Goedkope vakantie boeken

Vakantie naar Griekenland

Vakantie naar Griekenland
€137

Bekijk deal

Griekenland oefent op de een of andere manier een enorme aantrekkingskracht uit op toeristen, ook op Nederlanders. De meeste daarvan komen regelmatig terug. Het land heeft een mediterraan klimaat, veel zonuren, een zeer divers landschap en niet onbelangrijk: De bevolking is zeer gastvrij en vriendelijk. Je wordt met open armen ontvangen tijdens jouw vakantie in Griekenland en men haalt alles uit de kast om jouw een onvergetelijke tijd te bezorgen. 

vakantie Griekenland

Tijdens jouw vakantie maak je ook kennis met één van de oudste en nog bestaande beschavingen ter wereld. Het huidige Griekenland is de grondlegger van de democratie, de filosofie en de wetenschap. Ook op sport- en cultureel gebied hebben we nog veel te danken aan de Grieken. Denk aan het theater zoals we die nu kennen of de Olympische spelen.... Als je in Griekenland bent, dan voelt dat als thuiskomen. 

Griekenland: Van strandvakanties tot culturele vakanties

Een Griekenland vakantie is voor iedere doelgroep en alle leeftijden interessant. Zo is voor de wat luier ingestelde vakantiegangers Griekenland een ideaal vakantieland! Prachtige stranden, een relaxte sfeer, het aangename klimaat, lekker Mediterraans eten en leuke uitgaansplekken... Heb je de koffers al gepakt? Ook voor een sportieve of actieve vakantie moet je Griekenland of één van haar eilanden bezoeken. Wandelen, fietsen, zeilen, skiën, golfen, het kan hier allemaal perfect.

De Griekse eilanden

Griekenland is voor vrijwel alle doelgroepen dé ultieme vakantiebestemming in Europa. Pakweg een half miljoen Nederlanders bezoeken jaarlijks het Griekse vaste land of één van de eilanden van Griekenland. En ook al zijn Kreta, Kos, Corfu en Mykonos alle vier Griekse eilanden, toch is een vakantie op bijvoorbeeld Kos niet te vergelijken met een vakantie op Kreta. De cultuur, de mensen en de natuur kunnen per eiland maar ook per regio op het vaste land enorm verschillen. Dat maakt Griekenland ook zo'n interessant vakantieland voor veel mensen! 

Kreta

Ben je benieuwd wat je kan verwachten van een vakantie op Kreta? Kreta is één van de meest bekende Griekse eilanden en heeft een zeer rijke historie. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de authentieke dorpjes. Het klimaat op Kreta is aangenaam. Tel daarbij op de vele mooie stranden en populaire badplaatsen zoals Koutouloufari, Chersonissos, Rethymnon en Chania, dan kun je wel stellen dat het eiland de juiste ingrediënten heeft voor een jongerenvakantie. Maar vergis je niet: Ook voor natuurliefhebbers en voor vakantiegangers die maar weinig op hebben met feestvieren, is Kreta een topbestemming! Zij bezoeken met name de zuidkust van het eiland. Hier kan men heerlijk wandelen, genieten van de prachtige natuur en de rust.

vakantie Kreta

Kos

Het eiland Kos is vooral een populaire fietsbestemming. Het 'fietseiland' heeft een kustlijn van meer dan 100 kilometer en het is het 3-na-grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep. Er zijn meerdere uitgebreide fietsroutes aangelegd en al fietsend kan je het eiland perfect verkennen. In het noordoosten van het eiland bezoek je Kos-stad, dit is de hoofdstad van Kos en nabij Kos-stad zijn er goede mogelijkheden om je vakantie te vieren. De bekendste vakantiebestemmingen zoals Marmari en Lambi liggen allen in de buurt van deze hoofdstad. Ook leuk om te bezoeken is het historische stadje Kefalos. Hier zijn nog de ruïnes te bewonderen van een middeleeuws kasteel. 

Kos is een fietsparadijs maar ook is het mogelijk om je aan te melden voor uitgebreide excursies naar bijvoorbeeld het vulkaaneiland Nossyros of het onbewoonde eiland Neros. Als je van luxe houd, dan raden we jou aan om richting de plaats Kardamena te trekken. Hier staan de meest luxe hotels van het eiland. Voor een fietsvakantie zijn de maanden april t/m oktober het meest geschikt. 

Griekenland

Corfu

Een ander fantastisch vakantie-eiland is Corfu, gelegen op ongeveer 10 kilometer vanaf de vaste kust van Griekenland. Het staat bekend als één van de groenste eilanden van Griekenland en het eiland is zeer bosrijk. Vele pittoreske en haast schilderachtige dorpjes sieren de kust. Corfu leent zich perfect voor een strandvakantie. Combineer dat ook zeker met een rondreis over het eiland. Huur een scooter (of een auto) en maak uitgebreide tochten langs de kust, door de bergen en doe diverse steden aan. Corfu-stad is wat dat betreft de mooiste stad van Griekenland! Vrijwel alle huisjes zijn hier nog in een typerende Venetiaanse stijl gebouwd. Je kunt hier goed winkelen en daarnaast heeft de stad voldoende eetgelegenheden en sfeervolle terrasjes. 

Mykonos

Men noemt het ook wel het 'Jetset eiland'. Ben je op zoek naar veel rust, ruimte en natuur? Dan kan je dit eilandje het beste overslaan. Het eiland is namelijk helemaal volgebouwd. Het zijn vooral de jetsets, de rijkere mensen, die hier graag hun vakantie doorbrengen. Houd je wel van een feestje en hoef je niet op de centen te letten? Dan is Mykonos voor jou misschien wel het ideale feesteiland! In Mykonos-stad kom je wat dat betreft niets te kort. Overigens bestaat de kustlijn van dit Griekse eiland uit een aantal prachtige baaien en stranden. De beste en mooiste stranden vind je in het noordelijke deel: Toúrlos en Agios Stéfanos. En tevens aan de baai van Pánormos.

Vakantie Griekenland

Wil jij ook genieten van je vakantie op een van de eilanden van Griekenland? Bekijk onze deal en ga goedkoop op vakantie naar Griekenalnd voor een onvergetelijke tijd.

Bekijk deal