Goedkope vakantie boeken

Rondreizen door veelzijdig Vietnam

Rondreizen door veelzijdig Vietnam
€495

Bekijk deal

Azië is een continent van mysterieuze culturen, prachtige natuur, heerlijke klimaten en heel veel land om te ontdekken. Vietnam leent zicht uitstekend om wat weekjes te backpacken, er is hier ook zo veel te zien! Nu al een retourticket voor €495!

Vietnam is een langgerekt, maar smal land. Van noord naar zuid meet Vietnam 1650 kilometer, maar het midden meet krap 50 kilometer in de breedte. Het land kent drie verschillende klimaten, van een beste reistijd is dus niet echt te spreken. Doordat noord en zuid ver van elkaar verwijderd zijn, kunnen de weertypes in een maand flink van elkaar verschillen. Noord-Vietnam heeft hete zomers en koele winters, terwijl het in het zuiden van Vietnam altijd warm is. In het midden van het land schijnt het hele jaar de zon en is het altijd ongeveer dezelfde temperatuur. Echter doen vanaf half oktober tot half december cyclonen de kust bij Hoi An aan.

Vietnam staat bol van het natuurschoon, bezienswaardigheden en interessante steden. Het wereldwonder Halong Bay is misschien wel het bekendst. In deze baai liggen om precies te zijn 1969 kalkstenen eilanden die oprijzen uit de zee. Letterlijk betekent Ha Long: daar waar de draak de zee in gaat. Toepasselijk, want vanuit de lucht lijken de eilanden op stukken rug en staart van een draak. Wil je deze magische plek bezoeken? Dan boek je een georganiseerde boottour via een reisbureau in het land zelf of via het internet.

Je vliegtuig komt aan in Ho Chi Min stad, waar je je avontuur het best kunt beginnen. Dit is een reusachtige wereldstad, vol wolkenkrabbers en moderne winkelcentra. Het contrast tussen de Franse, koloniale architectuur, de moderne gebouwen en de 'normale' mensen kan niet groter en interessanter zijn.

Een andere tip is de historische keizerstad 'Hué'. Hué is de stad van de dichters, filosofen en musici. Ze staat verder bekend om de architectonische hoogstandjes en de schattige riviertjes die door de stad stromen. De keizerlijke citadel (Hoang Thanh) van Hué ligt in het noorden van de stad, aan de oever van de Parfum-rivier. Deze rivier wordt zo genoemd omdat de wouden die aan weerszijden liggen heerlijke geuren met zich meebregen. De keizerlijke citadel wordt omringd door tien kilometer muur waarin tien poorten zitten. Hier staan tempels, pagodes, paleizen en oorlogsmonumenten. Binnen de stad is in het zuiden de ´verboden stad´ te vinden, het verblijf van de voormalige keizerlijke familie.

Klaar met je reis? Dan is het heerlijk om een paar dagen uit te puffen voor je weer weg gaat. De stranden van Vietnam zijn niet je van het, maar een uitzondering is het eiland Phu Quoc. Hier zijn de stranden wit, zorgen de palmbomen voor schaduw en is azuurblauwe water lekker koel. Een leuk, modern en betaalbaar hotel is het Emis Hotel. Liever een accommodatie direct aan het strand? Dan is Hiep Tanh Resort een echte aanrader!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 35 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: China Airlines
Tussenstop: 1
Prijs: €495

Bekijk deal