Goedkope vakantie boeken

3 dagen rondlopen in historisch Edinburgh voor €83

3 dagen rondlopen in historisch Edinburgh voor €83
€83

Bekijk deal

Wil je eens een andere stedentrip? Boek dan dit retourticket voor maar €83 naar de hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Je vindt hier tal van bezienswaardigheden, attracties, parken en tuinen om te bezoeken.

Edinburgh ligt ingenesteld tussen uitgedoofde vulkanen en op zeven heuvels. Combineer dat met het ruige landschap van Schotland en je krijgt een magnifiek schouwspel. De stad zelf maakt indruk met de middeleeuwse gebouwen in de Old Town en de brede straten en ruime Georgiaanse huizen van de New Town. Bovenop een van de vulkanen vind je Edinburgh Castle. Dit is het fraaiste gebouw van de stad en de reden dat ze nog steeds bestaat. Het heeft de stad namelijk honderden jaren tegen vijandelijke aanvallen verdedigd.

Je kunt je citytrip het beste starten op The Royal Mile. Dit is een verzameling van met kasseien geplaveide straten, die samen de hoofdstraat vormen. Uiteindelijk komt deze straat uit bij het Palace of Holyroodhouse, een officiële koninklijke residentie. Op deze plek verrees al in 1128 een klooster, maar in de 15e eeuw werd het een koninklijk verblijf. Langs de route naar het paleis vind je een aantal van de belangrijkste gebouwen van de stad, zoals St. Giles’ Cathedral en Parliament House.

Vanaf het Holyroodhouse, kun je te voet door naar de Princes Street Gardens. Dit is een fraai, openbaar stadspark, dat al in de 19e eeuw ontstond tijdens de aanleg van de New Town. Het park strekt zich uit langs Princes Street, het belangrijkste winkelgebied van de stad. Opvallend aan Princes Street is het feit dat de straat voor het grootste deel slechts aan een kant, de noordelijke, bebouwd is. Door deze situatie heeft de bezoeker van de straat een onbelemmerd en spectaculair uitzicht op de Old Town, de Princes Street Gardens en Edinburgh Castle. Vanaf de heuvels die boven de stad uittorenen, is het uitzicht zo mogelijk nog fraaier. Wandel naar de top van Arthur’s Seat, een uitgedoofde vulkaan en naar Calton Hill. Op die laatste vind je een aantal opvallende bouwwerken, die zijn geïnspireerd op de klassieke Griekse gebouwen. Daarom wordt de heuvel ook wel het 'Athene van het Noorden' genoemd.

Genoeg sightseeing gedaan? In Edinburgh kun je overal wel een pub of restaurant induiken om even bij je tellen te komen. Er zit wel degelijk een verschil in het eten in een pub of een restaurant, maar in een pub zit je toch net even wat gezelliger. Typisch pubfood in Edinburgh zijn hamburgers met haggis, fish and chips, verschillende soorten hartige taarten en allerlei stoofpotten. Na het eten is het tijd om uit te gaan! Je hebt in ieder geval genoeg keus: van rustig een biertje drinken in de pub tot losgaan in een hippe discotheek. Bekende gebieden zijn de Royal Mile, Grassmarket en George Street. Wil je zeker weten dat je ergens terechtkomt waar het gezellig is? Vraag het gewoon aan een van de locals!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 3 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Easyjet
Tussenstop: nee
Prijs: €83 per persoon

Bekijk deal