Goedkope vakantie boeken

Vliegvelden Italië

Vliegvelden Italië
De belangrijkste vliegvelden van Italië

Bekijk deal

Italië heeft meer dan 30 commerciële luchthavens verspreid over het hele land. Deze vliegvelden variëren van grote internationale hubs zoals Rome Fiumicino en Milaan Malpensa tot kleinere regionale luchthavens die voornamelijk binnenlandse vluchten bedienen.

Vanaf Nederland naar Italië vliegen

 Vliegvelden Italië

Er zijn verschillende vliegvelden in Nederland van waaruit je naar Italië kunt vliegen, afhankelijk van je bestemming in Italië. De vliegmaatschappijen ITA Airways (voorheen Alitalia), Corendon, easyJet, KLM, Transavia, Ryanair, Vueling Airlines en Wizz Air vliegen op Italië vanaf Nederland.

Hier zijn enkele van de belangrijkste vliegvelden in Nederland en enkele populaire bestemmingen in Italië, samen met de geschatte vliegtijden:

Amsterdam Airport Schiphol (AMS) - Amsterdam: 

 • Amsterdam Airport Schiphol (AMS) - Amsterdam:
  Naar Rome, Italië (Fiumicino Airport): Ongeveer 2 uur en 15 minuten.
 • Naar Milaan, Italië (Malpensa Airport): Ongeveer 1 uur en 45 minuten.
 • Rotterdam The Hague Airport (RTM) - Rotterdam:
  Naar Pisa, Italië (Pisa International Airport): Ongeveer 2 uur en 5 minuten.
 • Eindhoven Airport (EIN) - Eindhoven:
  Naar Venetië, Italië (Venice Marco Polo Airport): Ongeveer 1 uur en 45 minuten.
 • Groningen Airport Eelde (GRQ) - Groningen:
  Naar Bologna, Italië (Bologna Guglielmo Marconi Airport): Ongeveer 2 uur en 5 minuten.
 • Maastricht Aachen Airport (MST) - Maastricht:
  Naar Napels, Italië (Naples International Airport): Ongeveer 2 uur en 5 minuten.

Ook vanuit België via Brussel-Charleroi of Duitsland via Dusseldorf-Weeze kun je jouw vakantie of stedentrip naar Italië beginnen.

Goedkope vliegtickets

 

 

Veelvoorkomende vliegroutes naar Italië

Hier zijn enkele voorbeelden van veelvoorkomende vliegroutes vanuit Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Eindhoven Airport naar verschillende bestemmingen in Italië:

Van Schiphol (Amsterdam Airport Schiphol):

 • Amsterdam naar Rome (Fiumicino Airport, Leonardo da Vinci): Deze route is een van de drukste tussen Nederland en Italië. Het duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten om van Schiphol naar Fiumicino Airport te vliegen. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en ITA Airways. (voorheen Alitalia) bieden regelmatige vluchten op deze route.
 • Amsterdam naar Milaan (Malpensa Airport): De vlucht van Schiphol naar Milaan Malpensa duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. Luchtvaartmaatschappijen zoals KLM, ITA Airways en easyJet bieden vluchten naar deze populaire Italiaanse stad.

Van Rotterdam The Hague Airport:

Rotterdam naar Pisa (Pisa International Airport): Vluchten van Rotterdam naar Pisa duren meestal ongeveer 2 uur en 5 minuten. Luchtvaartmaatschappij Transavia biedt deze route aan.

Van Eindhoven Airport:

 • Eindhoven naar Venetië (Venice Marco Polo Airport): De vlucht van Eindhoven naar Venetië duurt meestal ongeveer 1 uur en 45 minuten. Luchtvaartmaatschappij Ryanair biedt vluchten naar Venetië aan.
 • Eindhoven naar Bologna (Bologna Guglielmo Marconi Airport): Vluchten van Eindhoven naar Bologna duren ongeveer 2 uur en 5 minuten. Luchtvaartmaatschappij Ryanair biedt deze route aan.

