Goedkope vakantie boeken

Romantische trip naar de stad van Romeo en Julia

Romantische trip naar de stad van Romeo en Julia
€16

Bekijk deal

De Italiaanse stad Verona is bekend als de stad waar het verhaal van Romeo en Julia zich afspeelt. Alleen al daarom is het een ultieme romantische bestemming voor een citytrip met je lief. Je vliegt er al heen voor €16!

De rivier Adige stroomt dwars door de stad, wat meteen het straatbeeld bepaald. Je vindt er namelijk een groot aantal, historische bruggen, zoals de Ponte Catena, de Ponte Risorgimento, de Ponte Scaligero, de Ponte Vittoria, de Ponte Garibaldi, de Ponte Nuovo, de Ponte Navi en de Ponte Aleardi. De Piazza del Erbe is één van de twee mooiste pleinen van Verona. Dit oude marktplein is een levendig plein waar vroeger het Romeinse forum lag. Tegenwoordig wordt hier een dagelijkse markt gehouden en is het vrijwel altijd gezellig druk op de terrasjes. Het Piazza delle Erbe heeft aan alle kanten mooie gebouwen staan, die op zich al de moeite waard zijn om te bekijken. Dit zijn bijvoorbeeld het Palazzo Maffei, de Palazzo del Comune (met de Torre del Carceri) en het handelshuis Casa dei Mercanti.

Ben je een fan van de Italiaanse keuken? Dan moet je eigenlijk een bezoek brengen aan Signorvino. Deze zaak heeft als doel om de drie geneugten van het Italiaanse leven samen te brengen: wijn, koffie en eten. Signorvino is een samensmelting van wijnwinkel, restaurant en koffieshop. Je vindt hier een mooie en ruime selectie van Italiaanse wijnen. De prijzen lopen zeer sterk uiteen, waardoor er voor iedere beurs wel een lekkere fles wijn te koop is. Tussen de wijnen staan tafeltjes waar je wijn kunt drinken, maar ook kunt eten. Signorvino heeft een prima keuken met gerechten uit heel Italie, die op de menukaart staan ingedeeld per regio. Behalve volledige gerechten kun je ook plankjes bestellen met vleeswaren, kazen of andere lekkernijen. Signorvino vind je op zo’n honderd meter van de Portoni della Brà, de veertiende eeuwse stadspoort. Ideaal om de twee te combineren!

Een andere toffe plek in Verona is het autovrije plein Piazza Bra. Rond dit groene hart middenin de stad vind je een aantal indrukwekkende gebouwen en een lange reeks met restaurants (en terrasjes). De aanwezigheid van het ongeveer tweeduizend jaar oude amfitheater aan de noordkant van het plein zorgt voor een prachtige sfeer. Je vindt hier ook nog andere fraaie gebouwen zoals het Palazzo Barbieri en het Palazzo Della Gran Guardia. En natuurlijk moet je ook een kijkje gaan nemen bij het huis waar de beroemde balkonscene van Romeo en Julia zich heeft afgespeeld. Dit verhaal is namelijk waar gebeurd en speelde zich af in Verona!

Ben je van plan om veel musea en bezienswaardigheden in Verona te bezoeken? Dan is het zeker de overweging waard om een Verona Card aan te schaffen. Hiermee krijg je gratis toegang tot bijna twintig musea en bezienswaardigheden, waaronder het beroemde amfitheater. Ook mag je gratis gebruik maken van de bussen die door de stad rijden. Op die manier wordt je stedentrip echt spotgoedkoop!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Brussel
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €16 per persoon

Bekijk deal