Goedkope vakantie boeken

Napels, de geboortestad van de pizza!

Napels, de geboortestad van de pizza!
€66

Bekijk deal

Het échte Italië ontdekken? Dan moet je in Napels zijn. Dit is dé stad waar American Italians aan denken als ze het over het 'moederland' hebben. Geboortestad van pizza, Italiaans ijs, spaphetti en espresso – als echte Italië liefhebber moet je hier een keer zijn geweest. En met dit goedkope ticket staat je ook niets meer in de weg: voor €66 per persoon zit jij in hartje Napels.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de historische binnenstad is de grootste van heel Europa en staat in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Pak dus maar een paar stevige stappers in, want er is hier heel veel te zien. De stad is ooit gesticht door de Grieken, nog voor de Romeinen aan de macht waren in Italië. Tot ongeveer de 18e eeuw was Napels zelfs een van de grootste steden in Europa, groter dan Rome, Madrid of Amsterdam. Kronkelig kleine straatjes, lieflijke terrassen en bijzondere bezienswaardigheden staan garant voor een typisch Italië gevoel. Toen de beroemde schrijver Goethe eens in de stad verbleef, schreef hij zelfs de bekende uitdrukking 'Eerst Napels zien, dan sterven'.

Begin met een wandeling over de 3 kilometer lange Spaccanapoli, de langste straat van Napels. Hij voert je langs romantische gebouwen en de drukte van alledag. Na alle drukte, bezoek je de Santa Chiara. Deze sobere kerk met fraaie kloostertuin wordt omgeven door prachtige majolicategels en zorgt voor wat welverdiende rust. O sole mio, het romantische Napolitaanse liefdeslied, is een van de liederen die je kunt horen in theater San Carlo. Dit is het oudste nog steeds actieve operatheater van Europa en beleefde zijn hoogtijdagen nog voor 1861. Om je beeld van Napels compleet te maken, bezoek je het Eierkasteel. Hier begon de eeuwenoude geschiedenis van de stad met zijn mythe, magie en ambiguïteit. Het kasteel staat op een in zee stekende, maar met het vaste land verbonden rotsmassief.

Wil je even wat anders dan de hectiek van de stad? Huur dan een auto of pak het openbaar vervoer en rijd de kronkelwegen langs de kust af. Gegarandeerd dat je bij elke bocht wilt stoppen om je te vergapen aan de magnifieke uitzichten en fotogenieke dorpjes. En vlakbij Napels ligt trouwens de grootste toeristische attractie van Europa: Pompei. Eerst de Vesuvius beklimmen en daarna maak je een reis door de tijd in de straatjes die door de hete lava zijn bedekt. Vergeet ook zeker niet om heel erg veel uit eten te gaan – want de echte Italiaanse keuken proef je eigenlijk alleen in Napels.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 7 dagen
Luchthaven: Schiphol (AMS)
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: nee
Prijs: €66 per persoon

Bekijk deal