Goedkope vakantie boeken

In 2021 op vakantie naar Italië?

In 2021 op vakantie naar Italië?
Italië 2021 aanbiedingen

Bekijk deal

Geweldig eten, het prachtige landschap, de fantastische wijn en de lange geschiedenis van Italië maken het bij uitstek een perfect land om jouw vakantie te vieren in 2021.Wat maakt Italië zo bijzonder?

Vakantie Italië voor ieder wat wils

De uitgestrekte wijngaarden van Toscane, de rijke geschiedenis van Florence, de oude straten van Rome, de romantische grachten in Venetië en de relaxte natuur van Zuid-Italië, maken het geheel tot een onweerstaanbaar land.

vakantie Italië


Een reis door Italië is indrukwekkend en met zoveel te zien en te doen, is het vaak een hele klus om van alles mee te maken.

Goedkoopste vakantie Italië

Als je op vakantie gaat dan wil je natuurlijk het liefst de goedkoopste vakantie boeken. Italië heeft veel goedkope bestemmingen die zowel per vliegtuig incl. hotel of als autovakantie te boeken zijn. Als je met de auto naar Italië op vakantie gaat en verblijft op een van de campings zal je waarschijnlijk de goedkoopste vakantie boeken. Maar logeer je liever in een Italiaans hotel aan de kust dan zijn er tegenwoordig ook erg goede aanbiedingen. Op Opvakantiecheck.nl hebben wij veel vakantie aanbiedingen die het ook voor jou mogelijk maken de goedkoopste vakantie naar Italië te boeken.

Een weekend of een lange vakantie? 

Maar dat betekent ook zeker niet dat je er meerdere maanden voor hoeft uit te trekken. Een korte vakantie van een aantal weken of een lange reis: je hebt mogelijkheden genoeg om van al het moois in het land te genieten.

Italië


In dit artikel gaan we in op de mooiste plekken en beste tips die je zeker niet mag missen tijdens je reis door Italië.

Vakantie Toscane

Veel mensen kiezen voor een vakantie in Toscane op een van de campings langs de kust. Een vakantie naar Toscane is overigens ook met de auto goed te doen. Een dergelijke autovakantie is ideaal als je iets van de omgeving wilt zien en zo naar de camping in Italië wilt rijden. Voor je op vakantie naar Toscane met de auto gaat is het verstandig om een goede route te bepalen. Er staan er genoeg online met goede tips zodat jij van een onbezorgde reis naar je vakantiebestemming kan genieten.

De culturele rijkdom van Italië

Er gaat in Europa nagenoeg niets boven de culturele rijkdom en geschiedenis van Italië. Het land is het epicentrum van het Romeinse rijk en tegelijkertijd de geboorteplaats van de Renaissance. Italië heeft meer Unesco-werelderfgoed locaties dan enig ander land op aarde. En het staat allemaal klaar om ontdekt te worden. Treed bijvoorbeeld in de voetsporen van de oude Romeinen in Pompeii, geniet van de revolutionaire fesco’s van Giotto of ontdek schitterende Byzantijnse schatten. Kortom, cultureel gezien kom je in Italië niets te kort.

Onnavolgbare Italiaanse stijl

Er zijn maar weinig plaatsen in de wereld waar kunst en het dagelijkse leven zich zo moeiteloos met elkaar mengen. Het mag dan wel het land zijn van Titian, Dante en Verdi, maar het is tegelijkertijd ook de thuishaven van Massimo Bottura, Prada en Renzo Piano. De schoonheid, flair en stijl is terug te zien in ieder aspect van het dagelijks leven. De goede, haast moeiteloos ogende levensstijl zit er bij de Italianen vanaf jongs af aan al in.

Ontspan aan een van de heerlijke meren

De prachtige meren in het noorden, zoals het Comomeer, zijn de zomerspeelplaats voor Italianen, de rijken en een groot aantal beroemdheden. Kom dan ook even heerlijk tot rust, zwem in de meren, bekijk prachtige villa’s en wandel over het indrukwekkende platteland.

Comomeer Italië

Een vakantiebestemming die steeds populairder aan het worden is, is het zuidelijke Puglia. Hier kan je genieten van alles wat een vakantie in Italië zo bijzonder maakt.

Een rijk gevulde keuken

De Italianen hechten veel waarde aan eten en drinken. Van delicate tagliatelle al ragù (pastalinten in een saus op basis van vlees) tot fluweelzachte cannoli (knapperige gebakjesschillen gevuld met zoete ricotta), elk gerecht heeft zijn eigen heerlijke samenstelling. Het geheim van de gerechten zit voornamelijk in de overheerlijke ingrediënten en de uitgebreide kennis van de bevolking als het aankomt op het klaarmaken van de gerechten.

eten Italië


Hoewel de culinaire ziel van Italië misschien de voorkeur geeft aan eenvoud, zijn de maaltijden op de meeste plekken even ingenieus als verfijnd. Verwacht dan ook enkele van 's werelds topbestemmingen op het gebied van lekker eten tegen te komen. Van San Pellegrino' World's Best 50 'hotspots tot restaurants met meerdere Michelin-sterren. Dus of je nu op bezoek bent in Modena, op truffels jaagt in Piemonte of de rode wijn van de Valpolicella-wijnstreek aan het ontdekken bent, bereid je voor op een aantal culinaire avonturen.

Pisa

Maak een foto in Pisa

De hele stad Pisa is gericht op het maken van die ene wereldberoemde foto met de scheve toren. Souvenirwinkels hebben gebruik gemaakt van de toeristische attractie en voeren de straat op en neer langs het pad naar de toren. Erg uniek zal de foto waarschijnlijk niet meer zijn, maar het blijft een leuke ervaring om mee te maken. Ook heb je direct de kans om Pisa te bekijken, iets dat overigens niet heel veel tijd in beslag zal nemen.

Spectaculaire landschappen

Italië beschikt naast alle historische steden ook over een indrukwekkend landschap. Het land is er een vol met natuurlijke meesterwerken en kan nagenoeg niet worden geëvenaard door andere landen in de wereld.  Van de met ijs bedekte Alpen in het noorden en gletsjermeren tot de vurige kraters en turkooise grotten in het zuiden van het land, Italië is de thuisbasis. De ene dag struin je door de poederachtige hellingen van Courmayeur, de volgende dag wandel je door de moerassen van de Maremma of duik je in de met koralen gevulde wateren van Campanië. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Beste Italië vakantie aanbieding

Als je op vakantie wilt naar Italië bekijk dan onze deal naar deze zuid-Europese vakantiebestemming. Je zult zien dat je zo op een goedkope manier een heerlijke vakantie naar Italië kunt boeken.

Bekijk deal