Goedkope vakantie boeken

Zonvakantie en stedentrip ineen: Málaga

Zonvakantie en stedentrip ineen: Málaga
€48

Bekijk deal

Málaga is een van de mooiste Spaanse steden, met duidelijke sporen van de Moren die er ooit heersten. Je hebt al een retourtje voor €48!

Málaga ligt aan de toeristische Costa del Sol. Je zou deze stedentrip daarom prima kunnen combineren met een fijne zonvakantie. Eerst de grote stad ontdekken en je laten overdonderen door de prachtige architectuur en bezienswaardigheden en daarna tot rust komen op het strand. Klinkt goed toch?!

De plek waar Málaga ligt, is al sinds de 11e eeuw voor Christus bewoond. Je kunt je dus wel voorstellen hoeveel deze stad heeft gezien en meegemaakt en dat dat zijn sporen heeft nagelaten. De gebouwen die je het meest ziet uit vroegere tijden, zijn die van de Moren. Zij heersten over bijna heel het Iberisch Schiereiland in de 8e eeuw. Prachtige gebouwen met gebogen poorten, torens en minutieus uitziende mozaïeken. Ookheeft de stad het fort aan de Moren te danken, wat toentertijd als paleis diende. Het lijkt bijna of je in het sprookje van 1001 nacht bent beland!

Een apart gebouw in de stad in de Catedral de Málaga. De bouw werd begonnen toen de Christenen in 1528 de stad veroverden, maar was pas 2 eeuwen later klaar. Hierdoor kun je veel verschillende bouwstijlen ontdekken in de kerk, wat er apart en mooi tegelijk uitziet. Verder vind je in de stad nog enkele kastelen en natuurlijke prachtige kerken. Maar Spaanse steden leer je toch het beste kennen als je gewoon gaat wandelen en jezelf langs gezellige pleintjes, nauwe straatjes en kleine tapasbarretjes voert. Naast historie heeft Málaga ook veel cultuur te bieden aan haar bezoekers. Je vindt hier vele musea, waarvan het Museo Picasso de Málaga waarschijnlijk het bekendst is!

Ben je overprikkeld door al het moois in het centrum? Dan is het strandtijd! Je kunt hiervoor gewoon in Málaga blijven, de stad heeft namelijk de luxe om over zo'n 15 stranden te beschikken! Ze zijn allemaal even schoon en bieden voldoende voorzieningen. Daarnaast liggen ze allen binnen wandel- of fietsafstand van het centrum. Het bekendste is het stadsstrand van La Malagueta. Een andere optie is om het openbaar vervoer of de taxi naar de bekende badplaats Torremolinos te pakken. Maar wij weten zeker dat jij in Málaga alles vindt voor een stedentrip én zonvakantie!

it zijn de details:
Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: nee
Prijs: €48 per persoon

Bekijk deal