Binnenlandse vluchten Italië

Italië heeft een uitgebreid netwerk van binnenlandse vluchten die steden en regio's in het hele land met elkaar verbinden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van binnenlandse vluchten in Italië:

 • Belangrijkste vliegvelden: Binnenlandse vluchten in Italië worden meestal bediend door de belangrijkste internationale vliegvelden, zoals Rome Fiumicino (FCO), Milaan Malpensa (MXP), en Venetië Marco Polo (VCE), evenals regionale luchthavens zoals Napels International (NAP), Florence Peretola (FLR), en anderen.
 • Luchtvaartmaatschappijen: Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden binnenlandse vluchten in Italië. De belangrijkste nationale luchtvaartmaatschappij is ITA Airways, maar er zijn ook andere maatschappijen zoals Ryanair, easyJet, Blue Panorama en meer die binnenlandse routes aanbieden.
 • Populaire routes: Enkele van de drukste binnenlandse routes zijn tussen de grote steden zoals Rome en Milaan, Rome en Napels, Milaan en Florence en Milaan en Venetië. Deze routes hebben vaak meerdere dagelijkse vluchten.
 • Boeking: Je kunt binnenlandse vluchten in Italië boeken via luchtvaartmaatschappijwebsites, reisbureaus en online boekingsplatforms. Het is raadzaam om vluchten ruim van tevoren te boeken, vooral tijdens het drukke zomerseizoen.

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid van binnenlandse vluchten en de frequentie van vluchten kunnen variëren afhankelijk van de luchthaven en het seizoen, dus het is verstandig om actuele informatie te controleren bij luchtvaartmaatschappijen en reiswebsites wanneer je je reis plant.

Vanaf andere vliegvelden in Zuid-Europa naar Italië vliegen

Als je al in Zuid-Europa bent en je wilt naar Italië vliegen dan kun je vanuit Frankrijk, Spanje, Portugal en Griekenland vaak goedkope vliegtickets naar Italië boeken.

De belangrijkste vliegvelden van Italië

 Luchthaven Italië

Rome - Fiumicino Airport

Rome - Fiumicino Airport, officieel bekend als Aeroporto Internazionale Leonardo da Vinci, is het grootste en belangrijkste vliegveld van Rome en Italië. Gelegen ongeveer 32 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Rome, dient dit vliegveld als een belangrijke toegangspoort tot de hoofdstad en de omliggende regio's.

Met zijn moderne faciliteiten en uitstekende connectiviteit biedt Fiumicino Airport een breed scala aan diensten voor reizigers. De luchthaven heeft vier terminals: Terminal 1 (voor binnenlandse vluchten en enkele internationale vluchten), Terminal 2 (voornamelijk voor chartervluchten), Terminal 3 (voor de meeste internationale vluchten) en Terminal 5 (voor intercontinentale vluchten).

Reizigers vinden er talloze eet- en winkelgelegenheden, variërend van de Italiaanse keuken tot internationale gerechten en designerwinkels. Het vliegveld biedt ook uitstekende openbaar vervoersverbindingen, waaronder treinen, bussen en taxi's, die de stad Rome en andere delen van Italië gemakkelijk bereikbaar maken.

Fiumicino Airport is een belangrijke hub voor de nationale luchtvaartmaatschappij ITA Airways en biedt een breed scala aan binnenlandse en internationale vluchten. Het is een drukke luchthaven met jaarlijks miljoenen passagiers en staat bekend om zijn efficiënte operaties en vriendelijke service.

Kortom, Rome - Fiumicino Airport speelt een cruciale rol in de verbinding van Rome met de wereld en is een poort naar de rijke geschiedenis en cultuur van de Eeuwige Stad.

Je vliegt vanaf een van de vliegvelden in Nederland naar Rome met easyJet, Vueling Airlines, KLM, Transavia of Ryanair.

Goedkope vliegtickets

 

 

Venetië - Marco Polo Airport

 Airport Venetië

Venetië - Marco Polo Airport, officieel bekend als Aeroporto Internazionale di Venezia Marco Polo, is de belangrijkste luchthaven die de betoverende stad Venetië bedient. Dit vliegveld bevindt zich op het vasteland, ongeveer 13 kilometer ten noorden van het historische centrum van Venetië en is vernoemd naar de beroemde Venetiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo.

