Goedkope vakantie boeken

Vakantie 2021 in Nederland

Vakantie 2021 in Nederland
Vakantie Nederland

Bekijk deal

Nu we in de coronacrisis zitten en een vakantie naar het buitenland er misschien niet in zit zijn er veel mensen op zoek naar een vakantie in Nederland. Wat zijn de mogelijkheden en waar kan je heen voor jouw vakantie in Nederland in deze corona tijd?

Zeker in deze tijd is het vooruitzicht om op vakantie in Nederland te kunnen iets om naar uit te kijken. Nederland heeft ook op gebied van vakanties veel te bieden. Het is aan jou de keuze of je naar een camping op de hei wilt of toch liever in een bungalow aan het strand. We beschrijven de mogelijkheden en de aanbiedingen voor je in dit artikel over vakanties in Nederland.

Om de juiste keuze te maken moet je voor jezelf eerst bepalen wat je wilt gaan doen, wil je op fietsvakantie, veel wandelen, zwemmen of lig je liever languit op het strand? Nu een vakantie aan één van de buitenlandse stranden er waarschijnlijk niet in zit zul je op zoek moeten naar een alternatief… als je tenminste op vakantie wilt in de zomer. En een leuk boutique hotel in Nederland geeft ook een vakantiegevoel.

vakantie in Nederland


Tip: doordat de zomer van 2021 zich voor iedereen waarschijnlijk in Nederland zal afspelen kan het enorm druk worden in het hoogseizoen. De kans dat je nog een lastminute vakantie in Nederland kan boeken zal dan ook klein zijn. Boek dus op tijd jouw vakantie voor de zomer!

Campings in Nederland

Nederland is een kampeerland en dat merk je aan het grote aantal campings welke er gevestigd zijn. En al gaan Nederlanders normaal niet allemaal in Nederland kamperen de mogelijkheden zijn er in ruime mate. Er zijn veel campings aan zee waarbij je bijna letterlijk je caravan uitstapt en zo het strand op loopt. Een vakantie aan zee is in Nederland dus zeker een goede optie en als we net zo een zomer krijgen als in 2019 dan is een strandvakantie in Nederland echt genieten.

Voor de meeste mensen is het belangrijk dat er voldoende mogelijkheden zijn voor de kinderen. Het aanbod van kindvriendelijke campings is gelukkig erg groot en ook aan de huisdieren is in de meeste gevallen gedacht. 

vakantie Nederland

Vakantie bungalow

Ben je niet zo van het kamperen maar wil je deze zomervakantie wel op vakantie in Nederland dan zijn er gelukkig ook genoeg bungalows of vakantiehuisjes waar je terecht kunt. Deze bungalows zijn van alle gemakken voorzien, zo hoef je niet naar een toiletgebouw en kan je in je eigen bungalow koken. 

Door het grote aanbod van bungalow parken in Nederland is het aan jou de keuze of je in het noorden, midden of het zuiden van Nederland op vakantie wilt. Er zijn vakantieparken aan zee zoals bijvoorbeeld op de waddeneilanden of ga je met de kinderen liever naar een vakantiepark met subtropisch zwembad? Wat je wensen ook zijn, de mogelijkheden zijn groot.

Bekijk hier de beste bungalow aanbiedingen

Goedkope vakantie in Nederland

Ben je op zoek naar een goedkope vakantie in Nederland? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Als je een goedkope vakantie wilt boeken is het verstandig om dit bijtijds te doen. I.v.m. de corona zal iedereen die op vakantie wil in Nederland dit zo snel mogelijk willen boeken omdat de plaatsen beperkt zullen zijn.

Als je nog niet precies weet waar je op vakantie wilt in Nederland dan hebben wij hieronder enkele populaire vakantie plaatsen voor je beschreven.

