Goedkope vakantie boeken

Vliegvelden Spanje

Vliegvelden Spanje
De belangrijkste luchthavens van Spanje

Bekijk deal

Spanje heeft meer dan 40 luchthavens verspreid over het hele land. Deze luchthavens variëren in grootte en dienen zowel binnenlandse als internationale vluchten. De grootste en drukste luchthavens zijn onder meer Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport, Barcelona-El Prat Airport, Palma de Mallorca Airport en Málaga-Costa del Sol Airport.

Deze internationale knooppunten spelen een cruciale rol in het verbinden van Spanje met bestemmingen over de hele wereld.

Naast de grote internationale luchthavens heeft Spanje tal van regionale en lokale luchthavens, zoals Valencia Airport en Alicante-Elche Airport, die dienen als toegangspoorten tot specifieke regio's en populaire vakantiebestemmingen.

De Canarische Eilanden en de Balearen hebben ook meerdere luchthavens om de toeristenstroom naar deze populaire eilandgroepen te beheren.

Kortom, met een uitgebreid netwerk van luchthavens biedt Spanje tal van opties voor reizen naar en binnen het land, waardoor het een van de belangrijkste luchtvaartlanden van Europa is.

 vliegveld Spanje

De grootste vliegvelden in Spanje zijn:

 • Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport (Luchthaven Madrid-Barajas) - Gelegen in Madrid, is dit vliegveld het drukste en grootste vliegveld van Spanje.
 • Barcelona-El Prat Airport (Luchthaven Barcelona-El Prat) - Dit vliegveld bevindt zich in Barcelona en is het op een na drukste vliegveld van Spanje.
 • Palma de Mallorca Airport (Luchthaven Palma de Mallorca) - Gelegen op het eiland Mallorca, dit vliegveld is een belangrijke toegangspoort tot de Balearen.
 • Málaga-Costa del Sol Airport (Luchthaven Málaga-Costa del Sol) - Dit vliegveld bedient de Costa del Sol-regio en is een belangrijk toegangspunt voor toeristen.
 • Alicante-Elche Airport (Luchthaven Alicante-Elche) - Gelegen aan de oostkust van Spanje, is een vliegveld voor populaire bestemming voor vakantiegangers die de regio Costa Blanca bezoeken.

Goedkope vliegtickets

 

 

Vluchten vanaf Schiphol naar Spanje

Schiphol, ook wel bekend als Amsterdam Airport Schiphol, is een belangrijk knooppunt voor vluchten van Nederland naar Spanje. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die regelmatige vluchten vanaf Schiphol naar diverse steden in Spanje aanbieden.

Enkele van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die deze routes bedienen, zijn onder andere:

 • KLM - De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij (KLM) biedt tal van vluchten van Schiphol naar bestemmingen in Spanje, waaronder Madrid, Barcelona, Málaga, Valencia, en meer.
 • Transavia - Transavia, een dochteronderneming van KLM, biedt een breed scala aan vluchten naar populaire Spaanse bestemmingen, waaronder Alicante, Málaga, Ibiza, en Palma de Mallorca.
 • Iberia - De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia verzorgt verbindingen tussen Schiphol en verschillende steden in Spanje, zoals Madrid en Barcelona.
 • Vueling - Vueling, een dochteronderneming van Iberia, biedt ook vluchten van Schiphol naar steden in Spanje, waaronder Barcelona, Málaga, Valencia en Alicante.
 • Ryanair - Ryanair is een budgetmaatschappij die vluchten vanaf Schiphol naar Málaga aanbiedt.
 • easyJet - easyJet is een andere budgetluchtvaartmaatschappij die regelmatige vluchten van Schiphol naar Spaanse bestemmingen zoals Barcelona, Alicante, Málaga en Mallorca aanbiedt.

Vluchten vanaf Rotterdam Airport naar Spanje

Vanaf Rotterdam Airport vliegt Transavia naar verschillende bestemmingen in Spanje.

Vluchten vanaf Eindhoven Airport naar Spanje

Vanaf Eindhoven Airport vliegen Transavia en Ryanair naar verschillende bestemmingen in Spanje.

Vluchten vanaf Duitsland naar Spanje

Voor de Nederlanders die in het grensgebied wonen kan het aantrekkelijk zijn om vanaf een vliegveld in Duitsland naar Spanje te vliegen. Weeze Airport ligt niet ver vanaf de grens en er zijn meerdere budget airlines die daar vandaan naar Spanje vliegen.

