Goedkope vakantie boeken

West-Canada rondreis tips

West-Canada rondreis tips
Op vakantie naar West-Canada

Bekijk deal

West-Canada Tips

West-Canada is de thuisbasis van rijke meren, immense bossen, en ruige bergen. Met elk tafereel in de achterruit komt een nieuw verhaal van ontdekking. Je verkent elegante steden, ongerepte maritieme bestemmingen, kleine vissersgemeenschappen en onvergetelijke plekken als de Space Needle in Vancouver.

Het beste skioord van Noord-Amerika (Whistler) ligt binnen handbereik als de winter aanbreekt - tot dan kun je genieten van de wilde dieren in Elk Island National Park of elanden zien zwemmen in Banff National Park. Daarnaast vind je er nog een aantal andere werkelijk schitterende landschappen en nationale parken om te bezoeken.

West-Canada tips

Rondreis West Canada

Ervaar geweldige uitzichten op prachtige landschappen met deze reis door West-Canada. Rijdend over de snelwegen en zijwegen kom je langs schilderachtige stadjes, ruige bergen, torenhoge bossen, klaterende watervallen, oude inheemse dorpen en berggletsjers. Zorg er daarom zeker voor dat je stopt bij de interessantste plaatsen op je lijst van bestemmingen (waar die ook mogen zijn), zoals het wereldwijd beroemde Banff National Park of het grenzeloze skioord van Whistler.

Maar er is nog zoveel meer moois om van te genieten in dit bijzondere gebied. En een aantal van deze bijzondere locaties in West-Canada hebben wij voor je op een rij gezet! Een vakantie boeken naar West-Canada? Lees dan verder.

West Canada - Vancouver

Vancouver staat niet bekend om zijn torenhoge bergen, woeste rivieren, of oogverblindende landschappen zoals andere grote reisbestemmingen. Maar de stad heeft meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Het kan gaan van hippe ambachtelijke koffiebars tot de rijke erfgoedarchitectuur van Chinatown en het West End. Vancouver mag dan niet erg populair zijn op Instagram, maar het is de moeite waard om er alleen al te komen om berenklauwzalm in taco's geserveerd te zien worden of kegelijs op Salt Spring Island.

West-Canada rondreis

Vancouver is mede hierdoor een uitstekende bestemming voor een Canadese ervaring. De stad heeft al het aanbod voor een wereldreiziger van hoge klasse, maar biedt ook heerlijke momenten van ontspanning en sereniteit. Of je nu op zoek bent naar avontuur in Stanley Park, wilt snoepen van wat vers ambachtelijk voedsel in de binnenstad, of wilt ontspannen in een van de vele charmante buurten aan het water, de diversiteit van Vancouver zal je zeker verrassen. Verken deze moderne stad met haar fascinerende geschiedenis in je eigen tempo en zie hoe ze zowel Canadezen als reizigers van verre bestemmingen bekoort.

Deze bruisende kuststad heeft zich omgevormd van een stad van spoorwegen en zware industrie tot een van de meest leefbare steden ter wereld. Snuif Canada's multiculturele cultuur op tijdens de meer dan 400 uiteenlopende festivals die elk jaar gehouden worden, waaronder het Turks Festival, de Pride Parade, de Lunar New Year westerse evenementen in de maanden november tot december. Meestal gebeurt dat in het weekend er is altijd wel iets te beleven in dit bijzondere nationale park.

Naast ongerepte parken, gezellige buurten die zich koesteren in natuurlijke schoonheid, beeldschone stranden die wachten op verkenning per kajak, charmante plaatselijke markten die zowel bekende als onbekende handwerkslieden aantrekken.

Canada

West Canada -  Banff Nationalpark

Canada is een van de mooiste landen van Noord-Amerika, met beboste bergen met prachtige bomen, mooie stranden, en vele fascinerende kleine stadjes. Het beroemdste park in Canada is zonder twijfel Banff National Park - een uitgestrekt bergreservaat dat enkele van de grootste, diepste meren van Noord-Amerika omvat, evenals donderende watervallen. Er zijn paden voor gemakkelijke wandelingen of moeilijke trektochten die je door bossen van westerse scheerling, douglasspar en subalpiene lariks voeren om dan nevelbedekte weiden te bereiken waar kuddes elanden grazen.

