Goedkope vakantie boeken

Strand en citytrip ineen: Dubrovnik!

Strand en citytrip ineen: Dubrovnik!
€69

Bekijk deal

Kroatië is zo mooi! Gelukkig hoor je er steeds meer over. Met dit goedkope vliegticket voor maar €69 retour, vlieg je naar Dubrovnik, een betoverende stad die ook nog eens direct aan zee ligt. Stedentripje combineren met luieren in de zon?

Dubrovnik ligt aan de voet van de berg Srđ en wordt als een van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd. Hieraan heeft ze haar bijnaam 'Parel van de Adriatische Zee' te danken. En dat is geheel terecht! De oude, compleet ommuurde vestingstad van Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Historische monumenten zijn er teveel om op te noemen, maar we hebben een kleine selectie gemaakt. Probeer tijdens je bezoek in ieder geval de volgende bezienswaardigheden mee te pikken: het Franciscanerklooster (met een mooie, 14e-eeuwse kruisgang), destadsmuren (7e eeuw), Stradun (hoofdstraat), Fort Lovrijenac (hier werd Game of Thrones gefilmd!), Kathedraal (uit 1671), De Oude Synagoge (de op-één-na oudste in Europa) en het Sponzapaleis. De oude haven, die nog steeds dienst doet, werd al gebruikt toen de Levantijnen hier in de 7e eeuw binnenvoeren. De haven ligt in het district Gruz, waar je kan genieten van verse vis en de levendigheid die je normaal altijd bij havens aantreft. De vele roodgedakte patriciërshuizen en paleizen stammen uit de 17e eeuw. Door de hele stad vind je fonteinen (Onofrio-fontein) waarvan het water wordt aangevoerd door bergbronnen.

Je kunt eigenlijk al je tijd wel besteden in de stad en haar omgeving zelf. Wil je toch wat anders of houd je gewoon van een boottochtje? In de haven kun je op de boot stappen naar andere steden aan de Adriatische Zee, zoals Bari en Ancona in Italië of de Kroatische havensteden Rijeka, Zadar en Split. Maar wat ook prima kan: lekker genieten van zon, zee en strand. De meeste stranden in Kroatië zijn kiezelstranden, gelukkig zijn er bijna overal ligbedjes te huur. Het bekendste strand van Dubrovnik heet Banje Beach, vanaf hier heb je een magnifiek uitzicht over de oude stad. En om het allemaal nog aantekkelijker te maken: Kroatië is zeer betaalbaar. Nu alleen nog even een passende accomodatie uitzoeken. Wellicht dat deze intieme en gezellige Bed en Breakfast wat voor je is? Of slaap je toch liever in dit hotel op 3 minuten van het strand?

Dit zijn de details:

Reisperiode: 7 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €69

Bekijk deal