Goedkope vakantie boeken

Historie met een vleugje moderniteit: Welcome to Warschau

Historie met een vleugje moderniteit: Welcome to Warschau

Bekijk deal

Bij Polen denk je misschien snel aan een grijs oostblokland, maar anno 2017 is daar echt niets meer van te zien. Warschau bijvoorbeeld is modern en ademt historie tegelijk, er zijn veel studenten en hippe zaakjes om te winkelen, eten en uit te gaan. Benieuwd? Voor €26 boek je een retourtje.

Volgens een legende stamt de naam Warszawa (Warschau) af van twee geliefden, de visser Wars en het meisje Sawa, die de stad zouden hebben gesticht. Een andere variant op deze legende spreekt van twee broers. De eerste vermelding van de stad dateert in ieder geval van 1241. Aanvankelijk was het de hoofdstad van het vorstendom Mazovië, maar in 1596 verplaatste de Poolse koning zijn residentie van Kraków naar het centralere Warschau. Je kunt je dus wel voorstellen dat er heel wat moois te zien is hier!

Het interessante van Polen is dat de steden een ideale mix zijn van historie en moderne architectuur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er namelijk best wel wat beschadigd geraakt. Men heeft dit zo goed mogelijk weten te restaureren, maar de steden kregen zo ook de ruimte om te moderniseren. Je kunt in Warschau dus heel veel mooie plaatjes schieten van oude gebouwen, maar ook genieten van het hippe uitgaansleven. Je moet daarbij wel een beetje weten waar je moet zijn, omdat de meeste tenten er aan de buitenkant niet echt uitnodigend uitzien. Maar ben je eenmaal binnen, dan zijn er de vetste feesten aan de gang. Onze tip; maak een praatje met wat locals en vraag ze om tips.

Op vakantie vinden wij het altijd erg leuk om kastelen en paleizen te bezoeken. En laat je die nu net veel hebben in Polen. De meeste zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest, maar het Wilanówpaleis in Warschau is gespaard gebleven. Dit paleis ligt in het gelijknamige stadsdeel Wilanów en werd voor koning Jan Sobieski III gebouwd als zomerverblijf. Het paleis is vaak herbouwd, uitgebreid en gemoderniseerd door de bewoners die het kasteel in de loop der jaren heeft gekend. Rondom het Wilanówpaleis ligt ook een groot en mooi park waar je kunt wandelen. De indeling van het paleis verkeert voor een groot deel nog in de oorspronkelijke staat en is opengesteld voor publiek.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Eindhoven Airport (EIN)
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €26 per persoon

Bekijk deal