlijk een ‘nee’ met een omweg. De Thaise vocabulaire is hier ook op aangepast zo is er wel een woord voor ja (HAI) maar voor ‘nee’ is geen echt woord alleen het MAI Chai komt in de buurt maar dit betekent letterlijk ‘niet ja’.

7. Bezoek een Thaise markt

Er zijn heel veel markten in Thailand waar je lokale producten en eten kunt kopen. Ook zul je er veel kramen met (merk)kleding aantreffen. Bedenk wel dat als de prijs voor een merkkledingstuk erg laag is dit niet origineel is. Op de markt is het normaal om af te dingen dus doe dit ook anders betaal je gegarandeerd te veel voor je spullen. Ben je vlakbij Samut Songkhra bezoek dan de drijvende markt ‘Tha Kha’, of de Maeklong markt. Als je de toeristenstroom wilt ontlopen ga dan zo vroeg mogelijk naar de markt je zult dan tussen de Thai je boodschappen doen.

8. Cultuurverschillen

De cultuur in Thailand verschilt behoorlijk met die van Nederland. Als je naar Thailand gaat pas je dan ook aan. Je zult merken dat de Thai nooit boos wordt en vaak met een glimlach over straat loopt. Zo zullen ze ook in een discussie hun stem niet verheven. Kom je zelf in een situatie waarin je het niet eens bent met iemand onderhandel het rustig uit.

Thailand


Het hoofd is in Thailand heilig, raak dus niet zomaar het hoofd van iemand aan want dit zal niet gewaardeerd worden. De voeten zijn onrein, het is erg ongepast als je op het strand ligt om met je voeten naar iemand te wijzen. Wijzen naar iemand is iets wat de Thai niet zal doen het is erg onbeleefd. 

9. Hoe lang in Thailand blijven?

Hoe lang je in Thailand moet blijven om een beetje goede indruk te krijgen dat is een moeilijk te beantwoorden vraag. Het ligt er helemaal aan hoeveel tijd je jezelf gunt om de belangrijkste bezienswaardigheden van Thailand te zien. Als je van het noorden naar het zuiden wilt reizen dan moet je rekenen op minimaal 3 weken en het mooiste zou zijn als je er 4 weken vooruit trekt. Je zult aankomen in Bangkok wat een wereldstad is, hier zul je zeker enkele dagen willen verblijven al is het alleen al om even te acclimatiseren. 

Thailand rondreizen

10. Nachtbus in Thailand

Ga je weer een heel eind reizen en heb je geen zin om weer een binnenlandse vlucht te nemen? Pak dan eens de nachtbus, aan deze manier van reizen wordt niet vaak gedacht maar is erg comfortabel. Doordat je nacht’s reist heb je overdag alle tijd om te genieten van je rondreis door Thailand. Het busnet is zeer omvangrijk en kan op prijs, kwaliteit en comfort zeker concurreren met de trein en het vliegtuig.

Bekijk alle rondreis Thailand aanbiedingen bij:

- Kras

-Tui

- De JongIntra

Bekijk deal