Goedkope vakantie boeken

Naar de geboortestad van de Renaissance: Florence

Naar de geboortestad van de Renaissance: Florence
€205

Bekijk deal

Ben jij geïnteresseerd in historie, cultuur en architectuur? Dan ben je eigenlijk verplicht om een keer naar Firenze (Florence) te gaan. Als je nog twijfelde, we hebben nu een deal voor je gevonden voor maar €205 per persoon. En dat is inclusief vlucht, verblijf en ontbijt. Wees er snel bij, want vol = vol! Goedkoper gaat een vakantie naar Italië niet worden.

Firenze is het paradijs voor iedere Italië, kunst, cultuur, historie en culinaire liefhebber. Het is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa. Het was de geboorte- of verblijfplaats van bekende historische figuren zoals Brunelleschi, Donatello, Leonardo Da Vinci, Nicolo Machiavelli, Michelangelo, Galileo Galilei, Catharina de Medici, Antonio Meucci en Dante Alighieri. Alleen al deze namen zouden je over moeten halen om deze deal te boeken.

Tijdens je verblijf in Firenze slaap je in het Diva hotel, dat een echt budget hotel is. Het personeel is super vriendelijk en de kamers eenvoudig ingericht. Geen luxe faciliteiten of een droombadkamer, maar wel alle basisbenodigdheden. Het hotel ligt op 50 meter van een bushalte, waarmee je in 20 minuten naar het centrum reist. En wat voor een centrum!

Florence is de meest uitgesproken renaissancestad van Italië. Nergens anders in Italië bevinden zich zoveel gebouwen en kunstwerken uit deze periode. De bouw van de Duomo werd begonnen in 1296 en ontworpen door di Cambio. De beroemde koepel werd tussen 1420 en 1436 geplaatst. Het Palazzo Vecchio werd eveneens ontworpen door di Cambio en voornamelijk gebouwd tussen 1298 en 1314. Het paleis werd bewoond door de beroemde en invloedrijke familie de Medici totdat de koning Cosimo I zijn zetel naar het Pitti-paleis verplaatste. De Carmine-kerk (1268) werd oorspronkelijk gebouwd in romano-gotische stijl. Na een brand (1771) die een groot deel van het complex verwoestte, werd de kerk opnieuw gebouwd naar een evenbeeld van een Latijns kruis. De Corsini-kapel en een deel van de Brancacci-kapel bleven tijdens de brand bewaard en staan nu nog steeds overeind. Een van de oudste bouwwerken hier is de St. Laurentius-basiliek, die uit het jaar 393 stamt. In de 11e eeuw werd deze wel in romaanse stijl vernieuwd en later in renaissancestijl verbouwd in opdracht van De Medici.

Als we hier alle bezienswaardigheden van Firenze uit de doeken zouden doen, ben je net zo lang bezig met lezen als met de daadwerkelijke trip. Ons advies is dus: ga er gewoon heen! De stad zelf is al genoeg reden, maar tel daar ook nog het prachtige Toscaanse landschap en het heerlijke Italiaanse eten bij op en je bent verzekerd van de beste stedentrip ooit! La vita é bella!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 6 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €205 per persoon

Bekijk deal