Goedkope vakantie boeken

Vakantie boeken naar Cádiz?

Vakantie boeken naar Cádiz?
Geniet van een vakantie in Cádiz vanaf €278,-

Bekijk deal

Cádiz is een mooie, historische stad aan de kust van Spanje. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie aan het strand of een avontuur in de straten van de stad, Cádiz heeft alles wat je nodig hebt. Dankzij haar ligging aan de Costa de la Luz is Cádiz ook gezegend met enkele van de meest verbazingwekkende zonsondergangen in heel Europa.

Ontspannen vakantie Cádiz

Zoek je een rustige, ontspannen vakantiebestemming? Zoek dan niet verder dan Cádiz. Deze mooie Spaanse stad biedt volop activiteiten om je bezig te houden, maar ook prachtige stranden en heerlijke visgerechten. Geniet overdag van de zon op een ligstoel, en 's avonds van een romantisch diner. Cádiz is de perfecte plek om tot rust te komen!

De zeevruchten zijn er heerlijk, de stranden zijn mooi, en er is veel te zien en te doen in het historische centrum. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand of naar verkenning van alles wat Cádiz te bieden heeft, je zult hier een geweldige tijd hebben – en om deze tijd nog net even iets specialer te maken hebben wij alvast een aantal van de absolute hoogtepunten in deze Spaanse kuststad voor je op een rij gezet!

Cádiz

Barrio del Populo

Barrio del Populo is de oudste wijk van Cádiz en een tocht door de straten ervan is als het zetten van een stap terug in de tijd. Omzoomd met plaatselijke winkeltjes en bars tref je overdag weinig zonlicht dat het maaiveld bereikt, maar de charmante pleintjes die af en toe opduiken maken het allemaal de moeite waard. Naast de kathedraal van Cádiz kun je ook de ruïnes van het Romeinse theater van de stad ontdekken.

Stap terug in de tijd in de oudste wijk van Cádiz, waar je charmante winkeltjes en bars vindt langs kloofachtige straatjes. Staar je blind op de prachtige kathedraal van Cádiz en verken de ruïnes van het Romeinse theater, die pas onlangs ontdekt werden.

Playa de la Victoria

Op zoek naar een adembenemende strandontsnapping in Cádiz? Zoek niet verder dan het Playa de la Victoria. Dit schitterende stadsstrand biedt ongelooflijke uitzichten en veel ruimte om te ontspannen en aan de drukte te ontsnappen. Geniet van de zon of neem een duik in de golven - wat je ook kiest, je zult zeker graag tijd doorbrengen op deze prachtige plek.

La Victoria is een van de mooiste stadsstranden van Europa. Dit brede, kilometerslange strand is een favoriete bestemming voor zowel plaatselijke bewoners als toeristen. Met zijn uitstekende golven om te surfen en verbluffend prachtig water is het gemakkelijk te zien waarom La Victoria zo populair is. 

Playa de la Victoria is de perfecte plaats om te sporten in de zon, er zijn verschillende volleybalvelden en een openlucht gymzaal. Kinderen zullen dol zijn op de speelplaatsen, terwijl volwassenen zich op de promenade kunnen ontspannen met een drankje of een hapje uit een van de plaatselijke chiringuitos.

Vakantie Cádiz


Pak daarom je zonnebrandcrème in en ga naar Playa de la Victoria voor een dagje genieten. Met verschillende volleybalvelden is er genoeg om je bezig te houden. Als je een pauze nodig hebt, maak je een wandeling over de Paseo Marítimo, gevolgd door een verfrissend drankje in een van de bars of restaurants aan het strand.

Vakantie Cádiz: Gran Teatro Falla

Stap terug in de tijd in het Gran Teatro Falla, een van de belangrijkste attracties van Cádiz. Deze concertzaal heeft een neo-mudéjar stijl die het middeleeuwse Moorse ontwerp doet herleven. Verwonder je over de grote hoefijzervormige portalen en de klassieke afwisselende gewelven in Moorse stijl. Breng zeker een bezoek tijdens carnaval in februari of maart voor een echt authentieke ervaring!

Cádiz

Mercado Central Cádiz

De Mercado Central Cádiz is een vismarkt die een overvloed aan verse, heerlijke zeevruchten biedt. Of je nu op zoek bent naar krabben, oesters, kreeften, garnalen, langoustines, tonijn, paling, inktvis of iets anders, je vindt het hier. De markt heeft ook een gourmethoek waar je gekookte garnalen en oesters kunt kopen. Dus als je op zoek bent naar een unieke ervaring met zeevruchten, ga dan zeker eens kijken bij Mercado Central Cádiz.

De centrale markt is dan ook een must-see voor iedereen die op zoek is naar de beste zeevruchten van Spanje. Met zijn ligging aan de Atlantische Oceaan is Cádiz gezegend met de meest verse vis en zeevruchten die er zijn. Of je nu iets te eten zoekt of gewoon de plaatselijke scène wilt opsnuiven, deze markt zal je zeker bevallen.