De luchthaven is een belangrijke toegangspoort tot een van de meest iconische bestemmingen ter wereld en biedt uitstekende voorzieningen voor reizigers. Het heeft één passagiersterminal, die is onderverdeeld in verschillende secties voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Binnen de terminal vind je een breed scala aan winkels, boetieks, restaurants en cafés, waar je kunt genieten van Italiaanse gerechten en kunt winkelen voor souvenirs.

Venetië - Marco Polo Airport biedt goede verbindingen met het historische centrum van Venetië en andere nabijgelegen steden.

Het vliegveld is ook een hub voor enkele Italiaanse luchtvaartmaatschappijen, waaronder ITA Airways en Volotea en wordt bediend door verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen.

Hierdoor is het een populaire keuze voor zowel binnenlandse als internationale reizigers die de romantische en historische stad Venetië willen ervaren. Venetië - Marco Polo Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers en speelt een cruciale rol in het verbinden van de wereld met deze unieke bestemming.

Je vliegt vanaf een van de vliegvelden in Nederland naar Venetië met easyJet, KLM, Wizz Air Malta of Wizz Air.

Goedkope vliegtickets

 

 

Milaan - Malpensa Airport

 Milaan Airport

Milaan - Malpensa Airport, bekend als Aeroporto Internazionale di Milano Malpensa, is de belangrijkste internationale luchthaven die de stad Milaan en de omliggende regio Lombardije bedient. Gelegen op ongeveer 45 kilometer ten noordwesten van het stadscentrum van Milaan, is Malpensa een van de drukste luchthavens van Italië en een belangrijke toegangspoort tot het noorden van het land.

Het vliegveld bestaat uit twee terminals, Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 is de belangrijkste terminal en behandelt zowel binnenlandse als internationale vluchten. Het is uitgerust met moderne faciliteiten, waaronder tal van winkels, boetieks, restaurants en lounges. Terminal 2 bedient voornamelijk chartervluchten en sommige binnenlandse vluchten.

Malpensa Airport biedt uitstekende openbaar vervoersverbindingen naar Milaan en andere steden in de regio via treinen, bussen en taxi's. Het is ook gunstig gelegen voor reizigers die de nabijgelegen meren van Noord-Italië willen verkennen, zoals het Comomeer en het Lago Maggiore.

De luchthaven fungeert als een hub voor de Italiaanse luchtvaartmaatschappijen ITA Airways en Air Italy en wordt bediend door talrijke internationale luchtvaartmaatschappijen.

Met zijn moderne faciliteiten, efficiënte diensten en uitgebreide routeaanbod is Milaan - Malpensa Airport een cruciale schakel in de wereldwijde luchtvaartnetwerken en een gateway naar een van de meest dynamische culturele, mode- en zakencentra van Europa. Het speelt een sleutelrol in het verbinden van reizigers met de prachtige stad Milaan en de vele attracties van Noord-Italië.

Je vliegt vanaf een van de vliegvelden in Nederland naar Milaan met easyJet, KLM en Wizz Air.

Goedkope vliegtickets

 

 

Napels - Capodichino Airport

 Napels - Capodichino Airport

Napels - Capodichino Airport, officieel bekend als Aeroporto Internazionale di Napoli, is de belangrijkste luchthaven die de stad Napels en de omliggende regio Campanië in Zuid-Italië bedient. Deze luchthaven is vernoemd naar de wijk Capodichino, waar het zich bevindt, op slechts ongeveer 6 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Napels.

Capodichino Airport is een druk vliegveld met zowel binnenlandse als internationale vluchten. De luchthaven heeft twee terminals: Terminal 1 voor binnenlandse vluchten en Terminal 2 voor enkele internationale vluchten en chartermaatschappijen.

Reizigers die aankomen op Napels - Capodichino Airport worden begroet met moderne faciliteiten, waaronder restaurants met lokale en internationale gerechten, autoverhuurdiensten en andere voorzieningen.

Het vliegveld biedt uitstekende verbindingen met het stadscentrum van Napels en andere steden in de regio via taxi's, bussen en de Circumvesuviana, een lokale treindienst. Dit maakt het gemakkelijk voor reizigers om de prachtige Amalfikust, de historische stad Pompeii en de majestueuze Vesuvius-vulkaan te verkennen.

