Goedkope vakantie boeken

Guinness en geschiedenis in Dublin

Guinness en geschiedenis in Dublin
€23

Bekijk deal

Een citytrip naar Dublin is alleen al om het bezoeken van de vele pubs geslaagd. En het wordt nog beter als je maar €23 voor een retourtje hoeft neer te tellen!

Je kunt Dublin op allerlei manieren verkennen. Je kunt natuurlijk lopen, wat goed te doen is in het centrum. Wil je bezienswaardigheden buiten de stad bezoeken? Dan kun je het beste de bus pakken. Voor €6 per persoon heb je een dagkaartje waarmee je onbeperkt kunt reizen. Een andere leuke manier om op de plek van je bestemming te komen, is met de fiets. Dit is goed te doen, want het verkeer is niet al te druk en de straten reed. Je kunt een fietstour boeken, maar natuurlijk op een gehuurde fiets op eigen houtje op pas.

Als je aan Ierland denkt, dan zal een van de eerste dingen die bij je opkomen Guinness zijn. Een bezoek aan het Guinness museum is dan een must als je in Dublin bent. Je komt van alles te weten over het brouwproces, de geschiedenis van Guinness en de populariteit van het bier. Aan het einde van je bezoek krijg je een gratis Guinness aangeboden in de Gravity Bar. Hier heb je een schitterend uitzicht over Dublin.

Ierland heeft een lange en eigenlijk ook bloedige historie achter de rug. Dit begon al met de overheersing van de Vikingen in de Middeleeuwen. Daarna kwamen de Engelsen, die het land en de katholieke Ieren als minderwaardig beschouwden. Aan deze geschiedenis zijn enkele interessante musea gewijd, waaronder dat in Kilmainham Gaol. Dit is een voormalige gevangenis, die bekend staat om de executies die hier zijn uitgevoerd op de leiders van vele Ierse revoluties. Erg indrukwekkend om hier eens heen te gaan, omdat wij in Europa niet veel leren over de geschiedenis van het land. Lange tijd was Ierland trouwens het armste land van Europa, maar wist zich in record tempo op te werken tot het op drie na rijkste land ter wereld! Een van de redenen is dat het onderwijs zo toegankelijk is. Dublin is met zijn grote universiteit dan ook een echte studentenstad. De campus is zeker een bezoekje waard, je kunt er heerlijk wandelen door de parken en de klassieke faculteitsgebouwen zijn prachtig om te zien. Door die studenten vind je ook leuke restaurantjes en hippe cafés om wat te eten en te drinken voor een fijne prijs. Maar een bezoekje aan de pub is natuurlijk echt Ierland ontdekken!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €23 per persoon

Bekijk deal