Goedkope vakantie boeken

Voor de prijs van een fles wijn naar Milaan

Voor de prijs van een fles wijn naar Milaan
€18

Bekijk deal

Niet zo'n fan van Londen? Dan vlieg je toch gewoon voor €4 op en neer naar Milaan? Wees er wel snel bij, voordat deze deal weer weg is.

VIER euro. Daar kan je in Milaan niet eens fatsoenlijk een kopje koffie of wijntje van drinken. Als je maar €4 betaalt, dan hou je wel een hele hoop geld over om leuke dingen te doen. Je hoeft bijvoorbeeld niet op zoek naar de allergoedkoopste pizzeria, je kunt nu gewoon naar de pizzeria die jou het lekkerst lijkt. Je hoeft ook niet de huiswijn op de kaart te bestellen, want je kunt je nu een echt goede fles wijn veroorloven. En vraagt het hotel een vergoeding voor bijvoorbeeld de wellness faciliteiten? Dan betaal je die toch gewoon?

Je kunt in Milaan een hele hoop doen. Het beroemdste operagebouw ter wereld staat er bijvoorbeeld, het Scala Theater. Dit is niet alleen een prachtig pand om te zien (je kunt je zo voorstellen hoe hier eeuwen geleden de welgestelde families een avondje uit gingen), maar je hebt nu ook wat euro's over om een opera bij te wonen. En wist je dat de kathedraal van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente) een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld en de grootste van Italië is? Het is een meesterwerk van gotische kunst. De kerk staat aan het Domplein (Piazza del Duomo) in het hart van Milaan. De Dom is een belangrijke toeristische attractie vanwege het interieur met de vele middeleeuwse schatten en het exterieur met de tientallen torentjes en duizenden beelden.

Vind je het leuk om kastelen te bezoeken? Dan ben je ook in Milaan aan het goede adres. Castello Sforzesco is een kasteel dat nu verschillende musea huisvest. De bouw van het kasteel begon in de 14e eeuw en moest als burcht van de Visconti familie te dienen. Het werd later gedeeltelijk verwoest, waarna het weer is opgebouwd en in het begin van de 20e eeuw gerenoveerd is.
Het kasteel heeft een kunstcollectie die werk van Michelangelo en Leonardo da Vinci omvat. Het bijzondere aan het kasteel is dat het uit verschillende stijlen bestaat. Op de uitzonderlijk grote binnenplaats staat een fontein die meters hoog de lucht in spuit.

Ben je na het bezoeken van de beroemdste Milanese attracties nog steeds ondersteboven van de exorbitant lage prijs van je vliegticket? Dan kun je je uitleven in Galleria Vittorio Emanuele II. De indrukwekkende façade van de winkelgalerij lokt je als het ware naar binnen, waar je vooral modewinkels uit het hogere segment aantreft. Is dit toch iets te ver boven je budget? Wandel toch Galleria Vittorio Emanuele II even binnen om van het de pracht en praal te genieten.

Zo'n goedkope vlucht, daar hoeven wij jou eigenlijk niet voor over te halen. Heb je Milaan nog nooit gezien? Dan is dit de uitgelezen kans! Voor zo weinig geld, deze stedentrip kan gewoon niet fout gaan.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 3 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €18 per persoon

Bekijk deal