Goedkope vakantie boeken

Mediterraan Marseille voor €20

Mediterraan Marseille voor €20
€20

Bekijk deal

Direct gelegen aan de Middellandse zee, in de Provence, met een mediterraan klimaat... we hebben het hier natuurlijk over Marseille. Dit is de tweede stad van Frankrijk en jouw bezoekje zeker de moeite waard! Je vliegt al voor €20 op en neer.

Marseille kent een lange geschiedenis, die zoals bij zoveel Franse steden begint bij de Grieken. Zij maakten de stad belangrijk door er handel te drijven. In de 19e eeuw werd de stad een geliefde plek onder kunstenaars en intellectuelen en dat was het begin van het toerisme hier. Niet zo gek ook; je vindt er fijne stadsstranden, het wordt nooit echt koud en je kunt overal lekker eten en drinken.

De hele stad is prachtig om te zien met zijn smalle steegjes en hoge herenhuizen met gietijzeren balkonnetjes, maar natuurlijk springen er enkele bezienswaardigheden uit. Wij hebben alvast wat voor je op een rijtje gezet. Begin met een bezoek aan de Notre Dame de la Garde, voor de architectuur én een prachtig uitzicht. De neobyzantijnse kerk staat op het hoogste punt van Marseille, op een 162 meter hoge kalkstenen rots aan de haven. Als je de toren beklimt, heb je een magnifiek uitzicht over de omgeving. Als je goed kijkt, zie je aan beide zijden van de haven twee forten liggen: Fort Saint-Jean en Fort Saint-Nicolas. Deze forten werden in 1660 gebouwd en zijn nog steeds indrukwekkend om te zien.

Het Palais Longchamp is trouwens ook zo'n gebouw dat niet om maar één reden interessant is. Het gebouw zelf uit 1862 is op zich al een mooie attractie, maar je vindt er ook twee musea: het museum voor de schone kunsten en het natuurhistorisch museum. Kun je nu wel wat rust gebruiken? In Jardin des Vestiges kun je heerlijk picknicken op een van de groene velden, ook in december. Want dan is het in Marseille nog gewoon zo'n 16 graden. Als je weer puf hebt, kun je meteen door naar de restanten van de Griekse nederzetting Massalia uit de 6e eeuw voor Christus. Deze liggen namelijk in het park! En natuurlijk moet je ook een wandeling over de boulevard en langs de haven hebben gemaakt. De oude haven vormt ook het epicentrum van alle toeristische activiteit. En ondanks de talloze restaurantjes, terrassen, winkeltjes en hotels is het er aangenaam rustig.

Marseille is een Franse stad en dat betekent dat je er ook heerlijk kunt eten en drinken. Hier hebben we niet echt tips voor. Volg gewoon je neus en je gevoel en zorg ervoor dat je niet in een zogenaamde 'tourist trap' beland. Anders zou deze stedentrip je toch heel wat meer kunnen kosten. Het is trouwens altijd een goed idee om bij een van de locals naar restauranttips te vragen!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €20 (retour)

Bekijk deal