Goedkope vakantie boeken

Naar het prachtige Venetië

Naar het prachtige Venetië
€30

Bekijk deal

Stad van de Bruggen, Stad van het Water... we hebben het natuurlijk over Venetië! Wil jij ook wel eens in een gondel over de beroemde grachten varen? Boek dan nu dit goedkope retourticket: voor €30 vlieg je in april op en neer!

Venetië is misschien wel de belangrijkste toeristische trekpleister van Europa. Het historische centrum, het aparte uiterlijk met de kanalen, de lagune, de belangrijke rol die de stad in de geschiedenis heeft gespeeld. Dit alles zorgt ervoor de stad jaarlijks miljoenen bezoekers trekt.

Om je alvast wat ideeën voor uitstapjes te geven, hebben we een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden opgezocht. Je begint natuurlijk met het imposante en beroemde San Marcoplein. Aan het plein bevinden zich onder andere de ingang van het Dogepaleis en de San Marco, de kathedraal van Venetië. Verder staan er de Biblioteca Marciana, de Campanile en de klokkentoren Torre dell'Orologio die gebouwd werd tussen 1496 en 1499. Ook zijn hier de musea Museo Correr en het Archeologisch Museum te vinden. Achter het San Marcoplein is Bacino Orseolo, een opstapplaats voor gondelvaarten. Je vindt aan het plein vele terrassen, maar ga hier niet zitten! Je betaalt je blauw aan een kopje koffie. Als je honger en dorst hebt kun je beter wat achteraf gaan zitten, waar de prijzen redelijk 'normaal' zijn.

Het Dogepaleis, oftwel Palazzo Ducale, is ook nog part het vermelden waard. Want dit is misschien wel de meest bezochte attractie in Venetië. Het paleis behoorde toe aan de doge, de leider van de Republiek Venetië. Het is een van de belangrijkste, niet-religieuze bouwwerken in de gotische stijl in Europa. Het huidige paleis is gebouwd tussen 1309 en 1424, maar de fundamenten dateren uit de 9de eeuw. Het paleis was de residentie van de doge en huisvestte dan ook de kantoren van enkele politieke instituten van de Republiek Venetië die nu niet meer in gebruik zijn. Gelijkvloers zijn de kantoren van de juristen: het kantoor van de kanselier, de censuur en die van de vlootambtenaren.

Tip: de VENICEcard. Met deze kaart krijg je flink wat korting bij een groot aantal belangrijke attracties en musea. Je hebt ze voor senioren (boven 30 jaar oud) en junioren. De Blauwe VeniceCard is inclusief onbeperkt openbaar vervoer (ook de waterbus) en toiletbezoek. Met de Orange kaart krijg je ook gratis toegang tot de belangrijkste musea. Bovendien kun je gratis naar het casino. Er zijn drie verschillende kaarten te koop: voor 12 en 48 uur en voor zeven dagen. De prijzen variëren van €35 tot €80. Zo ben je nog goedkoper uit tijdens je bezoek!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 7 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: nee
Prijs: €30

Bekijk deal