Goedkope vakantie boeken

Op vakantie naar Engeland

Op vakantie naar Engeland
Ontdek Engeland in 2021

Bekijk deal

Engeland is nog steeds een van de meest populaire toeristische trekpleisters in de wereld. Nadat de Brexit werd aangekondigd, is het land dankzij de lagere prijzen nog meer in trek gekomen bij reizigers.

Het grootste gedeelte van de reizigers verblijft in de meeste gevallen in London. Dit is ook niet heel vreemd, aangezien Londen een geweldige stad is. Er zijn echter nog veel meer prachtige plekken te vinden in het land.

vakantie Engeland


Zo zijn de wat kleinere steden in Engeland, zoals Bath en Oxford, net zo fascinerend en barsten ze van de cultuur. Ook Liverpool, de geboorteplaats van The Beatles, is een stad die absoluut de moeite waard is. Een fijne bijkomstigheid van deze steden is dat er veel minder toeristen aanwezig zijn, waardoor je alles op een rustige wijze kan ontdekken.

Fly drive Engeland

Buiten de stedentrips en andere vakanties is een Fly & drive Engeland ook een prima optie. Je vliegt naar Engeland waar er een huurauto op je staat te wachten. Ook zijn de accomodaties al voor je gereserveerd. Dé manier om Engeland goed te leren kennen.

Engeland voor een afwisselende vakantie

Ook beschikt Engeland over een schitterend landschap. Je vindt er bijvoorbeeld het prachtige bergachtige landschap in het noorden van het land, de imposante heuvels van Cornwall en Lancaster, Stonehenge en bijzondere steden zoals Chester. Het platteland is daarnaast gevuld met typische landgoederen en straalt een natuurlijke schoonheid uit. Kortom, als het op de omgeving aankomt heeft Engeland meer dan voldoende te bieden.

Engeland


Hier kom je meer te weten over de mooiste plekken en beste tips die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek aan Engeland!

Betoverende landschappen

Het is misschien niet heel groot, maar Engeland heeft een prachtig landschap in de oevers: groene velden en verkreukelde heuvels, krijtrotsen en luchtige vlaktes, oude bossen en een typische heide. Daarnaast beschikt het land over 10 nationale parken en kilometers van steile kustlijnen vol met stranden. De Engelse kust is zelfs een van de langste van heel Europa. Ondanks dat het weer niet altijd de gelegenheid geeft voor een zonnig strandbezoek, is het ontdekken van de kust zeker een aanrader.

Het stopt echter niet bij de kilometerslange kustlijn. Want of je nu over de South Downs besluit te wandelen, de meren van Lake District trotseert of de White Cliffs in Dover ontdekt, de ervaring is niet te evenaren!

Ontdek het verhaal achter Liverpool

Liverpool is een perfecte plek voor liefhebbers van kunst, cultuur en muziek. De stad beschikt over een aantal spectaculaire musea, maar eerlijk gezegd is muziek de echte reden voor een bezoek aan Liverpool. Vooral het nalatenschap van The Beatles is iets wat duidelijk invloed heeft gehad. Als je alle geschiedenisverhalen en kunst inmiddels hebt gezien is het ook heerlijk om even te relaxen in een van de leuke pubs die te vinden zijn in de stad.

Liverpool

Een rijke geschiedenis

Met verhalen die meer dan 5000 jaar terug de tijd in gaan, is Engeland een plek waar de geschiedenis op alle plekken constant naar voren komt. Op eenzame heuveltoppen kom je oude kastelen tegen, maar ook prehistorische stenen staan nog gewoon in de hoeken van een aantal verlaten velden. 

vakantie Engeland


Daarnaast zijn er Middeleeuwse kathedralen, oneindig veel statige huizen en natuurlijk de koninklijke paleizen die niet mogen ontbreken. Elke Engelse stad of dorp heeft zijn eigen verhaal te vertellen. Een uitgestrekte historie vol met verhalen over koningen, burgers, rebellen en uitvinders. Het is allemaal onderdeel van de rijke historie van Engeland.

Woon een festival bij

Engeland staat bekend om de festivals in de zomermaanden. Zo is het beroemde en modderige Glastonbury-festival een voorbeeld van een festival die je eigenlijk niet mag missen. Daarnaast zijn er talloze andere festivals die de moeite waard zijn. Bekijk dus vooraf even goed de agenda, want de kans is groot dat er een festival op je staat te wachten.

Stedelijke glorie

Engeland mag dan wel over een schitterende omgeving beschikken, het zijn de steden die voor de echte toestroom van toeristen zorgen. De steden zijn met afstand de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden in het land. Van de strakke straten van York tot aan de kenmerkende torens van Oxford, en van de typerende haven in Bristol tot aan de Liverpool Docks; alle actie vindt plaats in een van de mooie steden die Engeland rijk is.

Bezoek Londen

Londen staat hierin natuurlijk eenzaam bovenaan. De stad is al meer dan duizend jaar een trendsetter, maker van geschiedenis en de thuisbasis van woningen en musea van wereldklasse. Theaters en uitgestrekte stadsparken maken de ervaring compleet. 

Engeland


Maar er is ook een gevarieerd stadslandschap om buiten Londen te verkennen. Verdiep je bijvoorbeeld in de speciale muziekscene van Manchester of breng een bezoek aan een van de innovatieve kunstgalerijen in Newcastle. Ook is Brighton met haar eigenzinnige winkelstraten een aanrader voor een dagje uit. Welke beslissing je ook maakt, je komt altijd wel terecht in een bijzonder stedelijk avontuur.

Ontdek Buckingham Palace

Als er één ding is dat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens een reis door Engeland, dan is het wel een bezoek aan Buckingham Palace. Dit wereldberoemde paleis in Londen is de thuisbasis van de koningin en trekt jaarlijks een enorm aantal toeristen. Vooral de wisseling van de wacht (11:30) is iets dat voor veel bekijks zorgt. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het paleis van binnen te bekijken.

Buckingham Palace

Ga naar Brighton

We hadden het er net al even over, maar Brighton is een echte aanrader voor iedereen die verder wil kijken dan de hoofdstad van het land. Het vrolijke stadje staat vol winkels, cafés en boetieks en er heerst een intieme sfeer in de nauwe straatjes. Bovendien is het een populaire zomerbestemming voor de lokale bevolking. Kom dan ook even heerlijk tot rust op een van de fijne stranden of geniet van al het amusement dat plaatsvindt op de pier.

Ontdek het Chatsworth House

Gelegen in Derbyshire, werd dit geweldige huis oorspronkelijk gebouwd in 1549 voor de hertog en hertogin van Devonshire. Hoewel er in het land veel mooie huizen en kastelen te vinden zijn, is dit een van de meest verbazingwekkende. Er zijn bovendien ook een prachtige tuin en boerderij om te bekijken.

Universiteit van Oxford

Bij een vakantie of reis denk je waarschijnlijk niet heel snel aan het bezoeken van een Universiteit. Toch zijn de Universiteiten in Oxford een uitzondering. Er zijn veel Universiteiten in Oxford en ze zijn allemaal prachtig. De meeste kosten een paar pond om een rondleiding te krijgen tijdens je bezoek. Bij sommigen kan je zelfs zien waar Harry Potter is gefilmd. Wellicht niet het eerste uitje op je lijst, maar het is er zeker een die je niet zal teleurstellen!

Bekijk deal