Capodichino Airport fungeert als een hub voor verschillende Italiaanse luchtvaartmaatschappijen, waaronder ITA Airways en Air Italy, en wordt bediend door talrijke internationale luchtvaartmaatschappijen. Het speelt een essentiële rol in het verbinden van reizigers met de culturele schatten, de gastronomie en de prachtige kustlijn van Zuid-Italië.

Napels - Capodichino Airport verwelkomt jaarlijks miljoenen passagiers en draagt bij aan de levendige charme van de regio Campanië.

Je vliegt vanaf een van de vliegvelden in Nederland naar Napels met easyJet, Transavia, KLM en Ryanair.

Goedkope vliegtickets

 

 

Rimini Airport

 Rimini Airport

Rimini Airport, officieel bekend als Aeroporto Internazionale di Rimini – San Marino Federico Fellini, is een regionale luchthaven gelegen aan de oostkust van Italië, in de buurt van de stad Rimini en het ministaatje San Marino. De luchthaven is vernoemd naar Federico Fellini, een beroemde Italiaanse filmregisseur die uit de regio kwam.

Rimini Airport is een relatief kleine luchthaven die hoofdzakelijk dient als toegangspoort tot de nabijgelegen toeristische bestemmingen aan de Adriatische kust en het historische centrum van San Marino. De luchthaven heeft één passagiersterminal en biedt enkele basisvoorzieningen.

Hoewel Rimini Airport niet zo groot is als de belangrijkste internationale luchthavens van Italië, biedt het wel enkele binnenlandse en internationale vluchten. Binnenlandse vluchten verbinden Rimini met steden zoals Rome en Milaan, terwijl internationale vluchten voornamelijk gericht zijn op vakantiebestemmingen in Europa.

De luchthaven is gunstig gelegen voor toeristen die de Adriatische kust willen verkennen, met zijn kilometers lange zandstranden en levendige badplaatsen. Bovendien is Rimini Airport ook een handige toegangspoort tot San Marino, een fascinerend ministaatje met een rijke geschiedenis en cultuur.

Hoewel Rimini Airport niet de omvang heeft van grote internationale luchthavens, speelt het een belangrijke rol in de toegankelijkheid van deze aantrekkelijke regio's voor reizigers en is het een handige keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannende zomervakantie aan de Adriatische kust of een bezoek aan San Marino.

Je vliegt vanaf een van de vliegvelden in Nederland naar Rimini met Ryanair, easyJet, Wizz Air Malta, KLM en Wizz Air.

Goedkope vliegtickets

 

 

Turijn - Torino Airport

 Torino Airport

Turijn - Torino Airport, officieel bekend als Aeroporto Internazionale di Torino, is de belangrijkste luchthaven die de stad Turijn en de regio Piëmont in Noordwest-Italië bedient. Deze luchthaven, gelegen op ongeveer 16 kilometer ten noorden van het stadscentrum van Turijn, speelt een cruciale rol in de regionale en nationale luchtvaartinfrastructuur.

Torino Airport is genoemd naar de stad en regio die het dient en is uitgerust met moderne faciliteiten om aan de behoeften van reizigers te voldoen. De luchthaven heeft één passagiersterminal met een breed scala aan voorzieningen, waaronder restaurants, winkels, autoverhuurdiensten en zakelijke lounges. Het is goed verbonden met het stadscentrum van Turijn en andere steden in de regio via taxi's, bussen en treinen.

De luchthaven bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en biedt reizigers toegang tot tal van Europese bestemmingen. Het is een hub voor enkele Italiaanse luchtvaartmaatschappijen, waaronder ITA Airways en Blue Panorama Airlines en uiteraard door verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen.

Turijn zelf staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en als thuisbasis van enkele van de grootste Italiaanse autobedrijven. Bovendien is het de toegangspoort tot de schilderachtige Piëmontese regio, beroemd om zijn wijnproductie en culinaire hoogstandjes zoals truffels en chocolade.

Over het algemeen speelt Turijn - Torino Airport een essentiële rol in het verbinden van deze cultureel rijke stad en de omliggende regio met de rest van Italië en Europa en biedt het reizigers een gemakkelijke en toegankelijke toegang tot de vele bezienswaardigheden en ervaringen die Turijn en Piëmont te bieden hebben.