 Vliegvelden Spanje

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport

Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport, gelegen in de Spaanse hoofdstad Madrid, is het grootste en drukste vliegveld van Spanje en een van de belangrijkste luchthavens van Europa.

Met zijn moderne faciliteiten en uitgebreide netwerk van nationale en internationale vluchten is deze luchthaven van onschatbare waarde voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers.

De luchthaven is vernoemd naar Adolfo Suárez, de eerste democratisch gekozen premier van Spanje na de Franco-dictatuur, en het is een eerbetoon aan zijn bijdrage aan de overgang naar democratie in Spanje.

Madrid-Barajas heeft vier terminals (T1, T2, T3 en T4) die met elkaar verbonden zijn door een uitgebreid transportsysteem. Terminal 4, ontworpen door de beroemde architect Richard Rogers, springt in het oog vanwege zijn innovatieve ontwerp en moderne architectuur.

Met jaarlijks tientallen miljoenen passagiers is deze luchthaven goed verbonden met bestemmingen over de hele wereld. Het biedt uitstekende voorzieningen, waaronder tal van winkels, restaurants, lounges en autoverhuurdiensten om het verblijf van reizigers zo comfortabel mogelijk te maken.

Madrid-Barajas Airport speelt een cruciale rol in de internationale luchtvaartindustrie en blijft een gateway naar Spanje en de rest van Europa, waardoor het een onmisbare schakel is in het wereldwijde luchtverkeer.

Goedkope vliegtickets

 

 

Barcelona-El Prat Airport

 El Prat Airport

Barcelona-El Prat Airport, gelegen aan de kust van de Middellandse Zee, is de op een na drukste luchthaven van Spanje en een belangrijk knooppunt voor internationale en binnenlandse vluchten. Het dient als de belangrijkste toegangspoort tot de bruisende stad Barcelona en de omliggende regio Catalonië.

De luchthaven heeft twee terminals, Terminal 1 (T1) en Terminal 2 (T2), met een uitgebreid aanbod aan voorzieningen voor reizigers. Terminal 1, ontworpen door de bekende architect Ricardo Bofill, is een architectonisch meesterwerk met moderne faciliteiten en uitstekende winkel- en eetgelegenheden.

Barcelona-El Prat Airport is goed verbonden met steden over de hele wereld en ontvangt jaarlijks miljoenen passagiers. Het biedt een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen en routes, waardoor het een populaire keuze is voor zowel toeristen als zakenreizigers.

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden regelmatige vluchten vanuit Barcelona naar Europese bestemmingen en verder, waardoor het een handige hub is voor reizen binnen Europa en daarbuiten.

De luchthaven heeft uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, waaronder treinen en bussen, die reizigers gemakkelijk naar het stadscentrum van Barcelona en andere omliggende steden brengen.

Met zijn moderne voorzieningen en strategische ligging blijft Barcelona-El Prat Airport een van de belangrijkste luchthavens in Spanje en een toegangspoort tot de rijke cultuur en het bruisende leven van Barcelona.

Goedkope vliegtickets

 

 

Palma de Mallorca Airport

 Mallorca Airport

Palma de Mallorca Airport (Luchthaven Palma de Mallorca), gelegen op het eiland Mallorca in de Middellandse Zee, is de op twee na drukste luchthaven van Spanje en een belangrijk knooppunt voor zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Deze luchthaven is van cruciaal belang voor de toeristische sector, aangezien Mallorca een populaire bestemming is voor vakantiegangers van over de hele wereld.

De luchthaven beschikt over twee terminals, Terminal A en Terminal B, die een breed scala aan diensten en faciliteiten bieden om het comfort van reizigers te garanderen. Het is een van de belangrijkste toegangspoorten tot de Balearen, waartoe Mallorca behoort en ontvangt jaarlijks miljoenen passagiers.

Palma de Mallorca Airport biedt uitgebreide verbindingen naar veel Europese steden, waardoor het eenvoudig is om naar dit zonnige eilandparadijs te reizen. Luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, Ryanair, easyJet, en Lufthansa bieden vluchten van en naar deze luchthaven.

De luchthaven is gunstig gelegen op ongeveer 8 kilometer van de hoofdstad van Mallorca, Palma de Mallorca en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en taxi's.

Palma de Mallorca Airport speelt een essentiële rol in de economie van het eiland en blijft een belangrijke schakel in het faciliteren van toerisme en connectiviteit met de prachtige bestemmingen van Mallorca en de omliggende eilanden.

