Goedkope vakantie boeken

Wandelen door regenwouden en chillen op Bounty-eilanden: welkom in Maleisië

Wandelen door regenwouden en chillen op Bounty-eilanden: welkom in Maleisië
€482

Bekijk deal

Altijd al eens een verre reis willen maken? Wat dacht je van Maleisië? Dit Aziatische land heeft alles in zich voor een mooi backpack-avontuur: prachtige natuurparken en regenwouden, mooie kusten, imposante gebergten en een interessante cultuur. Voor €482 heb je al een retourtje!

In Maleisië kom je eigenlijk heel de wereld in een land tegen. Het merendeel van de bevolking zijn Maleis en zijn islamitisch Daarnaast tref je er een grote groep Chinezen, die verschillende Oosterse godsdiensten uitoefenen (boedhisme, taoisme, etc.). En dan wonen er ook nog Indiërs (vooral Pakistani en Sri Lankanen). De inheemse stammen zijn animistisch. Dat wil zeggen dat deze mensen geloven dat zielen en geesten niet alleen in mensen en dieren leven, maar ook in planten, stenen of natuurlijke fenomenen. Je kunt je dus wel voorstellen dat er door de diverse bevolkingssamenstelling een hele hoop te zien, ruiken en proeven is! We lichten daarom maar een paar dingen uit, de rest zul je zelf moeten gaan ontdekken!

Een van de grootste steden en tevens de hoofdstad van Maleisië, is Kuala Lumpur. De stad heeft bijna twee miljoen inwoners en kenmerkt zich door een grote diversiteit aan stedelijke bebouwing. Er staan zowel oude koloniale gebouwen, typische architectuur in Chinatown en Little India als moderne wolkenkrabbers die sinds de jaren negentig het stadsaanzicht bepalen. De stad werd overigens pas rond 1860 gesticht, omdat er bij de rivieren tin werd gevonden. Je kunt hier shoppen in hypermoderne winkelcentra (sommigen hebben zelfs ijsbanen en achtbanen!) of met de lift omhoog in een wolkenkrabber. Vanaf hier heb je natuurlijk een prachtig uitzicht over de stad.

Om weer een beetje bij te komen van al de stadse drukte en impressies, is een tour naar het Nationaal park Taman Negara een must. Dit natuurgebied wordt ook wel beschouwd als het groene hart van Maleisië. Het is een primair regenwoud, dat betekent dat er nog niet (nauwelijks) is gekapt. Taman Negara is één van de beste plekken voor een jungle-experience in Maleisië. Er is dichtbij de hoofdingang een ruime keuze aan accommodatie, variërend van mooie resorts tot simpele lodges. Er is van alles te doen in het park; je kunt er wandelen, vissen, met een boot de riviertjes verkennen, nachtwandelingen doen, over de canopy walk lopen en meerdaagse trails wandelen.

Het einde van je reis door Maleisië moet je relaxed afsluiten. Aan de noordoostzijde van het schiereiland Maleisië liggen twee eilanden tegen elkaar aan; de prachtige Perhentian (bounty)eilanden. De Perhentians bestaan uit het grote eiland Perhentian Besar en het kleine Perhentian Kecil. Op beide eilanden heb je een flink aantal mooie plekjes om te overnachten en kun je nog eens rustig terugdenken aan alle prachtige dingen die je hebt meegemaakt.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 20 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: KLM & China Southern
Tussenstop: heenweg 1, terugweg 2
Prijs: €482 per persoon

Bekijk deal