Banff National Park biedt een bepaald soort rust en vrede, en ook ontmoetingen met wilde dieren - en dat is natuurlijk precies wat je nodig hebt na de drukte van het dagelijkse leven. Ervaar niets minder dan eersteklas voorzieningen en veelbelovend avontuur dat beschikbaar is via rondleidingen met reizigers uit de hele wereld die je liefde voor de natuur delen. 

Je vindt er ook betoverende meren, eindeloze bergketens die je de adem benemen en dieren die zo dichtbij zijn dat je ze zou kunnen aaien als ze tam waren: zwarte beren en dikhoornschapen die zich vermengen met Rocky Mountain Goats en zelfs elanden die de weg oversteken! Eindeloos afwisselende landschappen - van ruige rotsachtige pieken tot dichte bossen die zich vastklampen aan beboste hellingen.

rek die wandelschoenen aan, stof die verrekijker af en rijd naar Alberta's Banff National Park – een van de beste nationale parken van Canada!

Whistler

West Canada - Whistler

Prachtige uitzichten op de bergen kun je verwachten als je Whistler bezoekt, maar er is zoveel meer in het stadje dan alleen schilderachtige uitzichten. De kleine huizen in Scandinavische stijl met rode daken omzomen de straten en de mensen gaan door met hun dagelijkse bezigheden. Als je iets nodig hebt, ga dan naar Village Square Shopping Centre waar je alles vindt, van Starbucks koffieshops tot sportartikelenwinkels en kruidenierswinkels! Je kunt er zelfs een nacht of twee blijven door gebruik te maken van een van de prima hotels.

Kijk hoe de Sea-to-Sky Highway je meeneemt naar besneeuwde bergen, diepe valleien, en heldere meren zo blauw dat ze onwerkelijk lijken - allemaal binnen twee uur rijden van Vancouver. Stop even in Whistler op je weg terug naar de bewoonde wereld!

Als het warm en zonnig is, zijn de weiden en bergen groen en staan de bloemen in bloei. Verken de omgeving door te mountainbiken of te wandelen, en bezoek daarna een van de bruisende pubs in de stad. Als het winter wordt, ski of snowboard je op de hellingen van een van de grootste skigebieden van Noord-Amerika.

Yoho

West Canada - Yoho Nationalpark

Yoho National Park is een juweeltje van een park in de Canadese Rockies, met zijn geliefde uitzichten en natuurlijke attracties. Wandelaars zijn er vooral dol op omdat ze er landschappelijke wonderen kunnen zien zoals Emerald Lake, dat in de buurt van Banff National Park te vinden is - deze wil je niet missen! Wie te voet of met de fiets komt, stopt bij een informatiecentrum bij Lake O'Hara waar je bankjes vindt met uitzicht op de aqua uitgestrektheid die bezoekers van heinde en verre trekt. 

Yoho National Park is dankzij dit alles een schitterende speeltuin voor liefhebbers van het buitenleven. Bezoekers kunnen er torenhoge bergen, ongerepte meren, en een smaragdgroene waterval verkennen, allemaal omgeven door Canada's meest afgelegen bergtoppen.

Elk jaar stromen de mensen hierheen om de natuurlijke schoonheid te ervaren die alleen tussen de pieken en gletsjers te vinden is. Er is een heleboel te zien in dit nationale park, en het is zeker de moeite waard om het te bezoeken. Takakkaw Falls is alleen toegankelijk in de zomermaanden, maar als je er in die tijd je weg naar boven maakt, zul je versteld staan van wat je er aantreft. 

Wapta Falls is misschien niet zo groot als Takakkaw Falls, maar door de hoeveelheid water die door de Kicking Horse River stroomt is er ook hier genoeg om in je op te nemen. En als die nog niet helemaal genoeg voor je zijn, ga dan naar Lake O'Hara om je dag af te ronden!

West Canada - Joffre Lakes Provincial Park

Het Joffre Lakes Provincial Park ligt in het prachtige B.C. en biedt spectaculaire natuurlijke uitzichten, wandelingen van verschillende moeilijkheidsgraad, en alle kampeermogelijkheden die je nodig hebt om je uitstapje in de buitenlucht te perfectioneren.

