Goedkope vakantie boeken

Kleurig en sfeervol Porto

Kleurig en sfeervol Porto
€48

Bekijk deal

Wil je in maart nog even een goedkope stedentrip tussendoor doen? Overweeg dan om naar Porto in Portugal te gaan! Je hebt nu al een vliegticket voor €48 en er is meer dan genoeg te zien in deze havenstad!

Porto is UNESCO Werelderfgoed en een van de oudste en best bewaarde steden van Europa. De stad ligt aan de steile oevers van de rivier Douro en je kunt haar alleen maar omschrijven als kleurrijk en sfeervol met een hart voor eten en drinken.

Om de grandeur en het rijke verleden van Porto echt te voelen, breng je het best als eerste een bezoek aan het 19e-eeuwse neoklassieke beursgebouw Palácio da Bolsa. Meteen daarnaast staat de gotische Igreja de São Francisco. Het met bladgoud overtrokken interieur van de kerk vormt een groot contrast met de donkere buitenkant. Een andere mustsee zijn de kloostermuren van Sé de Porto en het nabijgelegen São Bento-treinstation. Deze zijn namelijk bekleed met unieke, Portugese motieven de azulejos heten. Waarschijnlijk heb je voor al deze bezienswaardigheden een dikke dag nodig. Reis in de namiddag dus rustig af naar de wijk Ribeira, die aan de Douro ligt. In de nauwe straatjes heb je het gevoel terug in de tijd te gaan, de gebouwen in deze Middeleeuwse wijk zijn kleurrijk en oud en overal kom je mensen tegen. Om uit te puffen plof je neer bij een van de vele restaurants langs de rivier en geniet je van de culinaire specialiteiten van Porto: tripas à moda (een gerecht met pens) of francesinha (een broodje vlees in biersaus).

Porto heet niet voor niets zo: het is de thuishaven van de port. In het Museu do Vinho do Porto kom je alles te weten over de geschiedenis van de wijnhandel. Als je de indrukwekkende brug Ponte Luís I oversteekt, kom je in een gebied vol met wijnkelders. Voor een kleine vergoeding kun je hier een kijkje nemen en wat port proeven! Heb je wat langer de tijd? Dan is een tochtje over de Douro in een rabelo (wijnvrachtboot) een echte aanrader! Vanaf de rivier heb je namelijk een uitstekend uitzicht op de wijngaarden en heuvelhellingen.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Eindhoven Airport (EIN)
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €48 per persoon

Bekijk deal