Goedkope vakantie boeken

Mega goedkoop naar Sofia

Mega goedkoop naar Sofia
€25

Bekijk deal

Sofia is de hoofdstad van Bulgarije en een stedentrip meer dan waard. Hadden jullie het afgelopen weekend over die paar dagen weg die je nu echt moest boeken? Dit is je kans! Retourtje Sofia kun je nu boeken voor maar €25.

Om te beginnen een leuk feitje: Sofia is de goedkoopste hoofdstad van heel Europa! Dat betekent uitgebreid winkelen, heerlijk eten en drinken en fantastisch uitgaan. Voor wie zich weinig kan voorstellen bij het eten in Sofia: De Bulgaarse keuken is een mix tussen de Griekse en de Turkse. Lekkere pasteitjes met fetakaas, Kebap op Bulgaarse wijze, stoofgerechten in gekruide tomatensaus... En omdat je toch wat geld overhoudt door de lage prijzen, kun je heel veel gerechten proeven. Of boek voor die ene keer een lekker luxe hotel om jezelf eens goed te verwennen.

Sofia is niet alleen tof omdat het zo goedkoop is. De stad zelf is ook erg interessant. Er zijn bijvoorbeeld een groot aantal mineraal- en thermische bronnen te vinden. Heerlijk om daar een dagje te vertoeven als je moe bent geworden van het winkelen en al dat lekkere eten.

Ben je niet zo van het dobberen in baden en stilliggen? Dan zijn er ook een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen! Zo is een bezoekje aan de Bulgaars-Orthodoxe Alexander Nevski Kathedraal een echte must Deze kerk is gebouwd ter nagedachtenis aan de 200,000 Russische soldaten die omgekomen zijn tijdens de Russisch-Turkse oorlog. En er zijn nog meer kerken te vinden. De oeroude Sint-Joriskerk dateert uit de 4e eeuw en wordt beschouwd als het oudste gebouw van Sofia. De Kerk van Bojana is iets jonger en werd gebouwd in de 11e eeuw. Sluit je trip af met een bezoekje aan het Nationaal Historisch Museum. De bewogen geschiedenis van Bulgarije en ook de stad Sofia komt hier tot leven. Na al die prachtige oude gebouwen zal het wel even slikken zijn, het museum huist namelijk in een typisch Sovjet bouwsel.

Nog op zoek naar een accommodatie? Wij hebben 2 opties voor je uitgezocht: het meest goedkope verblijf en het beste qua prijs-kwaliteit. Zo kun je je verblijf écht budget maken, of juist genieten van wat meer luxe nu je toch zo weinig voor je ticket betaalt. Voor het schamele bedrag van €36 heb je 2 bedden op een slaapzaal in het Sofia Choice Guesthouse (middenin het centrum!), voor 3 nachten. Dat zou betekenen dat je per persoon maar €43 aan je vlucht en verblijf hoeft te betalen! Een wat luxere keuze is het Grand Suite Sofia. Ook dit hotel ligt middenin het centrum en voor een kamer voor 3 nachten voor 2 personen betaal je nog geen €115. Je zit dan in een stijlvol ingericht appartement en hebt de beschikking over een kitchenette, geluidsdichte kamers en een eigen badkamer.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: WizzAir en RyanAir
Tussenstop: nee
Prijs: €25

Bekijk deal