Het is heel gemakkelijk je te laten inspireren door alles wat je in Joffre Lakes Provincial Park vindt. Dit schitterende provinciale park is een plek van afzondering en ontspanning voor elk gezin. Kamperen, wandelen, zwemmen, kanoën of zelfs racen op de wereldberoemde alpineskiroutes zijn een geweldige manier om van dit uitgestrekte wildernisgebied te genieten.

Bezoekers van Joffre Lakes Provincial Park komen om allerlei redenen. Sommigen komen om te zwemmen, anderen om te vissen of te kamperen, en sommigen nemen gewoon de schoonheid van British Columbia's ongerepte omgeving in zich op. Wat ze allemaal gemeen hebben is een gevoel voor avontuur terwijl ze dit woeste gebied verkennen met gematigde wandelpaden die naar de omringende wildernis leiden.

Je zult het niet willen missen om in Joffre Lakes Provincial Park niets te doen - gewoon achterover leunen en genieten van het buitenleven is de helft van het plezier!

Joffre Lakes Provincial Park biedt daarnaast veel wandelmogelijkheden voor je buitenavontuur. Wandelen is een van de beste manieren om de natuur en alles wat erbij hoort te ervaren. Of je nu iets snels zoekt op je tocht of een overnachtingscamping, Joffre Lake heeft alles wat je nodig hebt.

Wells Gray Provincial Park

West Canada - Wells Gray Provincial Park

Verken bergen, bossen en watervallen terwijl je door Wells Gray Provincial Park trekt. Je kunt verwachten dat je geboeid wordt door steeds veranderende landschappen - van pieken van uitstekende rotsen tot het rustige kronkelen van beekjes. Talrijke wandelingen voeren je over bergpaden, langs klaterende watervallen, in vredige oerbossen, door groene wetlands of naar uitgestrekte panorama's die kilometers ruig terrein in je opnemen.

Het Wells Gray Provincial Park ligt vlak bij Clearwater, dus je kunt er het beste logies boeken voor de komende paar nachten. Als je eenmaal opgefrist bent van een paar uur slaap, bereid je je dan voor op een avontuurlijk park met unieke wandelingen en activiteiten.

Mountainbiken door de landschappelijk adembenemende paden, raften en varen op de Clearwater of Murtle River - het wacht er allemaal om verkend te worden. Als het verkennen van watervallen nog niet genoeg voor je is, raden we je aan een van de vele uitkijkpunten te bezoeken en je geluk te beproeven bij het spotten van wilde dieren zoals beren, herten of zelfs wolven.

West-Canada


Jasper Nationalpark

Het op één na grootste nationale park van Canada, Jasper National Park, herbergt ontzagwekkende landschappen die het perfecte onderwerp vormen voor schilderachtige foto's. Of je nu zin hebt in ruisende rivieren of torenhoge bergtoppen, er zijn routes rond dit nationale park die je alles laten zien, van rauwe wildernisgebieden tot goed verzorgde hoogtepunten.

Jasper National Park is een hotspot voor toeristen met het gemak van een stadscentrum op enkele minuten van een schilderachtig natuurgebied. Of je nu wilt wandelen, raften, skiën, of troost zoeken in de natuur met niets dan je gedachten en misschien wat walvisgezang als gezelschap, Jasper heeft het allemaal.

Jasper National Park is ook de perfecte plaats voor wie hunkert naar een ontsnapping aan de gewone dagelijkse routines en behoefte heeft aan decompressie. Bezoekers kunnen er wandelen, vissen of een rit maken door enkele van Canada's meest spectaculaire uitzichten! Jasper is een vriendelijk stadje met volop winkels, restaurants en nachtleven, zodat bezoekers er blij zullen zijn als ze het als basiskamp vinden.

Je hoeft niet ver de wildernis in te gaan om van schoonheid te proeven. Met Jasper National Park ligt er altijd wel ergens iets nieuws en verbluffends op je te wachten. Hier zijn enkele attracties die je niet mag missen: Miette Hotsprings waar je je kunt onderdompelen in natuurlijk verwarmde thermale baden, Athabasca Falls, die met kolossale kracht de vallei in tuimelen, of Pyramid Lake, dat perfect is om met vrienden op de fiets naar toe te gaan om de omgeving te verkennen voor je aan de oevers ontspant!

 

Bekijk deal