Goedkope vakantie boeken

Op naar de natuur in Noorwegen

Op naar de natuur in Noorwegen
€87

Bekijk deal

In Noorwegen vind je misschien wel de mooiste natuur van heel Europa. Tel daar de moderne steden bij op en je hebt een perfecte vakantie! Je boekt al een retourtje voor €87!

Noorwegen is zo groot en er is zoveel te zien, dat is eigenlijk niet te bevatten in een tekst. De hoofdstad Oslo alleen al is een citytrip waard. Je vindt er oude gebouwen gemixt met een moderne mentaliteit. Maar ook stereotypen als vikingen, fjorden, bergen, sneeuw en bossen zijn er genoeg te vinden. De stad ligt aan de oevers van het Oslofjord, met aan de haven het historische 'Rådhus' als markant herkenningspunt. 's Zomers geniet je van een gemoedelijke, bijna bourgondische sfeer als de terrassen tot 's avonds laat vol zitten. De bekende winkelstraat Karl Johansgate, loopt van het station naar het koninklijk paleis in het Slotpark. Wil je echt wat hips zijn? Zet dan koers naar de voormalige arbeiderswijk Grünerløkka, op dit moment de meest trendy uitgaanswijk in de stad.

Klaar met het stadse leven? Dan wacht de uitgestrekte, ruige natuur van Noorwegen op je. De Preikestolen of Prekestolen (letterlijk: de Preekstoel) is een klif, die 605 meter boven de Lysefjord uitsteekt. Hier maak je echt de meest prachtige foto's. Nog meer fjorden zien? Ook de Geirangerfjord is een bekende bestemming. De fjord heeft diverse watervallen, zoals De syv søstrene ("De zeven zusters"), Brudesløret ("de Bruidssluier") en Friaren ("de Vrijer") en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Met eigen ogen de grootste gletsjer van Europa zien? Ook dat kan in Noorwegen. De gletsjer Nigardsbreen ligt in het Jostedal, niet ver van Gaupne in de Noorse gemeente Luster. Bij de gletsjer bevindt zich het museum en bezoekerscentrum Breheimsenteret. Voor de Nigardsbreen ligt het meer Nigardsbrevatnet, waarover een bootje vaart naar de voet van de gletsjer. In de omgeving liggen nog enkele andere gletsjermeren zoals Tunsbergdalsvatnet en Styggevatnet.

We kunnen zo nog wel even doorgaan en al het andere prachtigs van Noorwegen beschrijven, maar je moet het echt met eigen ogen zien! De mooie foto's en dit goedkope ticket zullen je er in ieder geval niet van weerhouden.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 17 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: SAS
Tussenstop: geen
Prijs: €87

Bekijk deal