Goedkope vakantie boeken

Genieten op Madeira

Genieten op Madeira
€232

Bekijk deal

Heb jij altijd al eens op vakantie naar het fantastische, exotische eiland Madeira gewild? Madeira ligt in de Atlantische Oceaan en hoort bij Portugal. Men noemt het ook wel het 'bloemeneiland' omdat op het eiland vele tropische bloemen en planten voorkomen, met dank aan het gunstige klimaat. De zon schijnt hier erg uitbundig terwijl, door de ligging in de Atlantische Oceaan, er ook voldoende regen valt.

Madeira is een prachtige vakantiebestemming en nog redelijk onontdekt, waardoor je hier nog echt tot rust kunt komen.

Madeira

Madeira: Een paradijs op aarde voor wandelaars

Een vakantie naar Madeira zal je niet snel vergeten. Dit stukje paradijs op aarde is o.a. in trek bij wandelaars. Zo zijn er in het binnenland prachtige wandelroutes uitgezet die jou dwars door de bossen, het bergachtige landschap en langs bijzondere dorpjes voeren. 

Klimaat Madeira

Wie dacht dat de natuur nergens zo groen is als in Nederland, die is kennelijk nog nooit op het eiland Madeira geweest... Dankzij de regenbuien die regelmatig over het eiland trekken, is de natuur er het gehele jaar door zeer groen. Maar dat gaat nooit ten koste van de temperatuur. Zelfs 's winters komt de temperatuur vrijwel nooit onder de twintig graden. Het eiland kent in het zuiden een mediterraan klimaat en in het plaatsje Funchal zelfs een microklimaat. Dat betekent dat een vakantie in Funchal tijdens de zomerperiode garant staat voor droge periodes en een aangenaam klimaat. 

vakantie Madeira

Funchal: De geboortestad van Cristiano Ronaldo

Wist je trouwens dat in het plaatsje Funchal de Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo is geboren? Als voetballiefhebber moet je hier dan ook zeker het museum van Cristiano bezoeken. Verder is er in het plaatsje voor toeristen voldoende te doen en te beleven. Bekende bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen zijn bijvoorbeeld: 

 - De botanische tuinen; 

- De tropische tuinen;

- Het Paleis van São Lourenço;

- Het Casino;

- De kabelbaan richting Monte;

- Een overdekte markt (Mercado dos Lavradores);

- En bekijk ook zeker de kathedraal Sé do Funchal.

Leuke dingen om te doen of te bekijken op het eiland Madeira 

Op Madeira hoef jij je geen enkel moment te vervelen. Voor zowel jong en oud is er veel te doen, te zien en te beleven. Wij hebben een selectie gemaakt van enkele activiteiten die je kan ondernemen. Laten we beginnen met wat het hoogtepunt (letterlijk en figuurlijk) van je vakantie wordt: Een wandeling op de allerhoogste berg van het eiland: Pico Ruivo.

De hoogste berg Pico Ruivo
Voor fanatieke wandelaars het hoogtepunt van de vakantie: Het beklimmen van Madeira's hoogste berg de Pico Ruivo. Er is een prachtige route uitgezet van 10 kilometer die jou langs de bergtoppen leidt. De wandeltocht begint bij Pico de Arieiro en eindigt bij de Pico Ruivo. Deze tocht is alleen geschikt voor ervaren wandelaars die over een uitmuntende conditie beschikken.

Kliffen bezoeken
Ben je niet zo bang aangelegd, dan geniet je met volle teugen van een adembenemend uitzicht over de kust nabij het plaatsje Cabo Girão. Je bezoekt één van de hoogste kliffen ter wereld (589 meter hoog!) en je wandelt over een glazen vloer... Terwijl je de woeste golven onder jouw voeten tegen de rotsen aan ziet beuken, probeer je de zenuwen de baas te blijven en te genieten van het prachtige uitzicht onder en voor je. Maar let op: Ben je angstig aangelegd? Sla deze attractie dan over. Dan past een rustiger activiteit zoals het bezoeken van de exotische tuin Quinta do Bom Successo misschien beter bij jou...

De botanische tuin Quinta do Bom Successo
Bezoek de botanische tuin Quinta do Bom Successo. Deze tuin herbergt vele honderden soorten bloemen en planten en het is de mooiste aangelegde tuin van het eiland. De tuin ligt bovenop een heuvel en je hebt van hieruit over de stad Funchal een zeer mooi uitzicht.

Madeira

Geen uitgestrekte stranden, wél heerlijk zonnen!

Dit tropische eiland is overigens ook een populaire vakantiebestemming voor zonliefhebbers. Maar zij boeken geen ticket naar Madeira vanwege de stranden, want die zijn erg schaars op het eiland. Er zijn wel een tweetal zandstranden aangelegd en het Portugese eiland heeft een aantal kiezelstranden. Je kunt natuurlijk ook prima zonnen op een ligbed bij het zwembad van je hotel. Of je neemt de veerboot naar het dichtstbijzijnde eilandje Porto Santo! Op Porto Santo liggen prachtige stranden en de trip daar naartoe duurt ongeveer 2 uur. 

Vakantie boeken: fly & drive

Via diverse Nederlandse reisorganisaties kan je een vakantie boeken naar Madeira. We raden je aan om te kiezen voor een 'fly & drive' vakantie. Je betaalt in dat geval een vast bedrag en de reisorganisatie regelt voor jou de vliegreis, een huurauto en een hotel of appartement. Je hebt zelf de vrijheid om de hotels/appartementen te bepalen en dus de reis die je op het eiland maakt. Een ideale manier om Madeira, het bloemeneiland, te ontdekken! Het grote voordeel van een fly & drive vakantie is verder dat je de zekerheid hebt dat de hotels voor jou gereserveerd zijn. 

Aanbiedingen vakantie Madeira:

Vakantiediscounter vanaf: €176,-
D-Reizen vanaf: €398,-
Tui vanaf: €405,-

Bekijk deal