Goedkope vakantie boeken

Ontdek Turks Cappadocië en betaal bijna niets

Ontdek Turks Cappadocië en betaal bijna niets
€179

Bekijk deal

Altijd al wat meer van Turkije willen zien dan alleen het resort waar je verblijft? Dat kan nu voor heel weinig geld. Boek deze rondreis door de streek Cappadocië voor maar €179!

Cappadocië is een landstreek ten zuiden van de steppe in de Turkse regio's Centraal-Anatolië en Oost-Anatolië. Het gebied, met zijn oppervlakte van 2000 m2, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan weerszijden liggen de rivieren de Eufraat en de Kizil Imrak. De hoogste top in het gebied is de vulkaan Erciyes Dağı (3917 meter). Daarnaast bevinden zich in het gebied nog twee andere vulkanen: de Hasan Dağı en de Melendiz Dağı. De belangrijkste en grootste steden zijn Nevsehir, Kirsehir, Aksaray, Nigde en Kayseri. De geschiedenis en eerste bewoning van Cappadocië gaat ver terug: er zijn bewijzen dat er al mensen woonden rond 1200 voor Christus. Later kwamen de Romeinen, voor wie het een belangrijke provincie werd op het gebied van militair en economie. Cappadocië stond namelijk bekend om zijn zilver- en tinmijnen en voorzag het imperium voor de rest ook van graan, graniet, wierook, ivoor, papyrus, katoen en hout. Je kunt je dus wel voorstell en dat het gebied door de lange geschiedenis en de ruige landschappen een uitstekende plek is voor een rondreis!

De rondreis start in Antalya, waar je vlucht landt. Je wordt welkom geheten door de reisleiding en de eerste nacht en diner breng je hier ook door. De tweede dag begint het pas echt, want dan reis je af naar het Taurusgebergte. Hier staat een bezoek aan het Mevlana Museum op het programma. Mevlana was een belangrijke Islamitische filosoof, wiens leer werd verboden tijdens het ontstaan van de Turkse republiek. Hierna ga je naar het beroemde, imposante Sultanhan-Kervansaray. Kervansaray waren rustplaatsen voor reizigers en dieren en zijn gesitueerd langs de oude handelsroutes. Ze liggen steeds zo’n 40 kilometer uit elkaar, de afstand die een kameelkaravaan per dag ongeveer kon afleggen. 's Middags ga je over de hoogvlakte verder naar Cappadocië voor het diner en de tweede overnachting.

De andere dagen die volgen, zien er allemaal anders uit. Er volgen intensieve dagexcursies naar sprookjesachtige landschappen, een bezoek aan de beroemde onderaardse stad Kaymakli, kleine dorpjes en nog veel meer. Op dag 5 ben je weer terug aan de Turkse Riviera. Ook al komen de toeristen hier vooral voor de zon, er is meer dan genoeg interessants te ontdekken! Denk aan de antieke stad Perge of het Romeinse theater Aspendos. De 8e dag wordt je netjes naar de luchthaven van Antalya gebracht en is het tijd voor de terugvlucht. Maar het is ook mogelijk om je af te laten zetten bij je verlengingshotel, zodat je nog even kunt genieten van het bruisende leven aan de Turkse kust.

Rondreis is inclusief:

  • Retourvlucht naar Antalya
  • Transfers van luchthaven en naar luchthaven
  • Comfortabele bus met airco
  • Alle overnachtingen
  • Verzorging op basis van half pension
  • Professionele, Nederlands sprekende gids.

Rondreis is exclusief:
Excursiepakket t.w.v. € 99 p.p. (te voldoen bij aankomst en bevat: alle entreegelden, lunches, fooien, vervoer tijdens de excursies, professionele Nederlandssprekende gids)

Dit zijn de details:
Reisperiode: 7 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Corendon Airlines
Tussenstop: Nee
Prijs: €179 per persoon

Bekijk deal