Museum van Cádiz

Het Museum van Cádiz is een bezienswaardigheid die je niet mag missen als je geïnteresseerd bent in het leren over de rijke geschiedenis en cultuur van deze geweldige stad. Met tentoonstellingen op elke verdieping die alles uitbeelden, van oude archeologie tot moderne kunst, is er hier voor elk wat wils.

Het Museum van Cádiz is een fantastische plek om meer te leren over de geschiedenis, kunst en volkstradities van deze prachtige stad. Het museum is een must-see voor zowel kunstliefhebbers als geschiedenisfanaten. De eerste verdieping herbergt een indrukwekkende collectie renaissance en barokke kunst.

Bezoek het Museum van Cádiz om iets van de boeiende geschiedenis en cultuur van de stad te ontdekken. Op de eerste verdieping vind je een collectie prachtige renaissance en barokke kunst, waaronder werken van Rubens, Zurbarán, en Murillo. Op de bovenste verdieping wordt het traditionele poppenspel van Tía Norica tentoongesteld, dat in het begin van de 20e eeuw op zijn hoogtepunt was. Mis deze unieke kans om meer over Cádiz te weten te komen niet!

Vakantie naar Cádiz

Parque Genovés

Op zoek naar een rustpunt in de stad? Zoek niet verder dan Parque Genovés. Dit schilderachtige park aan het water, grenzend aan de universiteitscampus in het noorden, is perfect voor een ontspannen wandeling of een rustige picknick lunch. De zandpaden zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als gebruikt wordt in de beroemde stierenvechtersarena's van Andalusië.

Dit schilderachtige park is een favoriete plek voor zowel plaatselijke bewoners als studenten. Als je een plek zoekt om te ontspannen en wat natuur in je op te nemen, is Parque Genovés de perfecte plek. Met zijn goed verzorgde tuinen en rustige uitzichten op de waterkant heb je het gevoel dat je de stad achter je hebt gelaten.

Dit unieke park herbergt een grote verscheidenheid aan verschillende bomen en plantensoorten, zodat je de natuur in al haar glorie kunt verkennen. Plus, de grot met zijn waterval en siermeer is ronduit spectaculair!

Een wandeling door het Parque Genovés is als een wandeling door de geschiedenis. Met zijn torenhoge bomen en schilderachtige landschap is deze botanische tuin de droom van een natuurliefhebber die uitkomt.

Torre Tavira

Op zoek naar een adembenemend uitzicht? Zoek niet verder dan Torre Tavira. Deze wachttoren werd in het verleden aangewezen als de officiële toren van Cádiz, en vandaag biedt hij bezoekers een paar van de beste uitzichten van de stad. Beklim de tien trappen en 170 treden om het dakterras te bereiken, en neem het uitzicht op het kasteel van San Sebastián in het westen en de glanzende koepel van de kathedraal in het zuiden in je op.

Torre Tavira is de perfecte uitkijktoren om te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over Cádiz. Klim naar de top en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht over het stadsgezicht en verder.

Op de top van Torre Tavira vind je een Camera Obscura die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Dit unieke instrument projecteert een real time beeld op een scherm, zodat je alles wat beneden gebeurt van dichtbij kunt zien. Elk half uur is er een meertalige demonstratie, zodat je meer te weten kunt komen over dit fascinerende stukje geschiedenis.

De Camera Obscura in de Tavira Toren biedt een vogelperspectief van het stadsbeeld, met real time projectie op een scherm. Bekijk de bedrijvigheid van de straten van de stad vanuit het comfort van deze historische toren!

Kasteel van San Sebastian

Als je op zoek bent naar een adembenemend uitzicht en een onvergetelijke reis, zoek dan niet verder dan het Kasteel van San Sebastian. Dit 18de-eeuwse fort ligt boven op een heuvel die over Cádiz uitkijkt, en het uitzicht vanaf het verhoogde pad dat ernaartoe leidt is ronduit schitterend. Stop zeker even en geniet van het uitzicht op de Atlantische Oceaan!

Het Kasteel van San Sebastian is een afgelegen vesting met Islamitische oorsprong. Het wordt nu gebruikt voor tentoonstellingen, concerten en het is gebruikt voor scènes in de Bond film Die Another Day.

Het kasteel is dan ook een bezienswaardigheid die je niet mag missen in Cádiz. Het fort ligt aan het eind van de Paseo Fernando Quiñones, een lang stenen verhoogd pad dat adembenemende uitzichten biedt over het stadsbeeld en de Atlantische Oceaan. Bezoekers kunnen de vele kamers en binnenplaatsen van het kasteel verkennen, of een pauze nemen om van het landschap te genieten.

Het kasteel van San Sebastián is een van de meest fascinerende en goed bewaarde forten in Spanje. Dit imposante bouwwerk, dat dateert uit 1706, heeft de tand des tijds goed doorstaan en bezit een prachtige architectuur die bezoekers zeker zal boeien. Met een schitterende ligging met uitzicht op de Middellandse Zee vormt dit kasteel een perfecte bestemming tijdens je reis.

