Goedkope vakantie boeken

Ga een week geschiedenis en cultuur snuiven op Malta

Ga een week geschiedenis en cultuur snuiven op Malta
€44

Bekijk deal

De eilandenstaat Malta is een topbestemming! Op de eilanden Malta en Gozo staan gebouwen uit de prehistorie en je schiet overal prachtige foto's van de fraaie kustlijn. En het mooiste van alles: je zit er al voor €44 per persoon! Nu alleen nog even een gaaf hotel boeken...

Malta is een van de kleinste landen aan de Middellandse Zee en bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en het onbewoonde Comino. Het land kent een zeer lange geschiedenis. Je gaat niet naar Malta voor de natuur: het is er kaal en rotsachtig, met weinig natuurlijke begroeiing. Maar de geschiedenis- en cultuurliefhebber komt er zeker aan zijn trekken! Zoals ik al eerder zei, vind je er tempels en bouwwerken uit de prehistorie. Je hebt de megalithische Tempels van Tarxien, gebouwd tussen 3500 en 2500 voor Christus, de tempels van Ħaġar Qim en Mnajdra en de op het eiland Gozo gelegen tempel van Ġgantija. Deze bouwwerken zijn zelfs ouder dan de Egyptische piramiden of Stonehenge! Vervolgens is het eiland in handen geweest van onder andere de Grieken, Romeinen, Vandalen, Normandiërs, Ottomanen en ook Napoleon. Je kunt je dus wel voorstellen dat er genoeg te zien en beleven valt. De laatste overheersers voordat de staat onafhankelijk werd, waren de Britten. Dit is eigenlijk wel handig, want Engels is er nog steeds de meest gesproken taal naast het Maltees.

De hoofdstad van Malta is Valletta, wat meteen een prima uitvalsbasis is om het eiland te ontdekken. Je begint namelijk bij de stad zelf, aangezien Valletta in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De eerste steen werd geled in 1566, door de Orde van Malta die toentertijd op het eiland woonde. De stad moest de oude hoofdstad vervangen en een uitbreiding worden van het stevige fort dat er al stond. Door het schaakbordpatroon van de straten is nog steeds goed te zien dat Valletta een vooraf geplande stad is. Het straatbeeld wordt gevormd door de gebouwen die gemaakt zijn van de karakteristieke kalksteen die je op het eiland zelf vindt. Saai wordt het daardoor zeker niet, want er zijn overal stijlelementen als romantische balkonnetjes en kleurrijke luiken aangebracht. En ben je eenmaal bij de haven, dan zie je overal de vrolijk gekleurde vissersbootjes liggen.

Alhoewel Malta niet bekend staat om haar stranden of als bestemming voor een zonvakantie, kun je toch een heerlijke dag aan zee doorbrengen. Je zult dan wel een auto moeten huren, want deze stranden liggen meestal niet bij de toeristische plekken of dorpjes. Een andere optie is om een bootexcursie te boeken naar het sprookjesstrand Blue Lagoon op het onbewoonde Camino. Overigens is het ook heerlijk toeven aan een boulevard langs de zee. Lekker bootjes en mensen kijken op een bankje, het zonnetje op je gezicht en ontspannen maar. Zo'n dagje sluit je natuurlijk af met een lekker hapje. Zoals te verwachtten valt, is de Maltese keuken een mengelmoes van verschillende culturen. Toch lijkt het alsof de Italiaanse keuken het meest vertegenwoordig is, je kan bijna overal pizza en pasta krijgen. Wil je toch echt wat authentieks proeven? Omdat Malta omringd is door zee, kun je er heerlijke verse vis eten. De dorade is een van de meest gevangen soorten hier en wordt op verschillende manieren bereid. Ben jij na deze informatie ook een fan van Malta geworden? Waar wacht je dan nog op, voor €44 vlieg je op en neer!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 7 dagen
Luchthaven: Eindhoven Airport (EIN)
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €44 per persoon

Bekijk deal