Goedkope vakantie boeken

Vakantie Bali? Bekijk onze aanbiedingen!

Vakantie Bali? Bekijk onze aanbiedingen!
€721

Bekijk deal

Je wilt op vakantie naar Bali? Een goede keuze! Je reist dan naar het meest westelijke eiland van de kleine Soenda-eilanden. Op deze Indonesische eilanden leven circa 4 miljoen inwoners. De hoofdstad van Bali is Denpasar.  

Bali Indonesie

Waarom kiezen voor een vakantie naar Bali?

Bali is erg in trek bij vakantiegangers die voornamelijk houden van actieve vakanties. Op het eiland is dan ook voldoende te doen, te zien en te beleven! Bezoek de eeuwenoude Balinese tempelcomplexen, struin door de rijstvelden, kom tot rust aan één van de prachtige stranden van Bali... En vergeet niet om je aan te melden voor een interessante excursie met gids. Bali is echt het bezoeken meer dan waard! Een vakantie naar Bali is een onvergetelijke ervaring!

vakantie Bali

Puur natuur

Vrijwel nergens ter wereld is de natuur zo gevarieerd én van een adembenemende schoonheid als op het eiland Bali. Dichtbegroeide regenwouden... vulkanisch gebergte (sommige zijn nog actief!), gevaarlijke ravijnen, sprookjesachtige meren, kabbelende beekjes die plots overgaan in woeste rivieren... En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige, hagelwitte zandstranden van Bali en het kraakheldere zeewater. Sommige stranden zijn trouwens bedekt met zwart vulkaanzand. Ja, Bali is een paradijs op aarde en de natuur is hier in z'n puurste vorm aanwezig. 

Vulkaan Gunung Agung

De top van de vulkaan Gunung Agung torent maar liefst 3142 meter boven de zeespiegel uit. Volgens de lokale bewoners is dit een heilige berg. Zij geloven dat hun voorouders hier ronddwalen. De vulkaan barstte voor het laatst uit in 2018. Desondanks is het mogelijk om de vulkaan te beklimmen. Het uitzicht op de vulkaan en de beklimming zelf is een hele belevenis. Het beklimmen van de Gunung Agung is overigens alleen weggelegd voor mensen met een goede conditie.  

Ideale reistijden Bali vakantie

Wat zijn de beste reistijden voor een Bali vakantie? Eigenlijk kan je het gehele jaar door wel op het eiland vakantievieren. Toch is het verstandig om de seizoenen waarin meer regen valt te vermijden. Vanaf december tot en met februari valt er veel regen op Bali. Tussen maart en oktober is de kans op goed weer het grootst. De meeste toeristen bezoeken het Indonesische eiland tijdens het hoogseizoen (juli/augustus). Wil je de drukte vermijden, ga dan daarvoor op vakantie naar Bali of daarna. Voor mensen die niet zo goed tegen de warmte kunnen, zijn de maanden mei en juni geschikt. 's Avonds is het dan wat koeler. Een bijkomstig voordeel is dat de prijzen tijdens deze maanden wat lager liggen. 

Pakketreizen naar Bali

Je kunt natuurlijk zelf je eigen vakantie naar Bali regelen. In dat geval houd je de ticketprijzen in de gaten en sla je toe op het juiste moment. Je boekt een hotel in Bali via een online aanbieder. En mocht dat nodig zijn regel je ook vervoer vanaf het vliegveld naar je vakantieadres. Voor mensen zonder veel reiservaring is het misschien teveel gedoe. Zij boeken gewoon een pakketreis via een reisbureau. Je betaalt in dat geval een vast bedrag en daarin is de vlucht, hotel en eventueel een transfer vanaf de luchthaven inbegrepen. Je hoeft zelf dus niets te regelen. Toch is Bali het land bij uitstek om zelf je ideale vakantie te plannen!

Kleine rondreis Bali maken: Zelf je vakantie plannen

Bali is hét perfecte eiland voor een kleine rondreis. De afstanden zijn relatief kort en daardoor moet het weinig moeite kosten om verschillende bestemmingen aan te doen. Huur bijvoorbeeld ter plekke een auto, motor of scooter en verblijf op verschillende plekken. De echte avonturiers maken zich geen zorgen over de overnachtingen. Zij regelen dit gewoon ter plekke. Een kleine rondreis maken en zelf je vakantie plannen is vaak nog veel goedkoper dan een pakketreis ook! 

Bali


Belangrijk voordat je op vakantie naar Bali gaat: Visum en inentingen regelen!

Ruim voordat je vertrekt naar Bali is het belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Je mag Bali visumvrij bezoeken maar dan alleen als je niet langer dan 30 dagen in het land verblijft en je over een retourticket beschikt. Op de luchthaven van Bali ontvang je een 'visum on arrival'. Deze is gratis. Overigens kan je als Nederlander heel Indonesië visumvrij bezoeken. Belangrijk is wel dat je paspoort minimaal 7 maanden geldig is (bij aankomst). 

Het is niet verplicht maar wel verstandig om te nemen: Inentingen. De GGD in Nederland raadt vakantiegangers aan om zich te laten inenten tegen hepatitis A en DTP. Dit kost je een paar tientjes maar het kan je veel leed besparen. Zorg natuurlijk ook voor een goede reisverzekering.

Aanbiedingen vakantie Bali:

Vakantiediscounter vanaf: €744,-
Tui vanaf: €763,-
De JongIntra vanaf €837,-
D-Reizen vanaf: €930,-

Bekijk deal