Goedkope vakantie boeken

Prachtig Praag in september

Prachtig Praag in september
€145

Bekijk deal

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en heeft vele bijnamen die refereren aan haar schoonheid. 'De Gouden Stad' en 'De Stad van de Duizend Torens' zijn daar enkele van. En in de winter wordt het hier nog sprookjesachtiger! In januari heb je al een stedentrip voor €145 p.p., incl. vlucht en verblijf met ontbijt!

Denk je eens in: besneeuwde torentjes, de Karelsbrug over de Moldau, sfeervol verlichte pleinen, gezellige cafeetjes, historische architectuur, kleurige gevels. Dat is Praag in de winter. Als jij van sneeuw, gezelligheid en sfeer houdt, moet je zeker deze stad eens bezoeken. Hotel Ambiance ligt trouwens op amper 15 minuten wandelen van het historische centrum. Je slaapt dus in een lekker rustige omgeving, maar bent zo bij alle bezienswaardigheden en leuke uitgaansgelegenheden.

Als je in Praag bent, moet je eigenlijk gewoon hard aan de slag. Er is dan ook zo veel te zien! In tegenstelling tot veel andere Europese steden, is de binnenstad onbeschadigd door de Tweede Wereldoorlog heen gekomen. Hierdoor is de stad altijd een authentieke sfeer uit blijven stralen. Maak een stadswandeling die begint bij het Oudestadsplein, waar het astronomisch uurwerk staat, een van dé symbolen van Praag. Ga daarna door naar de Karelsbrug, die uit 1357 stamt en waar vele straatartiesten en kunstenaars te bewonderen zijn. Tijdens je wandeling kom je de vele kerken tegen die Praag rijk is. De bekendste is de Sint-Vituskathedraal, waarvan de eerste steen in het jaar 1344 werd gelegd. Deze aan Vitus gewijde kerk is onderdeel van de Praagse burcht, welke ook zeker een bezoekje waard is.

Heb je genoeg sightseeing gedaan? Drink dan een heerlijk Tsjechisch biertje (waar je nog geen euro voor neertelt!) in een van de vele cafe's of bars. Heb je honger? Praag is een echte studentenstad en er zitten overal leuke eettentjes waar je terecht kan voor alles waar je zin in hebt. Van Italiaans tot authentiek Tsjechisch. Dit wordt een van de goedkoopste en een van de mooiste stedentrips die je ooit hebt gedaan!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 3 dagen
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €145

Bekijk deal