Goedkope vakantie boeken

Sofia, de goedkoopste hoofdstad van Europa

Sofia, de goedkoopste hoofdstad van Europa
€20

Bekijk deal

Dit is nu echt tof; voor het schamele bedrag van €20 vlieg jij eind oktober naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Misschien niet de bekendste bestemming voor een citytrip, maar zeker het bezoeken waard! Laat ik je vertellen waarom.

Om te beginnen een leuk feitje: Sofia is de goedkoopste hoofdstad van heel Europa! Dat betekent uitgebreid winkelen, heerlijk eten en drinken en fantastisch uitgaan. Voor wie zich weinig kan voorstellen bij het eten in Sofia: De Bulgaarse keuken is een mix tussen de Griekse en de Turkse. Lekkere pasteitjes met fetakaas, Kebap op Bulgaarse wijze, stoofgerechten in gekruide tomatensaus... En omdat je toch wat geld overhoudt door de lage prijzen, kun je heel veel gerechten proeven. Of boek voor die ene keer een lekker luxe hotel om jezelf eens goed te verwennen.

Sofia is niet alleen tof omdat het zo goedkoop is. De stad zelf is ook erg interessant. Er zijn bijvoorbeeld een groot aantal mineraal- en thermische bronnen te vinden. Heerlijk om daar een dagje te vertoeven als je moe bent geworden van het winkelen en al dat lekkere eten.

Ben je niet zo van het dobberen in baden en stilliggen? Dan zijn er ook een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen! Zo is een bezoekje aan de Bulgaars-Orthodoxe Alexander Nevski Kathedraal een echte must Deze kerk is gebouwd ter nagedachtenis aan de 200,000 Russische soldaten die omgekomen zijn tijdens de Russisch-Turkse oorlog. En er zijn nog meer kerken te vinden. De oeroude Sint-Joriskerk dateert uit de 4e eeuw en wordt beschouwd als het oudste gebouw van Sofia. De Kerk van Bojana is iets jonger en werd gebouwd in de 11e eeuw. Sluit je trip af met een bezoekje aan het Nationaal Historisch Museum. De bewogen geschiedenis van Bulgarije en ook de stad Sofia komt hier tot leven. Na al die prachtige oude gebouwen zal het wel even slikken zijn, het museum huist namelijk in een typisch Sovjet bouwsel.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 5 dagen
Luchthaven: Eindhoven Airport
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €20 per persoon

Bekijk deal