Goedkope vakantie boeken

Stedentrip, strand en binnenland: Bari

Stedentrip, strand en binnenland: Bari
€42

Bekijk deal

RyanAir heeft nu ook goedkope vluchten in de aanbieding vanaf Maastricht! Bijvoorbeeld dit retourtje Bari voor maar €42. Even een een weekje genieten in deze bekende en levendige Italiaanse badplaats is zo wel heel goed te doen.

Bari is een belangrijke haven- en universiteitsplaats aan de Adriatische kust, maar is nog redelijk onbekend bij de toeristen. De historische oude stad, met zijn talrijke kerken, pleinen, paleizen en het kasteel, is goed bewaard gebleven. Daarnaast is er het moderne Bari, met een opvallend rechthoekig stratenpatroon. Door deze twee verschillende bouwstijlen heeft Bari een heel eigen sfeer. In de nauwe, schaduwrijke steegjes waan je je in het authentieke Italië en als je het modernere deel instapt, weet je dat dit een stad is die leeft en niet stilstaat. Verder heeft de stad een aangenaam stuk strand, maar liefste twee havens, verschillende interessante musea en de laatste rustplaats van Sinterklaas is hier te vinden. De stoffelijke resten van Sint-Nicolaas zijn namelijk opgeslagen in de crypte van de Sint-Nicolaasbasiliek.

Ten noorden van de Corso Vittorio Emanuele ligt het 'oude gedeelte' op een kleine kaap, begrensd door de twee havens. De historische wijk San Nicola staat beter bekend als ‘Bari Vecchia’. De smalle straten, steegjes en oude binnenpleinen wijzen je de weg langs bezienswaardigheden als monumentale pakhuizen, oude kerken, Castello Normanno Bari en het fort van Sant’Antonio Abate. De Domkerk stamt uit de 12e eeuw en bezit een roosvenster in de façade. Ook de kerk van de heilige Nicolaas (in 1087 begonnen met de bouw) is het zeker waard om je camera tevoorschijn te toveren!

Naast een ideale citytrip bestemming, is Bari ook een prima uitvalsbasis voor een strandvakantie of om meer van de streek te verkennen. Er zijn heerlijke stranden te vinden in de nabijheid van het centrum en met een huurauto ben je zo in dorpjes als Monopoli, Polignano a mare, Alberobello en Molfetta. Je rijdt tijdens deze dagtripjes langs de prachtige kust en door glooiende, groene heuvellandschappen. Strand, binnenland en citytrip: dit kun je alleen combineren als je naar Bari gaat. Buon viaggio!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 10 dagen
Luchthaven: Maastricht
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: nee
Prijs: €42

Bekijk deal