Goedkope vakantie boeken

De ruige natuur van Canada ontdekken

De ruige natuur van Canada ontdekken
€362

Bekijk deal

Dit is je kans om het land van de prachtige en ruige natuur te bezoeken! Want voor €362 heb je een retourticket naar Toronto, Canada! Eerst de stad ontdekken en dan met de huurauto de binnenlanden in.

Toronto is misschien nog wel het bekendst om het feit dat het een van de meest leefbare steden ter wereld is. Men is hier zeer milieuvriendelijk, de bevolking kent een hoge welvaart en relatief weinig misdaad (vergeleken met andere grote steden). Hierdoor heerst er een erg relaxte sfeer, waardoor Toronto een toffe stad is om te verkennen. De bevolking helpt je graag en zal je naar alle toffe plekjes sturen. Hou je van musea? Dan is het Royal Ontario Museum een echte aanrader! Dit is het grootste museum van Canada en richt zich op natuurlijke historie en wereldculturen.

Klaar met de stad? Dan is het tijd om de natuur in te trekken! Toronto ligt in de staat Ontario, die als enige Canadese staat aan de Grote Meren grenst. Hierdoor heeft Ontario, hoewel het niet aan zee grenst, toch nog een kustlijn van zo'n 5000 kilometer. En heb je wel eens van de Niagarawatervallen gehoord? Dit zijn de grootste en bekendste watervallen ter wereld en zijn vanaf Toronto makkelijk te bezoeken. Het verval van de watervallen is niet groot, gemiddeld is er maar 60 meter hoogteverschil. Het zijn echter de breedte en de hoeveelheid water die de Niagarawatervallen passeert, die ze tot een waar spektakel maken.

Niet ver van Toronto, ligt het Algonquin Provincial Park. Algonquin is met 7725 vierkante kilometer qua grootte het derde park in Ontario. Door deze grootte en de nabijheid van grote steden als Toronto en Ottawa is Algonquin één van de meest populaire parken in de provincie. Dwars door het zuiden loopt Highway 60, een prachtige route waar de kans zeer groot is om elanden tegen te komen! Dieper het bos in lopen er onder andere ook beren, wolven, verschillende soorten herten en bevers rond. Rondom Highway 60 zijn meerdere wandelroutes uitgezet door de natuur, hier krijg je de kans om die echte, Canadese, ruige natuur mee te maken. Een andere optie is om via het water de natuur te verkennen, je kunt er gewoon boten of kano's huren.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de ontelbare, prachtige plekken en steden die er in Canada te vinden zijn. Aan jou de taak om de rest van deze onvoorstelbaar mooie reis te plannen!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 24 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Air Canada
Tussenstop: nee
Prijs: €362

Bekijk deal