Goedkope vakantie boeken

Feesten in een openluchtbad - dat kan alleen in Boedapest

Feesten in een openluchtbad - dat kan alleen in Boedapest
€30

Bekijk deal

Voor de prijs van een treinkaartje in Nederland kun je ook gewoon een retourtje naar Boedapest boeken! Deze hippe stad is onder andere host van het bekende muziekfestival Sziget in de zomermaanden, maar heeft nog veel meer te bieden! Boek nu voor €30 je retour en ga het zien!

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en ligt aan weerszijden van de rivier de Donau. Hierdoor krijgt de stad een geheel eigen karakter – mede bepaald door de 11 bruggen over de rivier. Boedapest is eigenlijk een samentrekking van de twee steden Boeda en Pest. Boeda is de oudste van de twee en hier is ook het meeste te zien. Een van de interessantste plekken is de Matthiaskerk, te vinden op de Burchtheuvel. De fundamenten voor de kerk werden al in 1255 gelegd, maar ze door de eeuwen heen talloze keren van uiterlijk veranderd. Op de heuvel staat ook het Vissersbastion. Dit bouwwerk is ontworpen door dezelfde man die de aanpalende Matthiaskerk restaureerde. Hij vond dat de constructie meer status nodig had. Tegenwoordig kan je er eten en een terrasje pakken, maar vooral genieten van het uitzicht. Wil je nog mooiere panorama foto's? Ga dan voor een ritje met de raillift Budavári Sikló. Deze brengt je voor een aantal forinten (de Hongaarse munt) naar het kastelendistrict, het oudste stadsgedeelte. Eenmaal boven zie je het indrukwekkende stadsdal met onder meer het parlementsgebouw en de Kettingbrug.

Een van de beroemdste to-do's in Boedapest zijn de natuurlijke bronnen en openluchtbaden. Het Széchenyibad is het oudste van de stad en trekt overdag vooral vaste Hongaarse klanten en nieuwsgierige toeristen. Van april tot en met september kun je er ook eens in de week dansen in de grote openluchtdiscotheek. Wil je iets unieks zien? Ga dan op zaterdag naar een van de sparties - een samenvoegsel van spa en party. Zoek je vooral rust? Dan is het Gellertbad tussen 17 en 20 uur 's avonds the place to be. Het bad zelf wordt omgeven door imposante de zuilen en je kan er heerlijk bubbelen. Verder vind je hier nog een groot buitenbad en twee warme baden. Laat je niet afleiden door de typische uitstraling van het gebouw, het heeft zo zijn charmes. En als je na een dag lopen stijve spieren hebt, kun je hier ook een heerlijke massage boeken.

Natuurlijk kun je in Boedapest goedkoop drinken in een van de toeristenkroegen, maar er is ook een hip en alternatief uitgaansleven. Eet bijvoorbeeld een hapje in een ruïne pub, te herkennen aan de versleten meubelen, schreeuwende interieurs en een kleurrijke clientèle. Als je een bodempje hebt gelegd, kun je uit je dak in de underground clubscene. Check van tevoren wel bij een van de locals waar er die avond een feestje is, zodat je zeker bent van een vette spot. En vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan een van de vele biertuinen of goedkope pubs. Boedapest heeft alle elementen in zich – van historie tot de uitgaansscene – om jouw vetste stedentrip ooit te worden. En dat alles voor maar €30... je moet wel een heel goed excuus hebben om niet te gaan!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 3 dagen
Luchthaven: Eindhoven Airport (EIN)
Luchtvaartmaatschappij: Wizz Air
Tussenstop: Nee
Prijs: €30 per persoon

Bekijk deal