Goedkope vakantie boeken

Twee Spaanse parels voor €30!

Twee Spaanse parels voor €30!
€30

Bekijk deal

Gerona is een Spaanse stad vlakbij Barcelona. De stad zelf is zeker een stedentrip waard, maar je kunt deze vlucht van maar €30 ook gebruiken om Barcelona te ontdekken! Wat gaat het worden?

Het historische gedeelte van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins, maar de rest van de stad ligt op vlak terrein. Overblijfselen van de muren die vele aanvallers tegenhielden zijn nog steeds te vinden. Men is bezig deze stadswallen te repareren, zodat je ze in oorspronkelijke staat over kan wandelen. Een van de mooiste pleinen in de stad is het Plaça de la Independència, een sfeervol plein met terrasjes en restaurants. Een karakteristiek beeld van Gerona zijn de ‘hangende’ gebouwen aan de rivier ‘Onyar’ en de bruggen die deze rivier oversteken. Een ander hoogtepunt van Gerona zijn de originele Arabische badhuizen, die werden gebouwd in het jaar 1194. De originele kathedraal van Gerona, die op de plek van de huidige kathedraal stond, werd door de Moren gebruikt als een moskee. Nadat zij uit de stad waren verdreven, werd deze compleet verbouwd. Het resultaat is een van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Spanje, gemaakt door de Mallorcaanse architect Jaume Fabre. Andere bezienswaardigheden zijn de gotische Sant Feliu kerk, gebouwd in de 14e eeuw en de benedictijnse Sant Pere de Galligants kerk, gebouwd in romaanse stijl. Ook het theater van Gerona is een bezienswaardigheid.

Vanaf het vliegveld is het maar 100 kilometer naar die andere grote stad in Catalonië, Barcalona. Je kunt op het vliegveld voor weinig geld een bus regelen en voor je het weet sta je op de Ramblas. Barcalona is zo'n stad waar je eigenlijk nooit op uitgekeken raakt. Er is zo ontzettend veel te zien! Je tijd hier is alleen al geslaagd door het heerlijke eten en drinken. Van Tapas tot Aziatisch, de mensen hier weten wat lekker eten is. Probeer in je zoektocht naar een goede tapasbar niet te veel te kijken naar schoonheid. De beste bars zijn kaal en verlicht met TL-buizen, maar de tijd die ze niet in het interieur hebben gestopt, zit wel in het eten. En vanzelfsprekend kun je in de stadsdelen rond de haven verse vis krijgen.

Verder moet je de haven, de overdekte marken, de verschillende wijken met hun eigen karakter, verschillende musea, de Ramblas, de Sagrada Familia, Park Guell, Casa Mila, het Kasteel van Montjuïc – zal ik nog even doorgaan? – echt gezien hebben! Het handigst is om gewoon een dagkaart voor het openbaar vervoer te kopen en de lijst bezienswaardigheden af te werken. Na een tripje of 10 naar Barcelona heb je waarschijnlijk alles wel gehad. Dan kun je eindelijk genieten van het strand (Barcelona ligt aan zee), het uitstekende uitgaansleven en de relaxte sfeer hier.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: nee
Prijs: €30 per persoon

Bekijk deal