Goedkope vakantie boeken

Gdańsk: Pools Amsterdam

Gdańsk: Pools Amsterdam
€20

Bekijk deal

Gdańsk is een oude Hanzestad aan de kust in Polen en een supervette stad voor een stedentrip! Een historische binnenstad, een levendig uitgaansleven, de oude haven waar altijd wel wat te zien is... Je vliegt al op en neer voor €20!

Een hanze of hanza was een samenwerkingsverband van handelaren en steden tijdens de Middeleeuwen. Door samen te werken probeerden ze hun handel te beschermen en uit te breiden. Ook Gdansk maakte deel uit van dit samenwerkingsverbond. Je kunt je dus wel voorstellen dat de stad veel rijkdom en welvarendheid heeft gekend. En dit is nog steeds terug te zien!

Gdańsk ligt vlakbij de Poolse kust. Het is zelfs maar 12 kilometer rijden naar de prestigieuze badplaats Sopot, of een kwartiertje met de trein. Maar laten we het eerst over Gdańsk hebben. Gdańsk was in de Poolse Gouden Eeuw één van de welvarendste steden van Centraal Europa. De binnenstad werd in de 16e en 17e eeuw gebouwd door Nederlandse architecten. Je moet daarom af en toe twee keer met je ogen knipperen om je te beseffen dat je niet in Amsterdam bent. In de Oude Stad (Stare Miasto) vind je tal van bijzondere bezienswaardigheden en historische straatjes. Maar bezoek ook de attracties verder buiten de stad, zoals de kathedraal in Oliwa en het monument op Westerplatte, aan de ingang van de haven. Długi Targ (Lange Markt) vormt samen met Ulica Długa (Lange Straat) het hart van de historische binnenstad van Gdańsk. Aan de Lange Markt en Lange Straat bevinden zich vele 16e-eeuwse bezienswaardige bouwwerken, waaronder het raadhuis, de Groene Poort, de Gouden Poort, de Neptunusfontijn en het Uphagenhuis.

Wil je 's avonds een beetje stoom af te blazen? Dan ben je in Gdańsk ook aan het goede adres. De stad kent een gevarieerd aanbod aan restaurants, bars en clubs. In de zomer zijn er in de binnenstad vele terrasjes te vinden, onder andere aan Ulica Dluga, de gezellige Ulica Mariacka en aan de kade nabij de Vismarkt (Targ Rybny). Voor wie tot in de kleine uurtjes wil doorgaan zijn er verschillende clubs in Gdańsk, waaronder Klub Parlament en Klub Dobry Dźwięk. Voor het echte stappen ga je echter het best naar het naastgelegen Sopot, de meest populaire badplaats van Polen. Hier vind je nabij het strand tientallen bars en discotheken. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen onder meer terecht in de Baltische Filharmonie en de Baltische Opera.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 5 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: WizzAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €20

Bekijk deal