Kathedraal van Cádiz

De kathedraal van Cádiz is een prachtig barok, neoklassiek en rococo gebouw dat panoramische uitzichten over de haven biedt. Deze kathedraal werd in de 18e eeuw gebouwd en werd al bij de bouw geprezen om haar schoonheid. Vandaag blijft ze een iconisch herkenningspunt van Cádiz en is een bezoek meer dan waard voor wie door de stad reist.

De kathedraal van Cádiz is een must-see voor bezoekers van de stad. Ze dateert uit de 18e eeuw en combineert barokke, rococo en neoklassieke stijlen op een adembenemende manier. Vanaf de Poniente toren heb je een panoramisch uitzicht over de haven.

Als je op zoek bent naar een indrukwekkend uitzicht over Cádiz, mag je deze kathedraal dan ook zeker niet missen. Klim naar de top van de Poniente toren en neem het schitterende panorama van de haven in je op. 

Vakantie Cádiz: Puerta de Tierra

Stap terug in de tijd bij Puerta de Tierra en ervaar de geschiedenis van Cádiz uit de eerste hand. Deze versterkte poort werd in de 16de eeuw gebouwd om de verdedigingswerken van de stad te versterken, en is sindsdien liefdevol in zijn oude glorie hersteld. Breng vandaag een bezoek en je vindt een prachtige toren die in 1850 dienst deed als semafoontoren, waarbij een optisch telegraafsysteem gebruikt werd om in slechts twee uur berichten naar Madrid te sturen.

Wanneer je op zoek bent naar een vleugje geschiedenis, zoek dan niet verder dan Puerta de Tierra. Dit oude bolwerk heeft eeuwenlang de wacht gehouden over Cádiz, en vandaag biedt het bezoekers een unieke blik op het verleden van de stad. Met zijn imposante muren en pittoreske toren is Puerta de Tierra de perfecte plaats om de rijke geschiedenis van Cádiz te verkennen. Dus kom kijken wat deze fascinerende attractie te bieden heeft!

El Puerto de Santa Maria

El Puerto de Santa Maria is een historisch havenstadje in Andalusië dat zeker een bezoek waard is. De oude stad is vol karakter, met sinaasappelbomen die de trottoirs beschaduwen en gebouwen die versierd zijn met prachtige handbeschilderde tegels en smeedijzeren balkons. Bovendien ligt het op slechts 15 minuten rijden van de veerbootterminal, zodat je er gemakkelijk kunt komen.

Als je een voorproefje van historisch Andalusië zoekt, is El Puerto de Santa Maria de perfecte bestemming. Dit charmante havenstadje ligt op een korte veerboottocht van Sevilla, of je kunt er in 15 minuten heen rijden. Neem de tijd om door de smalle straatjes te dwalen en geniet van een kopje koffie of tapas op een van de levendige pleinen.

Las Playas de Caños de Meca

Pak je koffers en maak een (dag)tocht naar Las Playas de Caños de Meca. Dit kleine dorp aan de kust is geliefd om zijn reeks schitterende zandstranden. Ontspan op het strand, geniet in de zon, en neem de frisse oceaanlucht in je op. Ben je op zoek naar een beetje avontuur, verken dan de geschiedenis van de streek door een bezoek te brengen aan de omliggende plaatsen.

Las Playas de Caños de Meca is een klein dorp aan de kust van Spanje. Het plaatsje is bekend om zijn mooie zandstranden, die perfect zijn voor een ontspannende autorit. De aromatische pijnbomen en duinen die de hellingen omhelzen maken dit een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. 

Het dorp is bekend om zijn reeks fantastische zandstranden, die perfect zijn voor een ontspannen vakantie. Verken de natuurlijke schoonheid en de geschiedenis van de streek, en geniet zeker van de plaatselijke keuken. Bij Las Playas de Caños de Meca vind je een reeks fantastische zandstranden die de hellingen van aromatische dennen omhelzen en door spleten in de rotswanden prikken.

Vakantie Cádiz: Playa La Caleta

Playa La Caleta is een Blauwe Vlag strand aan de noordkant van het eiland dat ideaal is voor iedereen die wil ontspannen en ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Het strand is bekend om zijn grote rotsen (die elk hun eigen naam hebben).

La Caleta heeft een lange en roemruchte geschiedenis, die teruggaat tot de tijd dat de Carthagers en Romeinen er allemaal hun schepen aanlegden in de natuurlijke haven. Vandaag blijft het een van Cádiz's populairste stranden, dankzij het ongerepte witte zand en het schitterende water. 

Playa La Caleta is een van de mooiste en meest afgelegen baaien van Cádiz. Dit strand is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het schitterende uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Zoek je een vredig en schilderachtig strand om te ontspannen, dan is Playa La Caleta beslist de plaats voor jou. Dit strand met Blauwe Vlag is bekend om zijn afwezigheid van gemotoriseerde boten, zodat je in alle rust kunt genieten van het geluid van de golven die tegen de rotsen slaan. En als je wat wilt zien, bekijk dan zeker enkele van de beroemde bezienswaardigheden in de omgeving.

Bekijk deal