Goedkope vakantie boeken

Het jaar fris beginnen in Kopenhagen, Denemarken

Het jaar fris beginnen in Kopenhagen, Denemarken
€56

Bekijk deal

Januari is niet echt een spannende maand. Het is winter, vroeg donker en je hebt de wetenschap dat je nog een heel jaar voor de boeg hebt. Daarom kan je het nieuwe jaar maar beter met iets leuks beginnen, voor wat frisse moed. Het liefst doe je dat natuurlijk voor zo min mogelijk geld. En dat kan! Voor €56 vlieg je op en neer naar Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken.

Bij Denemarken denk je misschien niet aan een spannend en bijzonder tripje. Maar je zult je er nog over verbazen hoe mooi dit land is! Het is er redelijk vlak en iets groter dan Nederland. Maar omdat er niet zoveel mensen wonen (5,5 miljoen maar), heb je er prachtige vergezichten. Een tour langs de kust in de planning? Misschien moet je dan wel wat langer blijven, want er 7314 kilometer aan kustlijn om langs te rijden.

Je vliegt met je ticket naar de luchthaven van Kopenhagen, een stad die je echt een keer gezien moet hebben. De stad werd gesticht in het jaar 1000 en is sinds de middeleeuwen de hoofdstad van Denemarken. De meeste oude panden in Kopenhagen dateren uit de 17e eeuw, toen onder koning Christiaan IV de stad werd verfraaid. De buitenwijken van Kopenhagen die nu bekend staan om hun toeristische attracties, waren opgezet om de grote woningnood te verlichten. Vesterbro is bekend van het amusementspark Tivoli en Nørrebro als volkswijk, maar heeft zich de laatste tijd ontwikkeld tot een hippe uitgaanswijk. Ben je van plan om ook nog wat mooi Scandinavisch design te shoppen? Dat kan op Strøget, de belangrijkste winkelstraat van Kopenhagen. Naast nationale, beroemde nijverheidsproducten vind je er bekende (internationale) winkelketens.

Een van de beroemdste plekken van Kopenhagen vind je in de haven. Hier staat het beeld van de kleine zeemeermin, dat is geïnspireerd op de in Denemarken geboren schrijver Hans Christiaan Andersen. Ook Nyhavn is in bijna iedere reisgids terug te vinden: in een van de vrolijk gekleurde huizen heeft Hans Christian Andersen nog gewoond. Een merkwaardig stukje van Kopenhagen is de hippiewijk Vrijstad Christiania, in 1971 opgericht op het terrein van een verlaten kazerne.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Amsterdam (AMS)
Luchtvaartmaatschappij: Norwegian Air
Tussenstop: Nee
Prijs: €56 (retour)

Bekijk deal