Goedkope vliegtickets

 

 

Málaga-Costa del Sol Airport

 Málaga Airport

Málaga-Costa del Sol Airport, ook bekend als Aeropuerto de Málaga-Costa del Sol, is een van de drukste luchthavens van Spanje en is gelegen aan de zonnige Costa del Sol in het zuiden van Spanje.

Deze luchthaven is van groot belang voor het toerisme in de regio en fungeert als een belangrijke toegangspoort tot populaire vakantiebestemmingen aan de Costa del Sol.

De luchthaven heeft drie terminals: Terminal 1, Terminal 2 en de nieuwere Terminal 3. Deze terminals bieden een breed scala aan diensten en faciliteiten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants en autoverhuurkantoren.

Málaga-Costa del Sol Airport heeft uitstekende verbindingen vanuit Zuid-Spanje met steden in heel Europa en ontvangt jaarlijks miljoenen passagiers, voornamelijk toeristen die komen genieten van de prachtige stranden, het mediterrane klimaat en de rijke cultuur van Andalusië.

Tal van luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Transavia, Vueling, Ryanair en easyJet, bieden regelmatige vluchten van en naar Málaga, waardoor het gemakkelijk is om deze bestemming te bereiken.

Bovendien ligt de luchthaven op slechts ongeveer 8 kilometer van het stadscentrum van Málaga, wat zorgt voor een vlotte verbinding met de stad en andere omliggende badplaatsen.

Málaga-Costa del Sol Airport speelt een cruciale rol in het ondersteunen van het toerisme in de regio en draagt bij aan de economische groei van de Costa del Sol en de omliggende gebieden.

Het blijft een favoriete aankomst- en vertrekplaats voor diegenen die de schoonheid en cultuur van Zuid-Spanje willen verkennen.

Goedkope vliegtickets

 

 

Alicante-Elche Airport

 Alicante Airport

Alicante-Elche Airport (Luchthaven Alicante-Elche), gelegen aan de zuidoostelijke kust van Spanje, in de regio Valencia, is een belangrijke luchthaven die dienst doet als toegangspoort tot de populaire Costa Blanca. Deze luchthaven is essentieel voor het toerisme in de regio en bedient talloze reizigers die op zoek zijn naar zon, zee en ontspanning.

De luchthaven beschikt over twee terminals: Terminal 1 en Terminal 2. Beide terminals bieden moderne faciliteiten, waaronder winkels, restaurants, autoverhuurdiensten en andere voorzieningen om het comfort van reizigers te garanderen.

Alicante-Elche Airport heeft uitgebreide verbindingen met steden in heel Europa en ontvangt jaarlijks miljoenen passagiers.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia, easyJet, en Vueling bieden regelmatige vluchten van en naar deze luchthaven, waardoor het een belangrijke schakel is voor toeristen die de Costa Blanca willen verkennen.

De luchthaven ligt op ongeveer 10 kilometer van de stad Alicante en heeft uitstekende vervoersverbindingen, waaronder bussen en taxi's, om reizigers naar hun eindbestemming te brengen. Bovendien is het de toegangspoort tot de prachtige stranden, historische steden en bruisende badplaatsen van de regio.

Alicante-Elche Airport draagt aanzienlijk bij aan de economie van de Costa Blanca en blijft een belangrijk knooppunt voor reizigers die de schoonheid en de rijke cultuur van deze regio in Zuidoost-Spanje willen ervaren.

Goedkope vliegtickets

 

 

Sevilla - San Pablo Airport

 Sevilla Airport

De luchthaven van Sevilla, officieel bekend als de San Pablo Airport (Aeropuerto de Sevilla - San Pablo), is een belangrijke luchthaven in de regio Andalusië, Zuid-Spanje. Deze luchthaven speelt een cruciale rol in de connectiviteit van Sevilla met de rest van Spanje en internationale bestemmingen.

De luchthaven heeft één terminal die modern en goed uitgerust is om reizigers te voorzien van een comfortabele ervaring. Er zijn diverse winkels, restaurants, autoverhuurkantoren en andere diensten beschikbaar.

Sevilla Airport biedt een verscheidenheid aan binnenlandse vluchten naar steden zoals Madrid, Barcelona en Valencia, evenals internationale verbindingen met steden in heel Europa, waaronder Amsterdam, Londen, Parijs en Rome.

De luchthaven van Sevilla ligt op ongeveer 10 kilometer ten noordoosten van het stadscentrum van Sevilla en er zijn goede vervoersverbindingen beschikbaar, waaronder bussen en taxi's, om reizigers naar hun eindbestemming te brengen.