Je vliegt vanaf een van de vliegvelden in Nederland naar Turijn met Ryanair, easyJet, ITA Airways, Vueling en British Airways.

Goedkope vliegtickets

 

 

Catania - Fontanarossa Airport

 Catania - Fontanarossa Airport

Catania - Fontanarossa Airport, officieel bekend als Aeroporto Internazionale di Catania-Fontanarossa, is de belangrijkste luchthaven die de stad Catania en de oostkust van Sicilië bedient.

Deze luchthaven, vernoemd naar de nabijgelegen wijk Fontanarossa, is een van de drukste luchthavens in Zuid-Italië en speelt een cruciale rol in het verbinden van Sicilië met de rest van Italië en internationale bestemmingen.

De luchthaven is uitgerust met moderne faciliteiten. De passagiersterminal biedt een breed scala aan diensten, waaronder restaurants, bars, winkels, autoverhuur, en zakelijke lounges. De luchthaven heeft ook uitstekende verbindingen met het stadscentrum van Catania en andere steden in Sicilië via taxi's, bussen en pendeltreinen.

Catania - Fontanarossa Airport bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en biedt toegang tot veel Europese bestemmingen. Het is een hub voor enkele Italiaanse luchtvaartmaatschappijen, waaronder ITA Airways, en wordt ook bediend door verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen.

De luchthaven speelt een belangrijke rol in het stimuleren van het toerisme naar Sicilië, een eiland dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur, culinaire tradities en prachtige kustlijn. Catania zelf is een fascinerende stad met barokke architectuur, levendige markten en een bruisend nachtleven.

Over het algemeen is Catania - Fontanarossa Airport een essentiële schakel in de bereikbaarheid van Sicilië en biedt het reizigers een gemakkelijke toegangspoort tot de unieke charme en schoonheid van dit eiland in de Middellandse Zee.

Je vliegt vanaf een van de vliegvelden in Nederland naar Catania met KLM, Transavia en Ryanair.

Goedkope vliegtickets

 

 

Palermo Airport

 Palermo Airport

Palermo Airport, officieel bekend als Aeroporto di Palermo Falcone Borsellino, is de belangrijkste luchthaven die de stad Palermo en de regio Sicilië in Zuid-Italië bedient. Deze luchthaven is vernoemd naar twee prominente anti-maffia rechters, Giovanni Falcone en Paolo Borsellino, die tragisch omkwamen bij een bomaanslag in 1992 en hun namen symboliseren de strijd tegen de georganiseerde misdaad in Italië.

Gelegen ongeveer 35 kilometer ten westen van het stadscentrum van Palermo, is Falcone Borsellino Airport de op een na drukste luchthaven van Sicilië, na Catania Airport. De luchthaven heeft één passagiersterminal met moderne faciliteiten, waaronder restaurants, winkels, autoverhuur en zakelijke diensten.

Palermo Airport bedient zowel binnenlandse als internationale vluchten en biedt reizigers toegang tot vele Europese bestemmingen.

Palermo zelf is een fascinerende stad met een mix van architectonische stijlen, van Arabisch-Normandische invloeden tot barokke pracht.

Kortom, Palermo Airport is een essentieel knooppunt voor reizigers die Sicilië willen verkennen en het biedt een toegangspoort tot de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van dit betoverende eiland in de Middellandse Zee.

Je vliegt vanaf een van de vliegvelden in Nederland naar Palermo met easyJet, Ryanair, ITA Airways, Wizz Air Malta en Vueling.

Goedkope vliegtickets

 

 

Vliegtickets naar Italië boeken

Als je op vakantie naar Italië wilt of een stedentrip wilt maken dan heb je genoeg mogelijkheden om goedkope vliegtickets te boeken. Als je naar Rome of een andere grote stad gaat dan heb je de keuze uit meerdere maatschappijen en vliegvelden waardoor je kunt vergelijken welke maatschappij de goedkoopste tickets heeft.

Het is altijd belangrijk om vooraf de tickets te vergelijken en daarbij ook te kijken of het goedkoper is om vanaf een ander vliegveld in Nederland te vertrekken. Het verschil tussen de ticket prijzen kan enorm oplopen als je even de tijd neemt om te vergelijken.

Bekijk deal