Goedkope vakantie boeken

Prachtige natuur, sfeervolle dorpjes, blauwe zee: welkom op Korfoe

Prachtige natuur, sfeervolle dorpjes, blauwe zee: welkom op Korfoe
€68

Bekijk deal

3 weken naar Korfoe, Griekenland voor maar €68? Niet lachen, dit is echt geen grap! Met RyanAir vlieg je hoogzomer naar dit zonovergoten eiland. Nu alleen nog even je verblijf boeken, maar met zo'n goedkoop vliegticket moet er zeker wat te vinden zijn!

Korfoe maakt deel uit van de Ionische eilanden, die bekend staan om hun groene karakter en lage bevolkingsdichtheid. Korfoe is het noordelijkste en altijd groene Ionische eiland dat door een zeestraat van nog geen twee kilometer breedte van Albanië gescheiden is. Het landschap is er zeer afwisselend. Het noorden van het eiland is bergachtig en is perfect voor mooie wandelingen en het bewonderen van prachtige baaien en gezellige dorpjes. Het midden is heuvelachtig en in het zuiden is een laagvlakte met prachtige natuur en vooral olijfbomen en cipressen.

Een vakantie naar Korfoe bestaat niet uit alleen maar luieren op het strand. Alhoewel dat natuurlijk tot de mogelijkheden behoort! Je hebt er een prachtig blauwe zee en op de (rots)stranden staan de ligbedden klaar voor een relaxed dagje. Maar juist omdat het eiland zo groen is in tegenstelling tot de andere delen van Griekenland, kun je hier genieten van wandelingen in de natuur. Zoals je al las, is Korfoe bergachtig. Hierdoor wordt je onderweg geregeld getrakteerd op fraaie vergezichten. Soms kun je bijna het hele eiland overzien. Op de ezelspaadjes, onverharde wegen en in olijfboomgaarden heb je vaak het rijk alleen en kun je alle drukte en stress achter je laten.

Korfoe

Naast natuur en strand vind je op Korfoe ook interessante bezienswaardigheden. In de hoofdstad Corfu-stad vind je bijvoorbeeld de Kathedraal van Panagia Spiliotissa, de kerk van St. Spiridon, de oude vesting Palaio Frourio, het Platiteraklooster, St. Jason en St Sossipatroskerk en het stadhuis. Korfoe is het enige Griekse eiland dat nog nooit bezet is door de Turken. De Venetianen daarentegen hebben wel hun sporen achtergelaten, waardoor de stad een mediterrane sfeer ademt. In de vele musea in de stad kom je een hoop te weten over de geschiedenis van Corfu en zijn cultuur.

Klinkt goed toch, voor €68? Dit mag je eigenlijk niet aan je neus voorbij laten gaan! Via onderstaande button kun je meteen boeken. Veel vakantieplezier!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 21 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: nee
Prijs: €68 per persoon

Bekijk deal