Het dient als een belangrijke toegangspoort voor toeristen die de rijke geschiedenis, cultuur en bezienswaardigheden van Sevilla en de omliggende regio willen verkennen.

Goedkope vliegtickets

 

 

Aeropuerto de Valencia

 Valencia Airport

Valencia Airport, officieel bekend als Aeropuerto de Valencia, is een belangrijk vliegveld gelegen in de regio Valencia aan de oostkust van Spanje.

Hoewel het niet zo groot is als sommige van de drukste luchthavens van Spanje, zoals Madrid en Barcelona, speelt Valencia Airport een essentiële rol in de connectiviteit van de stad en de omliggende regio.

De luchthaven heeft één terminal met moderne faciliteiten en diensten voor reizigers, waaronder winkels, restaurants en autoverhuurkantoren.

Valencia Airport is gunstig gelegen op ongeveer 8 kilometer ten westen van het stadscentrum van Valencia, wat zorgt voor een gemakkelijke toegang tot de stad en de omliggende gebieden.

Het is een belangrijk knooppunt voor zowel zakelijke reizigers als toeristen die de prachtige stranden, de rijke cultuur en de heerlijke keuken van Valencia willen ervaren.

Goedkope vliegtickets

 

 

Las Palmas Airport

 Las Palmas Airport

Las Palmas Airport, officieel bekend als Gran Canaria Airport (Aeropuerto de Gran Canaria), is een drukke en belangrijke luchthaven voor het eiland Gran Canaria, dat deel uitmaakt van de Canarische Eilanden, een autonome gemeenschap van Spanje.

Deze luchthaven is van vitaal belang voor het toerisme op Gran Canaria, aangezien het duizenden reizigers per jaar verwelkomt die op zoek zijn naar de prachtige stranden, het milde klimaat en de unieke natuurlijke schoonheid van het eiland.

Gran Canaria Airport beschikt over twee terminals, Terminal A en Terminal B, die zijn ontworpen om het comfort van reizigers te garanderen.

Deze luchthaven heeft uitgebreide verbindingen met steden in heel Europa en fungeert als een belangrijke hub voor vluchten naar de Canarische Eilanden.

Las Palmas Airport ligt ongeveer 25 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas de Gran Canaria en biedt uitstekende vervoersmogelijkheden, zoals bussen en taxi's, om reizigers naar hun gewenste bestemming op het eiland te brengen.

Goedkope vliegtickets

 

 

Kleinere vliegvelden Spanje

Spanje heeft naast de grote internationale luchthavens ook verschillende kleine regionale en lokale vliegvelden die voornamelijk binnenlandse en soms regionale vluchten bedienen. Hier zijn enkele van de kleinere vliegvelden in Spanje:

 • Bilbao Airport (Luchthaven Bilbao): Gelegen in het Baskenland, is Bilbao Airport een regionaal vliegveld dat voornamelijk binnenlandse vluchten en enkele internationale routes verzorgt.
 • Ibiza Airport (Luchthaven Ibiza): Deze luchthaven op het eiland Ibiza is vooral druk tijdens het zomerseizoen, wanneer toeristen naar het eiland komen om te feesten en te ontspannen.
 • Tenerife North Airport (Luchthaven Tenerife Noord): Een van de twee luchthavens op het eiland Tenerife, deze bedient vooral binnenlandse vluchten en enkele vluchten naar andere Canarische Eilanden.
 • Girona-Costa Brava Airport (Luchthaven Girona-Costa Brava): Gelegen nabij Barcelona, is Girona Airport vooral bekend om zijn rol als toegangspoort tot de Costa Brava.
 • Almería Airport (Luchthaven Almería): Deze luchthaven bedient de regio Almería aan de zuidoostkust van Spanje en behandelt voornamelijk binnenlandse vluchten.

Goedkope vliegtickets

 

 

Vliegtickets naar Spanje boeken

Voor een stedentrip of vakantie naar Spanje heb je genoeg mogelijkheden om goedkope vliegtickets te boeken. Dagelijks gaan er meerdere vluchten naar de Spaanse vliegvelden van Madrid, Barcelona, Málaga, Valencia en Alicante.

Door de verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken kan je al goedkoop naar Spanje vliegen. Als je van Schiphol Airport kunt vliegen dan heb je helemaal een enorme keuze aan goedkope tickets.

Bekijk deal