De waddeneilanden

Ben je een zeemens? Dan is een vakantie op de waddeneilanden echt iets voor jou! Logeren doe je op een camping of als je het wat luxer wilt in een van de hotels die er op de eilanden gevestigd zijn. De waddeneilanden lenen zich prima voor een heerlijke en ontspannen vakantie. 

vakantie Vlieland


Of je nu naar Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog wilt je bent er één met de natuur. Ook als je met kinderen op vakantie gaat dan zijn de waddeneilanden een aanrader. Heb je een hond? Ook die kan zich heerlijk uitleven in de bossen en het strand.


Texel is misschien wel het meest bekend en dat is niet zonder reden, je kunt hier heerlijk kamperen en Texel heeft ook nog een leuk stadje, Den Burg waar je kunt winkelen en uit eten kunt gaan.

Vlieland is ook een eiland waar je je al snel thuis zult voelen. De uitgestrekte stranden en het gezellige centrum zorgen voor de ideale afwisseling tijdens jouw vakantie. Als je van watersporten houdt dan zijn de waddeneilanden natuurlijk de ideale bestemmingen om dit jaar jouw vakantie te gaan vieren.

Vakantie Zeeland

Zeeland is in de zomer de “place to be” om op vakantie te gaan. Je hebt er dan ook een ruime keuze aan campings, hotels en vakantieparken. Een vakantie naar Zeeland is over het algemeen ook een goedkope manier van vakantie vieren. Niet zo vreemd dat je er op bepaalde plaatsen in de zomer veel jongeren zult tegenkomen.

vakantie Zeeland

Een echte toeristentrekpleister in Zeeland is Renesse wat inmiddels is uitgegroeid tot een familiebadplaats. Het aanbod van vakantieparken is in Renesse dan ook groot. Ook voor grotere gezinnen zijn er genoeg mogelijkheden om hier een vakantiehuisje of bungalow te huren. 

Vakantie op de Veluwe

Wil jij liever wandelen in de bossen en over de heide? Dan is de Veluwe voor jou de ideale vakantiebestemming in Nederland. Op de Veluwe zijn veel campings gevestigd waar je kunt logeren in een stacaravan. Deze caravans zijn van alle gemakken voorzien en staan op mooie locaties in de bossen. Zeker als je van wandelen houdt is een vakantie op de Veluwe een goede optie. Vanuit de bossen loop je zo de heide over waar je kilometers kunt lopen zonder dat je veel mensen zult tegenkomen, ideaal in deze corona tijd.

vakantie op de Veluwe

Vakantie in Zuid-Limburg

Een mooie vakantieplek in Nederland is het bourgondische zuid-Limburg. Ook hier kun je terecht voor mooie wandel- en fietsroutes. Breng een bezoek aan Valkenburg (mergelgrotten) en het drielandenpunt in Vaals. Zuid-Limburg heeft veel te bieden als je er als toerist op bezoek bent. Uiteraard mag een dagje Maastricht niet ontbreken tijdens jouw vakantie in zuid-Limburg.

Vakantie in Friesland

Ben je een watersporter? Leef je helemaal uit op de Friese meren (Tjeukemeer, Slotermeer, Sneekermeer en het IJsselmeer) en zie hoe mooi dit gedeelte van Nederland in de zomer is. Als je op vakantie in Friesland bent dan mag een bezoek aan de provinciehoofdstad Leeuwarden natuurlijk niet ontbreken. 

Korte vakantie of weekend in Nederland

Buiten de grote vakantie is het natuurlijk leuk om eens een korte vakantie in Nederland te ervaren. Zoals je hebt kunnen zien zijn er genoeg mogelijkheden om dit jaar in Nederland op vakantie te gaan. Nederland is een veelzijdig vakantieland en zeker in deze corona tijd een prima alternatief voor de mensen die normaal naar het buitenland op vakantie gaan.

Bekijk hier de beste vakantie huisjes

Bekijk hier de beste bungalows

Bekijk hier de aanbiedingen bij KRAS

Vakantie op de Sallandse Heuvelrug

Bekijk hier de aanbiedingen bij TUI

Bekijk deal