Goedkope vakantie boeken

Op vakantie naar zuid-Afrika

Op vakantie naar zuid-Afrika
€1218

Bekijk deal

Was de Lion King vroeger ook jouw lievelingsfilm? Dan mag je dit land als jouw vakantiebestemming niet laten missen op jouw lijstje. Zuid-Afrika heeft alles voor een actieve vakantie of een ontspanvakantie, maar vooral de ingrediënten voor een vakantie waarbij je je in een andere wereld waant.

De cultuur in combinatie met haar prachtige natuur is er eentje om niet snel te vergeten. Er is eigenlijk geen goede reden te verzinnen om er niet heen te gaan, want er is voor een ieder wat wils. 

Ken je mensen die naar Afrika vliegen? Volg de vluchten via VluchtVolgen24.nl.

Nationale parken

Allereerst de nationale parken, want ongeacht of je ze allemaal wil zien of maar eentje. Een wildpark moet je hebben bezocht als je in Zuid-Afrika bent. De bekendste is het Kruger National Park. Dit park biedt ook de mogelijkheid om te overnachten in het park op bepaalde plekken, zodat je nog meer kans maakt om de dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. 

Mocht het Kruger National Park zo goed zijn bevallen, dan zijn wellicht deze pareltjes ook wel iets voor jou. Het Addo Elephant National Park biedt de beste kansen om olifanten te spotten, en behoort ook tot een van de grootste wildparken van Zuid-Afrika. 

Je kunt ook naar Augrabies Falls National Park voor de schitterende watervallen, of juist naar Table Mountain National Park als je meer geïnteresseerd bent in de gebergtes die het land te bieden heeft. 

vakantie zuid-Afrika

Actief

Al die pracht en praal van Moeder Natuur is zo bijzonder dat het even tijd nodig heeft om in te zinken, maar je kunt natuurlijk op andere manieren deze wonderlijke schoonheid ontdekken. Is een wandeling niets voor jou, maar wil je wel meer zien van het land? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om jouw grenzen te verleggen.

Zo kun je bijvoorbeeld gaan duiken met haaien in Gansbaai of snorkelen met zeehonden in Hout Bay. Het moge duidelijk zijn dat de tweede optie bestemd is voor de meer stressbestendige waterratten onder ons. 

Paragliden

Liever helemaal niet het water in? Dan kun je er ook voor kiezen om de gebergtes in Zuid-Afrika op een andere manier te verkennen dan te voet, namelijk door te paragliden vanaf Lion’s Head. Een ander gebergte dat ook de moeite waard is zijn de Drakensbergen. Hier kun je mooie wandelroutes nemen, maar er kan ook genoeg geklommen en geklauterd worden. Afhankelijk van jouw uithoudingsvermogen en ondernemeningsdrift is er alles mogelijk. 

Steden zuid-Afrika

Steden Zuid-Afrika

Naast de natuur heeft Zuid-Afrika ook enkele steden die afgevinkt moeten worden op jouw to do-lijst, zoals Kaapstad en Johannesburg. Kaapstad is de hoofdstad van Zuid-Afrika en bruist vol leven. Als je een wandeling door de stad maakt dan zijn de koloniale geschiedenis en Nederlandse invloed goed terug te zien, bijvoorbeeld in de architectuur maar de grootste invloed is te zien op Robbeneiland.

Robbeneiland

Robbeneiland werd in de tijd van de VOC gebruikt als gevangenis, maar heeft die functie nog voor een lange tijd volgehouden. Nelson Mandela heeft hier ook een tijdje vastgezeten, en daarmee is deze plek op de kaart gezet, en dus ook zeker bijzonder om te zien. 

Bezienswaardigheden

Tot slot nog twee bezienswaardigheden die leuk zijn voor jong en oud in Kaapstad. Als eerste de pinguïnkolonie bij het Bouldersstrand. Deze beestjes kunnen voor uren vermaak zorgen. En ten tweede is het ook leuk om naar de Neighbourgoods Market te gaan. Een markt waarbij je alleen maar kraampjes langs struint met overheerlijk eten. 

Johannesburg

Naast Kaapstad heb je ook andere steden zoals Johannesburg. Deze stad is bijna niet te vergelijken met Kaapstad, en daarom alleen al een bezoekje waard. De stad heeft veel plekken waar je de brute geschiedenis van Zuid-Afrika op een respectvolle manier kan leren kennen, zoals het Apartheid Museum, de Constitution Hill en het Hector Pieterson Museum in Soweto.

Tegenover deze geschiedenis staat ook de toekomst, het nu, en de beste plek om geïntroduceerd te worden in het Johannesburg van nu is door een bezoekje te brengen aan het Museum of African Design en door te wandelen door de wijk 44Stanley. Voorheen een grijze buurt met veel industriële panden, maar die zijn nu allemaal omgetoverd tot restaurantjes en boetiekjes waar je uren kunt dwalen. 

Local food

Zuid-Afrika kent veel invloeden als het gaat om hun keuken. De Nederlanders hebben veel inbreng gehad omdat ze regelmatig langs voerden met hun schepen, maar ook de slaven die zij meebrachten vanuit Indonesië hebben zo hun zegje gehad in de keuken. Dit zie je bijvoorbeeld terug in Cape Malay curry, waar gebruik is gemaakt van oosterse specerijen, zoals kaneel en saffraan. 

De Nederlanders hebben zowel op hartig als zoet vlak invloeden uitgeoefend. Een voorbeeld van een hartig gerecht is Boerenwors. Dit is een worst gemaakt van verschillende soorten vlees en specerijen, en wordt meestal gegeten op de barbecue. Als toetje is er Malva pudding. Dit is een zoet cakeje dat wordt geserveerd met abrikozenjam en warme roomsaus. Die twee samen zijn een heerlijke combinatie die je niet vreemd zullen voorkomen. 

Andere gerechten die zijn aan te raden, zijn: bobotie, bunny chow en chakalaka. Mocht je deze gerechten op een bordje zien staan bij een kraampje, dan weet je dat je altijd goed zit.

Tips

Je hoeft geen A7-kwaliteit te verwachten van de wegen als je naar Zuid-Afrika reist. Toch is het wel handig om een auto te huren als je wildparken wilt bezoeken of veel gaat rondreizen. Mocht je dit overwegen dan is een 4x4 geen overbodige luxe. 

Het openbaar vervoer is over het hele land goed geregeld, en ook een optie, zowel voor lange als korte afstanden. Voor langere afstanden wordt de trein wel meer aangeraden dan de bus. 

Mocht je afhankelijk zijn van openbaar vervoer en onverhoopt toch een taxi moeten nemen, dan is het verstandig om voor je gaat rijden een vaste prijs af te spreken met de chauffeur. Op deze manier kun je voorkomen dat je teveel betaalt voor je rit. 

De beste tijd om Zuid-Afrika te bezoeken is deels ook afhankelijk van je doel. Het hoogtepunt van het toerisme in Zuid-Afrika loopt van december tot februari. Deze drukte komt omdat dat de zomermaanden daar zijn. 

Bekijk alle Zuid-Afrika aanbiedingen bij:

- Kras

- De JongIntra

Bekijk deal